« AYB: Main screen turn on | Main | Lucy en de Jumbo Shrimps »

Luchiano de Puntlasser

Zoals (bijna) alle kinderen op die leeftijd is ook Luchiano (7) gefascineerd door vuur en vlammen. Alles wil hij aansteken, lucifers, kaarsen, wierook... als het maar brandt.

Arawak indianen als uitvinders van de smileyZondag was hij buiten in de weer met zijn vergrootglas. Eigenlijk is een vergrootglas bedoeld om kleine dingen groter te laten lijken (ahum).

Iedere rechtgeaarde jongen weet echter dat men met een vergrootglas ook prima dingen in brand kan steken. Mits er zon voorhanden is.

Luchiano verzamelde wat dorre blaadjes en begon smileys te puntlassen. Hij was er een tijdje zoet mee en het resultaat was best grappig. "Als we tegen mensen zeggen dat we ze in de grond hebben gevonden krijgen we er misschien veel geld voor", stelde de jonge zakenman voor.

Baat het niet dan schaadt het niet. De hier afgebeelde smileys hebben wij dus diep in de grond gevonden. Zij zijn gemaakt door Arawak indianen, de oorspronkelijke bewoners van Curacao. In 1499 ontdekte en/of veroverde Alonso de Ojeda het eiland. Om de bezetter gunstig te stemmen vervaardigden de Arawak indianen in allerijl een groot aantal smileys.

De meeste zijn inmiddels vergaan, maar twee hebben de tand des tijds wonderwel doorstaan. Tegen betaling van 499 Euro per stuk doen wij er, met pijn in het hart, afstand van.

Comments

Luchiano heeft een goede handelsgeest. Wanneer is de Grande Opening van de tentoonstelling?

De smileys zijn van deze tijd, maar de techniek kan best wel uit de tijd van de Indianen zijn. Ook in mijn jonge tijd gebruikten we het vergrootglas, overigens evenals vuurstenen. Vuur is van alle eeuwen om te overleven. Luchiano overleeft wel. CasasPa

St. Maarten, St. Maarten .... (was mijn eerste gedachte toen ik alleen de foto zag)

Ik bied 15 euro (dan laat ik de taxatie e.d. achterwege). Ik neem aan dat ze in een enveloppe verzonden kunnen worden.

Een puntlasgat in de markt!

@Willisha: Ik heb slechte ervaringen met Grande Openingen en Gran Premieres. Ditmaal verkopen we via internet, veel moderner ook... :-)
@CasasPa: Voor vuurstenen (of nog erger: twee houtjes) is Luchiano veel te ongeduldig. A bunsenbrander komt dichter in de buurt...
@Pascal: Sint Maarten... nu je het zegt... waarschijlijk is Alonso de Ojeda daar ook geweest. Doet ook denken aan Halloween. 15 Euro en in een envelop... Gij Cultuurbarbaar... ;-)
@Cockie: Zeg dat wel. Nu moet Luchiano alleen wel snel leren om (c) tekens in zijn Modern Art te puntlassen...

@Casa: ik zie dat we moelijk tot overeenstemming kunnen komen, misschien moet ik met Luchiano onderhandelen?

Een echte surviver met een goed oog voor handel, toppie.

Nou, ik heb weer wat geleerd, wist niet dat je met een vergrootglas brand kon stichten. Maar ja, ik ben ook afgekeurd voor rechtgeaarde jongen, er ontbrak iets aan...;-)

Ik wil het graag kopen, maar wie verzekert mij dat dit niet gefotoshopt is?

De rechter is trouwens niet echt vrolijke een smiley, ik heb het idee dat hij ieder moment naar me kan happen :D

Met Luchiano zit je niet om onderwerpen verlegen.

ik heb het al vaker gezegd, die jongen komt er wel....misschien kun je ze op ebay zetten *grin*

@Pascal: Dat is een uitstekend idee. In onderhandelingen ben ik zelf namelijk veel te slap, Luchiano absoluut niet... ;-)
@Henk(ES): Dank je, alleen heb ik je bod nog niet gehoord!
@Cyberjunk: Het zou mij niet verbazen als jouw nichtje dat wel weet, hoe je brand moet stichten met een vergrootglas. Je opmerking dat er iets ontbreekt aan jou om een rechtgeaarde jongen te zijn is een voorzet voor open doel... :-)
@Lennart: Dat kun je aan de heer Merkelbach vragen, mijn tekenleraar op de middelbare school. Ik ben er domweg niet toe in staat.
@Willisha: Smileys heten wel smileys maar ze kunnen ook boosheid, verdriet en andere emoties uitdrukken. Volgens mij vind jij het happende exemplaar nog leuker ook trouwens...
@Hans: Luchiano is inderdaad een belangrijke inspiratiebron. Maar anders hebben we Feyenoord nog... ;-)
@Paola: Nog geeneens zo'n slecht idee. Juridisch gezien lopen we dan wel enig risico met ons Arawak verhaal vrees ik...

@Casa: wil je hem vragen wat hij van het bod vindt?

Smileys worden ook wel eens aangeduid als emoticoms, juist OMDAT er ook vaak andere emotiesmee worden uitgedrukt.

Hier te krijgen de "de perfecte namaak" niet van echt te onderscheiden..voor maar ...jaja....
10 EURO

@Pascal: Ok, maak je borst maar vast nat!
@Cyberjunk: Je doet je naam weer helemaal eer aan...
@Cerito: I knew it! Wie maakt alles tot in perfectie na tegen afbraakprijzen? Cerito, de Japanner van Curacao...

Zo. Beetje aan het surfen, kom ik ineens mijn eigen naam op een weblog tegen. CasaSpider, Hoe is het leven. Op de foto te zien gaat het lekker, laat even een mailtje bij mij achter, kunnen we eens bijpraten en herinneringen aan Curacao '94 ophalen. Zag Angel ook al staan. Leuk...

Voor dat bedrag wil ik een hele, geen per stuk.

Elke eerste zondag van de maand is er een soort van kunstmarkt op Ascension.

Het zou niet eens misstaan :-)

@Farmer: Aha... eens een Farmer, altijd een Farmer! Het is goed dat sommige dingen nooit veranderen. Ben benieuwd hoe het met jullie is, maar waarschijnlijk heb je (nog) geen weblog. Dat wordt dus mailen. Maar dat kan mij kennende even duren...
@Brillie: Ik draag er persoonlijk zorg voor dat er een hele en geen stukke richting Apeldoorn gaat. Wel boter bij de vis graag!
@Bodo: Ja, Ino & Bente zullen aardig op hun neus kijken als Luchiano de Arawak-kunst daar per kilo gaat verkopen... :-)