« Exit melktand #3 | Main | Vergunningen en Brujería »

Stürwil règts

Ons was het ook al opgevallen. In het straatbeeld van Curacao komt men steeds meer auto's tegen met het stuur aan de verkeerde kant. Op Engelstalige Caribische eilanden als Trinidad & Tobago en Barbados rijden de auto's net als in Engeland links en zit het stuur dus rechts. In het Papiaments: stürwil règts met dezelfde uitspraak als in het Nederlands.

Door Eilandsraadslid Frensel Marchena (PLKP) zijn over deze kwestie inmiddels vragen gesteld aan Gezaghebber Lisa Richards-Dindial. Brengen dergelijke auto's de verkeersveiligheid nu wel of niet in gevaar? Kunnen, ja zelfs moeten deze auto's bij de keuring geweigerd worden?

Dave Levenstone, leider van de Democratische Partij van Saba is een fel tegenstander van maatregelen tegen auto's met het stürwil règts. Volgens hem is dit type auto een stuk goedkoper. Bovendien vinden op Saba niet meer ongelukken dan normaal plaats. Dat laatste wil ik wel geloven, want op Saba (13 km2, 1400 inwoners) is maar één straat die heel toepasselijk The Road heet.

Volgens Levenstone moet de regering maar eens met de autodealers gaan praten over de door hun gehanteerde prijzen. Mijn eerste gedachte was dat Levenstone misschien zelf wel importeur is van auto's met stürwil règts.

Gezaghebber Lisa Richards-Dindial heeft inmiddels laten weten dat er op dit moment geen wettelijke bezwaren zijn tegen deze auto's.

Hoe zit dat eigenlijk in Nederland?

Comments

Er zal hier ongetwijfeld een regel of wat voor zijn, maar ik ken ze niet. Het grote gevaar zit volgens mij achter het stuur. Of dat nu links of rechts zit.

In Suriname is het andersom: veel stuurwielen links, terwijl daar linksverkeer is (dus als in Engeland, en veel Caribische eilanden). Daar heb je weer veel goedkope import van afgeschreven Nederlandse wagens.

En geloof me maar: het is levensgevaarlijk. Op de lange tweebaanswegen rijden auto's van allerlei pluimage, waaronder hele langzame. Wil je die inhalen met een linksstuurwielige auto, dan moet je of een eindje naar het midden van de weg gaan rijden om te kijken of er ruimte is op de andere baan, of afgaan op de ogen van je bijrijder. Ik heb vaak met gekromde tenen en badend in het zweet in de auto gezeten.

In Nederland zijn volgens mij geen regels over het stuurwiel links of rechts, ik heb dat tenminste nog nooit gehoord. En ik geloof ook niet dat men wat dat betreft regels kan invoeren, ik denk niet dat het iets uitmaakt als men voorzichtig is kan het allemaal geen kwaad, aan welke kant het stuur ook zit. Ik denk dat ik het met Piet eens ben, het gevaar zit 'm in degene die achter het stuur zit. En daar zitten vaak wegpiraten, of men het stuur nu ter linker of ter rechter zijde heeft, als er een wegpiraat achter zit, dan gaat het altijd mis.

@Piet: Op zich heb je gelijk, maar er is natuurlijk ook een goede reden waarom het stuur op die plaats zit...
@Lijn: Bij inhalen lijkt het me inderdaad handig als je op tijd ziet of er iets aankomt. Vergeet in Suriname overigens de kuilen niet en die vreemde verkeersdrempels op de weg van het vliegveld naar de stad. Zeker als het donker is!
@Cyberjunk: Als men een auto uit de USA wil invoeren moet die aan allerlei eisen voldoen voordat de RDW hem goedkeurt. Zo is de verlichting vaak een probleem. Dus waarom een stuurwiel niet? Maar met een gek achter het stuur maakt het inderdaad niet veel uit waar het stuur zit, dat ben ik met je eens. Zo, maar weer eens een stukje gaan autorijden, hehehe... :-)

ik heb er hooguit twee in mijn leven gezien hier in nederland dus ik geloof dat het nog wel mee zal vallen.... nu moet ik wel zeggen dat wij hier in de achterhoek tot voor kort allemaal tractor reden..... :-)

In Suriname rijdt men, zoals wellicht bekend, links. Net als in Indonesië hebben de Engelsen het daar enkele jaren voor het zeggen gehad en links verkeer ingevoerd. Toen de Nederlanders terugkwamen reed men links en sprak men in Suriname bovendien (een soort) Engels. Nederland vond het niet nodig daar verandering in te brengen, men wilde alleen geld verdienen, cultuur-overdracht en de rest was niet belangrijk blijkbaar.
In Suriname rijden zowel auto's met links als met rechts stuur rond zonder dat iemand daar een probleem in ziet. Ik heb daar zelf in een auto met links stuur en in een auto met rechts stuur gereden, maar wat mij betreft maakte het niets uit. Er gebeuren wel veel ongelukken in Suriname, maar ik geloof niet dat het iets met de plaats vam het stuurwiel te maken heeft.
Ik denk dat het een storm in een glas water is en misschien ziet op Curacao iemand er een aanleiding in om zich te profileren of om wat te verdienen.
In Nederland mag het volgens mij gewoon, ik zie ze wel eens rijden.

vdb.

Gewoon welkom. Maar jullie hebben daar toch weinig strepen op de weg. Dus mag je eigenlijk overal rijden.

Ik vind de benaming Stürwil regts wat Fries aandoen. De bevestiging daarvoor zie ik als je Friesland binnen rijdt. Iedereen heeft daar het stürwil regts en er wordt ook steevast regts gereden en borden met Inhalen Verboden. Mochten er uitzonderingen zijn dan is dat de bevestiging op de regel. (meer kan ik er niet van maken). CasasPa.

@CasasPa: op zijn Fries zou het 'stjoertsjil rjochts' zijn, en dan kan ik niet eens zonder stotteren uitspreken.

Overigens staat er bij mijn weten inderdaad niets in de verkeersreglementen over de plaats van het stuur. Anders zouden er misschien ook problemen met Paola's tractor ontstaan, waar het stuur in het midden zit.

@Paola: Tractoren lijken mij te modern, weet je zeker dat het geen paard en wagen was?
@vdb: In Suriname vind ik het verkeer overdag een hachelijke zaak, met al die fietser en inhalende auto's. 's Nachts om een uur of vier is het een andere zaak... ;-)
@Brillie: Je mag wel overal rijden, maar wat mij betreft wel met het stuur op de goede plaats... :-)
(Hoeveel Porches rijden er in Apeldoorn rond met het stuurwiel rechts?)
@CasasPa: Bedankt voor de informatie... ik ben (echt waar) nog nooit in Friesland geweest! In het algemeen heeft Curacao best veel overeenkomsten met Friesand...
@IJsbrand: Gelukkig hoeft Paola met haar tractor niet zo vaak in te halen... :-)

Op Curacao komt het door goedkope Japanse import (www.japanesevehicles.com), maar het zijn ook nog eens hele goede auto's, Ik heb me laten vertellen dat dit komt doordat Japanners uit principe géén 2e hands autos kopen en doordat de fabrieken verplicht een soort revisie op die auto's uitvoeren voordat ze uberhaupt als 2e hands verkocht mogen worden.

Een kennis van me rijdt in zo'n auto en ik heb het even mogen proberen. Werkelijk waar binnen honderd meter ben je eraan gewend (het was wel een automaat).

In Nederland is het volkomen legaal. Ik weet mij een meisje te herinneren dat ook zo'n wagentje had met het stuur rechts. (http://www.camarados.nl/mei04/foto.htm?image331.jpg)

Je ziet het, ook een vrouw kan een auto met rechts stuur besturen. :)

Casa, als jij nog nooit in Friesland geweest bent, hoe kun jij dan beoordelen dat Curaçao veel overeenkomsten heeft met Friesland? Ik denk dat je eerst eens een aantal jaren in Friesland zou moeten wonen en het leven daar moeten kennen voordat je kunt stellen dat Friesland en Curaçao overeenkomsten hebben. Ik zeg niet dat ik het leven in Friesland ken, dat doe ik niet en het leven in Curaçao, daar kan ik alleen maar naar gissen en me een beeld vormen vanuit jouw verhalen, dus ik kan jouw uitspraak niet weerleggen of bevestigen. Maar ik vind het kort door de bocht van jou om over overeenkomsten te spreken tussen twee gebieden, waarvan je er maar 1 uit ervaring kent.

Volgens mij maakt het in Nederland niet uit, hier zie je ze ook gemengd rijden. Effe aanpassen voor de bestuurder maar goed te doen volgens mij.

In Nederland rijden we rechts. Behalve op de snelweg, daar rijdt iedereen zo veel mogelijk links.

In Engeland willen ze zich aan gaan passen aan het Europese vasteland. Volgend jaar begint een proef waarbij de vrachtwagens rechts gaan rijden. Wanneer dat goed bevalt, dan volgt het overig verkeer het jaar daarna.

Je ziet regelmatig auto's rijden met een NL-kenteken en het stuur rechts. Meestal zijn het oldtimers, oude Engelse MG's etc.
Eisen zijn er wel aan de verlichting, die moet aangepast worden. Als een Engelse auto in Europa (vaste land) rijdt zijn de koplampen afgeplakt om verblinding van het overige verkeer te voorkomen. Idem bij vastelanders die naar Engeland gaan.
Verder is de ies dat bij het stuur rechts ook de pedalen daar moeten zitten...:-)

Maar, als ze goedkoper zijn met het stuur rechts dan moeten ze maar snel naar NL komen!!!

@Bodo: Goede prijzen inderdaad op die website, maar hoe zit het met de invoerrechten?
@GJ: Helaas werkt de link van het meisje met het stuur rechts niet, tenminste bij mij niet. Maar het uiteraard wel het ultieme bewijs... :-)
@Cyberjunk: Ergens heb je wel gelijk, maar overigens ben ik van mening dat je over sommige dingen een mening kunt hebben zonder ze ooit meegemaakt te hebben. (Het zou een mooie boel worden anders!) Belangrijkste overeenkomst wat mij betreft tussen Curacao en Friesland is dat beiden een klein inwoneraantal hebben en toch over een eigen taal beschikken. Ook op andere fronten ziet men dat de Friezen zich niet helemaal als Nederlander beschouwen, op de nummerplaten wil men nu bijvoorbeeld FR laten zetten.
@Henk(ES): Alles went, maar er is uiteraard wel een reden waarom men het veiliger vindt dat de bestuurder zich aan de as van de weg bevindt. Off-topic: je comments werken niet, ik heb inmiddels de moed opgegeven...
@Erwin: Dat worden interessante tijden... gaat men dan ook langzaam maar zeker over op auto's met het stuur links of juist niet...
@Angel: Neem een kijkje op de website die Bodo aanraadt en importeer je eigen Japanner! (Honda NSX?)

oh dat kwam door dat haakje aan het einde van de URL.

http://www.camarados.nl/mei04/foto.htm?image331.jpg

zo dan, te mooi om te laten schieten. :)

Hier zit het stuur rechts... Maar dat weet je toch hopelijk nog wel? ;-)

Bodo heeft helemaal gelijk. Vorige week stond er een artikel in het Antilliaans Dagblad (rubriek 'ik en mijn auto') van iemand die op deze manier een auto had gekocht. De auto's zijn volgens dat artikel een stuk goedkoper, beter onderhouden en technisch betrouwbaarder dan lokale tweedehands wagens. Jaren geleden heb ik eens een artikel gelezen van een 'deskundige' die juist betoogde dat als men rechts reed het te overwegen viel om ook het stuurwiel rechts te plaatsen, juist in verband met bochten en inhaalmanouvres. In datzelfde artikel werd ook aangegeven dat als je rechts reed dat het juist logisch zou zijn om links voorrang te geven, ik dacht omdat dan het verkeer soepeler zou doorstromen. De argumenten weet ik niet meer exact, wel dat deze man toen (zo'n 25 jaar geleden) ook al aangaf dat je verkeer op rotondes voorrang moest verlenen. We hebben op Curacao sinds kort eindelijk ook een aantal van deze rotondes en wat mij betreft mogen ze het hele verkeersnetwerk ermee inrichten, ideaal!

Overigens denk ik dat de politieke heisa over de plek van het stuur gewoon een spelletje is om of wel iemand lastig te vallen die net zo'n auto heeft, of om zelf in de picture te komen. Alsof er geen belangrijker zaken te regelen vallen voor de regering!

@Casa; geen Honda NSX gevonden, wel een Nisaan Skyline GTR. Een ander 'beest'.

Het maakt mij persoonlijk geen fluit uit waar het stuur van een auto zit, maar ik vind het qua overzichtelijkheid helemaal níks om links te rijden met een auto waar het stuur links zit.

Inderdaad, als je moet inhalen zwabber je toch eerst een tijdje half achter je voorganger voordat je werkelijk kunt zien of je er langs kunt of niet...... nou niet echt een veilige situatie.