« Dipje | Main | De liniaal »

Wulfsen & Wulfsen (1)

Van mijn werkgever had ik voor mijn verjaardag een gift-cheque gekregen. Iedere zaterdag vergaten we dat ding mee naar Punda te nemen. Het is een gift-cheque voor de luxe kledingzaak Wulfsen & Wulfsen, een zaak duidelijk boven ons budget.

Iedere keer als we de auto in Punda parkeren komen we langs deze klerenwinkel die vlak naast Pleincafé Wilhelmina is gelegen. Ditmaal zorgde Lucy ervoor dat we de gift-cheque wel meenamen. Ik hees me in een oud t-shirt van de Miami Heat en we gingen op pad. Even later bevonden wij ons in de winkel van Wulfsen & Wulfsen alwaar wij wat ronddrentelden.

Gift-cheque Wulfsen & Wulfsen leidt tot scheur in Miami Heat t-shirtEen verkoopster zag mij enigszins besluiteloos heen en weer lopen en vroeg of zij mij kon helpen. "Nou, ik heb een gift-cheque en kijk even rond wat ik daarvoor kan kopen", antwoordde ik haar. "O, u kunt ook over een paar maanden terugkomen hoor, als u het nog niet weet", zei de verkoopster vriendelijk.

Die opmerking heeft ze nog zeker tweemaal herhaald. Daarom besloot ik juist nu iets te kopen. Bovendien stond Lucy niet ver van de ingang. Zij wees een lichtblauwe polo aan. Die kostte slechts 89 gulden. Ik besloot de XL-versie maar eens te passen. In het kleedhokje trok ik eerst het Miami Heat t-shirt uit. "Krak!", hoorde ik achter op mijn rug. Een flinke scheur.

Tot overmaat van ramp paste de polo niet. Even later kwam de verkoopster aan met een XXL, met hetzelfde resultaat. Sommige kleren vallen nu eenmaal klein uit. Voor mij was het genoeg. Ik trok heel voorzichtig de restanten van mijn Miami Heat t-shirt aan en beende de winkel uit, even later gevolgd door een verbaasde Lucy.

Toen zij de scheur zag moest ze hard lachen. Snel reden we naar huis om een nieuw t-shirt aan te trekken. Luchiano (7) vond dat prima, bij de eerste rit was hij namelijk vergeten om zijn GameBoy mee te nemen.

Even later zaten we bij Pleincafé Wilhelmina te dominoën onder het genot van een Tripel van La Trappe. Het winkelen is uitgesteld tot nader order.

Comments

XL te klein XXL te klein Wulfsen & Wulfsen heeft de verkeerde maten. Probeer eens een L, soms doet de omgekeerde wereld wonderen. CasasPa

ijdeltuit ijdeltuit :-)

Die Trippel die doet het em... das de oorzaak van je scheur. ;)

Afvallen door minder vaak, of liever gezegd helemaal geen La Trappe meer te drinken, aan je verhaal te horen heb je een aardige bierbuik ontwikkeld. Bij dat soort speciaalzaken slagen de mensen met een maatje meer nu eenmaal meestal niet.

Hahaha .... moeilijk om een scheur te maken met Photoshop, nietwaar?

@CasasPa: Een interessante benadering! Ik zie de verkoopster al benauwd kijken... :-)
@Paola: Wat je zegt ben je zelf! (2x)
@Brillie: Dat kan nooit, want die dronken we pas erna!
@Cyberjunk: Voor een keer ben ik het niet met je eens. Als ik een grote bierbuik heb, hoe krijg ik dan een scheur op mijn rug... :-)
@Amaro: Nou wordt hij helemaal mooi! Jij denkt zeker dat ik mijn verhalen allemaal thuis met photoshop beleef, haha... :-)
(Dan was mijn Miami Heat t-shirt nu nog heel geweest)

Gelukkig was het je 'Huis de Bijlen' shirt niet.

Het is dus al net als bij de haute cuisine: te duur en te kleine porties!

Zal wel te warm gewassen zijn. hihi

@Carin: Zeg dat wel! Ik moet het maar gauw weer eens dragen, die van de Miami Heat had ik zeker een jaar al niet meer aan gehad...
@Aargh: Een hele mooie vergelijking! Wat is het kledingzaak-equivalent van McDonalds, Zeeman? :-)
@Henk(ES): Hoe dan ook, het lag aan hun... ;-)

haha, da's wel erg confronterend. Wulfsen&wulfsen klinkt toch best groot, beetje scandinavisch-achtig ofzo? meestal zijn het van die spaanse of italiaanse merken die mega klein zijn. Ik ga daarom ook nooit meer daar winkelen, da's frustrerend. Net als ooit in Istanboel, waar t vrij koud was toen wij er waren en waar alleen een zwangerschapstrui ons (niet luc hoor) paste. Misschien hebben ze die ook bij W&W? tip van de week...

Wulfsen heeft eens in de paar maanden opruiming, dan verkopen ze alle grote en kleine maten die ze over hebben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik iedereen met een gewicht boven de 100 kilo exorbitant zwaar vind. Dus op zich verbaast het me allemaalniet zo.