« Fuzzy Logic werkt niet altijd | Main | Dossier Claudia Melchers (2) »

De Pauwendroom

Misschien kwam het door de Tequila, maar ik droomde als een bezetene vannacht. Droomverhalen van anderen kunnen me meestal gestolen worden, jegens mijn eigen dromen ben ik daarentegen stukken toleranter.

We zaten met een man of 15 in een leslokaal. Iemand gaf een presentatie over pauwen aan de hand van pauwenfoto's. Die iemand leek verdacht veel op Alex van MajesticMoose ook al heb ik Alex nog nooit ontmoet. De avond begon met een foto van een pauw. "Deze pauw is 70 jaar", vertelde Alex tot ongeloof van het gezelschap. "Nee hoor, hij is pas negen", vervolgde hij doodgemoedereerd.

Even later hingen er overal pauwenfoto's in het lokaal. Ik weet ook precies hoe dat komt. Op maandagavond zag ik de ietwat oubollige comedy-serie Kinderen geen bezwaar. In de betreffende aflevering raakt zoon Daan na een toevallige ontmoeting volledig geobsedeerd door Chantal Janzen. De volgende dagen kan hij alleen maar naar de tientallen foto's van Chantal staren die in zijn kamer hangen.

Misschien is Chantal Janzen wel een pauw. Op mijn tafel lag een boek. Driemaal raden waar dat boek over ging. Het was een pauwenboek. Het boek kwam mij absoluut niet bekend voor, maar ineens vroeg de docente, Alex was inmiddels vertrokken, of dat boek van mij was. "Jazeker", antwoordde ik. "Goh, een pauwenboek, dat zie je niet vaak dat iemand dat koopt."

"Nou", begon ik, "weet u wat het is? Het is niet zo belangrijk waarover een boek gaat maar veel meer hoe het is geschreven. Zo is het heel goed mogelijk dat een boek over een pauw buitengemeen lezenswaardig is terwijl men over een veel interessanter onderwerp..."

"...een flutboek kan schrijven", onderbrak de docente me enthousiast. Even vibreerden wij in dezelfde dimensie. De rest van de klas keek ademloos toe. Ik voelde ze denken: "Wat een slijmbal!"

Hmm... wat zullen we vandaag eens eten?

Comments

Zeg....CasaPaauw..tequila!!..en dat op maandag.
Zozo...(hebben we een probleem met de alcohol laten staan)
Dromen over pauwen betekend dat je het liefst in vrouwenondergoed en in vrouwenkleren wil rondlopen...

*zoekt naar link waarop dat te lezen staat*

Het gaat niet om het onderwerp, maar om de schrijver.
Zo werkt webloggen ook min of meer.
En naar de radio luisteren.
Het gaat soms meer om de omroep en DJ dan de muziek. (die vaak overal zo`n beetje hetzelfde is)

Kinderen geen bezwaar is saai.

Ik kan me mijn dromen nooit zo gedetailleerd herinneren, meestal weet ik wel DAT ik gedroomd heb, maar niet waarover. Of ik weet er nog wel iets van, maar niet veel. Ik denk echter dat een natte droom voor jou heel wat interessanter is dan een pauwendroom, of vergis ik me nou?

PS Even OT Volgens jouw Clock onderaan is het, zoals ik dat gewend ben om te zien, 6 uur vroeger dan in Nederland. Maar als ik de tijd zie waarop jij het verhaal over de Pauwendroom verstuurde, dan vraag ik me het volgende af. Mankeert er soms wat aan de systeemtijd van jouw computer?

@Cerito: Ach, a Tequila a day keeps the doctor away... Ik bekijk ineens een aantal mensen met vrouwenkleren met een andere blik. Misschien zijn het wel mannen die toevallig over pauwen dromen!
@Renesmurf: Helemaal mee eens. Eenzelfde programma uitgezonden door de Tros en de VPRO krijgt direct een andere betekenis...
@Cyberjunk: Misschien is een natte droom wel interessanter maar schrijf ik daar een flutverhaal over... Tijd is bij uitstek relatief, de dag klopt (meestal) wel... :-)

Bekijk samen eens op www.talpa.tv dat is pas een leuke reeks.

Ik zoek naar diepere gedachten bij de pauw. Maar blijf steken bij zo trots als een Pauw op ... of om een ander dier er bij te halen: apentrots op ... Heb toch voorkeur voor de pauw vanwege die mooie veren. Hoewel de aap heeft weer andere leuke dingen en houdt van bananen en apennootjes. En die vind ik ook wel lekker. Stof genoeg voor een andere droom. CasasPa.

In dromen lijkt altijd alles zo volkomen logisch, grappig is dat!

@Brillie: Voor online tv is mijn internetverbinding (veel) te langzaam. Helaas...
@CasasPa: Diepere gedachten... wat dacht je van Dierendag? Droom maar fijn van apennoten en bananen vannacht... :-)
@Willisha: Ja, dat heb ik in het echte leven nou nooit!

Peacock
To see a peacock in your dream, represents spring, birth, and new growth. It is a good omen, signaling prestige, much success and contentment with your career. It may also be telling of your confidence and even arrogance over your success.

wow... wat een droom... ik heb meestal nachtmerries.... dat is toch een stuk minder relaxt...wie weet kan ik er wel een prachtig verhaal over schrijven....als ik me zou kunnen herinneren waarom ik ook alweer huilend en badend in het zweet wakker werd that is.....tsja.... het zal wel nooit lukken met mij :-)

tja die bijna laatste zin 'wat een slijmbal' is natuurlijk nog iets wat je achtervolgt vanuit je middelbare school periode en wat je nog steeds moet verwerken. Was het niet bij de type-les???

@Xaviera: Dank je voor deze informatie. Het klinkt heel wat beter dan de toespelingen op travestie van Cerito... :-)
@Paola: Gewoon stug dooroefenen. Of eens een glaasje Tequila drinken voor het slapen gaan... ;-)
@Pascale: Haha, ja de typeles. Maar ook Duits, scheikunde en ga zo maar door. Ik dacht dat ik het verdrongen had!

Een pauw duidt inderdaad op zelfvertrouwen, trots, schoonheid, arrogantie, waardering van schoonheid. Een boek is vaak symbool voor wijsheid maar ook voor het verstand van de dromer. Een pauw kan ook een waarschuwing inhouden. Kijk uit voor opscheppers. In combinatie met het boek: Kijk uit met opscheppen?

In de Bijbelse symboliek staat een pauw voor wederopstanding. Het is maar dat je 't weet.

@CuraKora: Een mooie theorie! Je tip over het uitkijken met opscheppen geef ik zeker door aan Chantal Janzen, als ik haar binnenkort weer spreek...
@Carrie: Wederopstanding... een soort van Phoenix dus. Nou, dat kan ik wel gebruiken op dit moment... :-)