« De besteklaterrorist | Main | Gas gearriveerd, bordje gejat »

Een gezellige middag

Luchiano (8) deed wat breakdance-oefeningen in de woonkamer, Lucy zat voor de televisie en ik rustte wat uit op bed. Toen zij even de slaapkamer inliep zag Lucy dat Luchiano gevallen was. Met zijn schouder was hij tegen de muur gebotst en vervolgens op zijn rug gevallen. Dat klinkt wellicht ernstiger dan het was.

Luchiano verbeet zijn pijn en Lucy schoot in de lach. Dat was tegen het zere been. Zwaar beledigd vertrok Luchiano naar zijn slaapkamer alwaar hij helemaal onder het laken dook. Met enige moeite kon ik hem ertoe bewegen om op mijn bed te komen liggen. Hij kroop dicht tegen mij aan. Lucy lag aan de andere kant.

Ik probeerde de spanning tussen moeder en zoon wat te verkleinen. "Gezellig h, zo met zijn drien op bed." Lucy beaamde dat. Luchiano: "Ja, heel gezellig. Zonder hr!"

's Middags moest ik telefonisch doorgeven dat Curgas langs zou komen om de gasfles te bezorgen (mwuahaha). Luchiano nam op, hij klonk nog steeds boos. Dit kon zo niet langer. "Doe nou maar weer gewoon", zei ik tegen hem, "want weet je, het leven is kort." Luchiano: "Ja, dat weet ik. Zeg dat maar tegen hr."

Het bleef nog lang gezellig in huize Spider.

Comments

Zeg dat maar tegen haar.

Het is ook niet aardig van Lucy om Luchiano uit te lachen als hij manhaftig probeert om zijn pijn te verbijten en flink te zijn. Ik kan me voorstellen dat hij kwaad was. Natuurlijk hoeft hij niet kwaad te blijven, dat is waar, maar een beetje tact zou Lucy niet misstaan, een complimentje omdat Luch zo flink was zou hier meer op zijn plaats zijn geweest dan te gaan lachen. Is Curgas nu eindelijk geweest? Je moest toch doorgeven dat ze langs zouden komen? Hebben ze nu hun belofte gehouden of is het nog niet gebeurd? Dat is me nog niet duidelijk.

Wel enigsinds herkenbaar van weleer.
Ik heb medelijden en ik geniet, best raar.

Goed rusten verkomt vele ziekten.

Tja, het is alvast een goede oefening voor Luch, als hij straks een zusje krijgt en de verhouding man-vrouw in huize Casa weer fifty-fifty is ;-)

De generatie- puberteitskloof? Das vroeg.

hai, mijn broer heeft een erg ongeluk gehad, probeer je al meernalen te bellen, maar yahoo ligt eruit en jij bent onbereikbar, dus dan maar zo, liefs Rody

Mazzelaar, over een jaar of 8 heb je dit dubbel. Of Luchiano moet een rustige puber worden.

Ik wilde eerst zeggen: "Het mannelijk ego is snel gekwetst." Maar toen bedacht ik dat ik vroeger zelf menig uurtje mokkend onder het bed doorbracht, getroost door de hond, omdat mijn zus mij weer eens uitgelachen had.
Arme Luchiano!

Leuk zoon hebben jullie. Zeg dat ook maar tegen hr.

@Erwin: Ik zal het doorgeven.
@Cyberjunk: Dat is waar, maar Lucy probeerde het aan Luchiano uit te leggen. Dat zij lachte van de zenuwen, maar het mocht niet baten. Het gas ik donderdagmiddag om iets voor vijf uur gearriveerd!
@Renesmurf: Niet zo vreemd. Immers, het 'ongelukje' was niet ernstig...
@Brillie: Met dank aan Dr. Brillie. Ik mag graag een uiltje knappen...
@Carin: Ja, dan gaan er wel wat dingen veranderen. De huidige 67/33 verhouding kan echter ook 75/25 worden... ;-)
@Henk(ES): Puberteit? Neen, dat geloof ik niet. Want ik zie nog geen pukkels...
@Rody: Ik heb je net gemaild. Sterkte!
@Piet: Rustig hoeft hij van mij niet te worden. En ach, jij slaat je er toch ook aardig doorheen?
@Ricky: Als kind voelt men zich vaak onbegrepen. Soms heb ik dat nog steeds wel... :-) Hoe is de relatie nu met je zus?
@Cockie: Ik geef het hr door. (Of zal ik hr email-adres publiceren... ;-))

Kun je 'm niet blij maken met de nieuwe x-box? Als ik een zoon had kreeg die van mij de nieuwe x-box! En een sony portable PS. En wellicht een radiografisch bestuurbare helicopter.

Maar goed dat ik geen zoon heb. :-)

En heeft Luchiano het wel weer goedgemaakt met Lucy voordat hij ging slapen? Mij is altijd geleerd dat ik, voordat ik zou gaan slapen, vrede moest sluiten met degene met wie ik ruzie had. Ik weet niet of jullie dit Luchiano ook proberen bij te brengen, maar ik vind dit wel een goede opvoedingsnorm. Het geeft een soort grens aan hoe lang men kwaad mag blijven. De suggestie van GJ zou ik, als ik jou was, dus NIET opvolgen, als je gaat paaien met cadeautjes is het eind zoek, dan worden jullie in no time gechanteerd.

oh, lekker herkenbaar, wij waren met zijn vijven thuis, bij ons was het altijd: 'zeg dat maar tegen hun!'

Ik schrok meteen toen ik je inleiding las. Zoals je weet deed mijn zoon woensdagavond ook wat breakdance oefeningen. Inmiddels is de vinger weer terug in de kom en de breuk is gezet. Hij klappertande van de pijn, dan voel je je erg hulpeloos. En mijn reactie toen het gebeurde was: "eigen schuld, ik had toch gezegd dat je wat rustiger moest doen!" Toen ik daarna merkte dat ie echt pijn had heb ik m natuurlijk wel wat vertroeteld.

Persoonlijk vind ik Lucy's reactie heel verklaarbaar en die van Luchiano ook, maar ik zou een dergelijke lange boosheid van Luchiano niet accepteren als ik Lucy was. Mogelijk begint het besef door te dringen dat hij straks moet gaan delen?

Gefeliciteerd met je gasfles! Bestel nu direct de volgende!!
Overigens wil Curgas dat alcoholhoudende drank niet meer in winkels verkrijgbar is maar dat zij de distributie gaan verzorgen.
Dit om het alcoholgebruik terug te dringen, goed idee hoor....:-)

@GJ: Wat mij betreft mag jij Luchiano's suikeroom worden. Laat de X-box en de helicopter maar vast doorkomen! Het is een paradox, op het moment dat je kinderen hebt, heb je geen geld meer voor dergelijke kado's... :-)
@Cyberjunk: Toen ik thuiskwam meldde Luchiano dat ze alweer vrienden waren. Dat was ruim voordat hij naar bed moest. Wees niet bevreesd, ik ga zeker geen X-box en helicopter kopen...
@MirjaM: Dan was het zeker bedoeld voor de broers en zussen... Die situaties herinner ik mij ook nog wel ja... :-)
@CuraKora: Als je kind pijn heeft is dat bijzonder naar om te zien. Hopelijk gaat het gauw beter met Tirso's vinger. Luchiano was niet lang boos, hooguit een uur of twee. Dat moet kunnen...
@Angel: Dank je! Thrillseeker als ik ben wacht ik nog zeker een maand of twee alvorens de volgende te bestellen. Acht weken wachttijd voor een kratje bier en/of fles tequila vind ik wat al te veel van het goede. De illegale import vanuit Venezuela zou er wel bij varen... :-)

@Pascal (helemaal vanuit Pijnacker): Neen, wij zijn geen fans van Caroline Tensen... :-)

Brrrr, u heeft vreemde associaties ...