« El Color del Pecado | Main | De kop is eraf »

Rolschaatsschoenen

Al weken zeurde Luchiano (7) om rolschaatsschoenen. Zaterdag vonden we de tijd rijp om ze te kopen. Voor de leek op dit gebied, rolschaatsschoenen zijn gewone schoenen met wieltjes die in- en uitgeklapt kunnen worden middels een vernuftig drukknopsysteem.

Luchiano showed trots zijn nieuwe rolschaatsschoenenTrots als een pauw liep Luchiano met de doos in zijn armen geklemd door Punda. "Wanneer mag ik ze nou aan? Nu?"

We moesten echter nog naar een paar klerenwinkels voor Lucy. Voor de potentiele rolschaatskampioen was het een zware beproeving.

Om precies zes uur arriveerden we bij Pleincafť Wilhelmina. Alle tafels waren bezet, het was er beredruk.

Omdat wij vaste klanten zijn werd er speciaal voor ons een grote tafel extra uitgerukt, ideaal om aan te dominoŽn. Maar eerst moest Luchiano zijn nieuwe schoenen aan.

Hij klapte de wieltjes uit, hield zich aan mij vast en liep als een soort Charlie Chaplin tussen de tafeltjes door. Dat viel nog niet mee. Lucy en ik gingen dominoŽn en Luchiano oefende stevig door.

Ino en Bente kwamen eraan, die pasten nog met gemak aan onze tafel, maar krijgen pas weer een link als hun website ge-update is. Zij kwamen speciaal voor de Daghap, deze keer een mixed grill met patat en salade voor de vaste prijs van tien gulden (nog geen vijf Euro). Totdat de borden verschenen dominoden we met zijn vieren.

De Daghap zag er goed uit, Lucy en ik keken er verlekkerd naar en besloten er ook een te bestellen. Zo vulde de grote witte tafel zich met Daghappen en La Trappe Dubbels. De dominostenen werden opgeborgen.

Toen we thuiskwamen bleek helaas een van de wieltjes van Luchiano's schoenen beschadigd te zijn. Daar gaan we, zonder al te veel hoop, maandag voor terug.

Tot slot een quizvraag. Wie vond op deze foto de Daghap het lekkerste, Bente (links) of Ino (rechts)?

Comments

Wat mij betreft komen ze geen van beide in aanmerking om te worden afgebeeld als La Chica Merengue. Of bedoelde je dat niet?

Ik denk Ino. Ik verbaas mij dat over dat spel, wat is er zo leuk aan/
Ik ken het wel, maar nooit gespeeld.

Ino, Bente is er twijfelachtig over ;)

Wat een leuk systeem trouwens, dat je die wieltjes kan inklappen! Dat kennen we hier volgens mij niet?

@Menno: Dat was in dit geval inderdaad niet de vraag, maar ik neem het zeker mee (waarnaartoe weet ik nog niet)... ;-)
@Hans: Het beste kun je domino vergelijken met klaverjassen. Echt domino speel je dan ook twee tegen twee. Tellen, seinen, geluk... net als bij klaverjassen zit het er allemaal in. Voordeel hier in de Cariben is dat er altijd buiten gespeeld wordt. Kaarten worden snel nat (koude biertjes op tafel) en waaien weg door de wind. Dat probleem heb je niet met dominostenen. Bovendien is het een mooi geluid als je je steen keihard op tafel slaat.
@Cinner: Hier is het een rage. Tot in de supermarkt zie je jongeren achteloos op een hak door de gangpaden vliegen, de wieltjes kunnen afzonderlijk in- en uitgeklapt worden.

ik heb ze hier ook nog niet gezien..... wat je gewetensvraag betreft.... hmmmm moeilijk....bente eet langzamer net als ik denk ik en geniet er meer van....sommige mensen kunnen in een mum van tijd het eten naar binnen schuiven....daarmee wil ik niet zeggen dat ik er Ino van beschuldig *grin*

Ino, die heeft zijn bord al leeg.

Die rolschaatsschoenen kennen we in NL ook, blijf het een komisch gezicht vinden.

Volgens mij vindt juist Bente de hap het lekkerst, zij kijkt volgens mij meer zo van, "mjammie." Ik hoop dat ik voor morgenochtend 06.00 u. Nederlandse tijd het antwoord nog van je zie, want dan ga ik vertrekken (volgens jou wordt het hoog tijd) voor mijn retraite. Dit is dus voorlopig waarschijnlijk mijn laatste comment, of ik moet vanavond (Nederlandse tijd) nog iets HEEL bijzonders van je lezen dat reactie vereist.

Ik dacht even dat het ski-schoenen waren. Dat zal zwaar lopen. Waarom geen ren schoenen? Kan ik em straks ook bewonderen tijdens de WK.

@Paola: Uit het verhaal is niet op te maken hoelang Ino over het eten gedaan heeft, maar je punt voor Bente is genoteerd...
@Roos: Punt voor Ino. Die schoenen zijn inderdaad een komisch gezicht... totdat zo'n kind op zijn snufferd valt. (Of misschien dan juist extra)
@Cyberjunk: Punt voor Bente, dat van mjammie geef ik vanavond aan haar door. Je kunt met een gerust hart op retraite, iets HEEL bijzonders hoef je vandaag niet meer te verwachten... :-)
@Brillie: Waarschijnlijk is het moeilijker om het landingsgestel in renschoenen in te bouwen. In pumps zie je ze ook minder vaak, die wieltjes... ;-)

Gave schoenen zeg! en wel zo makkelijk dat je die wieltjes in kan klappen. uiteraard had ik ze hier in t dorp nog niet gezien, en verder gaat mijn wereld nog niet zoals je begrijpt. Maar daar komt vanaf morgen dus weer verandering in.
Op de foto vond Bente uiteraard de daghap t lekkerste, want Ino had niets meer om van te genieten (wb het eten dan he, de rest kan ik niet beoordelen). Wat heb ik nu gewonnen? :-)

Je zult vergeten dat de wieltjes uitgeklapt zijn.. Kun je een aardige klap maken! Ik denk dat Ino de daghap het meest waardeerde.. Met van die nieuwe schoenen aan zal Bente er vast niet veel aandacht aan besteed hebben.

Ze kijken geen van beiden erg verlekkerd, maar Ino heeft inderdaad zijn bordje bijna helemaal leggegeten.

En de schoenen met wieltjes zijn hier ook al doorgedrongen! Ideaal voor de promanade, bergafwaarts zou ik echter niet aanraden :-)

@Pascale: Neen, in Westerhoven zijn deze geavanceerde schoenen pas medio 2013 te verkrijgen... Succes met je werk morgen!
@Theo: De kinderen van tegenwoordig zijn ook veel handiger met gameboys dan wij vroeger zouden zijn. M.b.t. de schoenen maak ik me dus ook geen zorgen.
@Willisha: Zelfs op Madeira zijn ze al bekend, het is gewoon ongelofelijk!
@ALL: Vijf mensen stemden voor Ino, drie voor Bente. Ik heb het ze vanavond persoonlijk gevraagd en beiden gaven de Daghap een 5 a een 6. Als de prijs meetelt zei Ino een 7 en Bente een 8 (als ik mij niet vergis door de Amstel). Paola, Cyberjunk en Pascale hebben gewonnen en mogen aanstaande zaterdag een gratis Daghap bij Pleincafe Wilhelmina in ontvangst nemen...

okee, ik ben er zaterdag!!

Als ik een gratis daghap gewonnen had, mocht Gea hem van mij de prijs gaan innen. Vandaag arriveren de drie GGD-dames!

Rolschaatsen? Hebben jullie verharde straten dan?

@Pascale: Moet ik je nog van het vliegveld halen of ga je gelijk door naar Pleincafe Wilhelmina?
@Willisha: Wat zal het eiland gezond worden met drie GGD-dames erbij! De jury beraadt zich op dit moment of de prijs nu wel of niet op naam staat...
@Erwin: Ja, als de modder op onze bospaden opdroogt is hij keihard...

En de kuilen dan?

Iedereen had vast gehoopt schoenen met inklapwieltjes te winnen ;)

CuraÁao wordt gezonder komende week, maar de regio Haarlem dus ongezonder!!! Gelukkig voor Haarlem is het maar een weekje :D

En hoe is het afgelopen met jullie klacht??? Nieuwe schoenen???

@Brillie: Kuilen daar moet je omheen rijden... (behalve als je Hummerrolschaatsschoenen hebt)
@Cinner: Of nog beter, uitklapwieltjes. Ach, zo is het in het echte leven toch ook, de prijs valt altijd tegen... :-)
@Willisha: Gaan ze nu ook alle snacks (Nancy!) controleren? Dat doet de GGD namelijk bij ons en Haarlem wacht maar even. Leuk dat je dat vraagt van de nieuwe schoenen. Lucy is er maandagochtend direct mee teruggegaan. Ze wilden het repareren, of Lucy de volgende dag wilde terugkomen. Dat wilde ze niet. Vervolgens is ze drie of vier keer teruggegaan tot het klaar was. Nu is Luchiano weer helemaal blij!