« Leguanensoep | Main | Roland ontslagen! »

Fact or Phony

In de verpakking van een bepaald merk cornflakes zit een speciaal password voor de website www.postopia.com. Deze site staat vol met spelletjes en is tegenwoordig erg populair bij Luchiano (7). In ieder geval wil hij heel vaak cornflakes.

Vrijdagavond speelde hij Honeycomb Blastoff (Shockwave plugin vereist). Een soort flipperspel waarbij allerlei vragen over astronomie en ruimtevaart beantwoord moeten worden met Fact or Phony. Goed of fout dus.

Vraag: De eerste satelliet werd in 1980 gelanceerd. Fact or Phony?
Wij dachten Phony.
Antwoord: De Spoetnik 1 werd in 1957 gelanceerd.

Luchiano: "1957? Toen was ik nog geeneens geboren!"
CasaSpider: "Ik ook niet."
Luchiano: "Hadden ze toen al tv?"
CasaSpider: "Jawel, maar zwart-wit."
Luchiano: "Net als toen jij geboren werd... zwart-wit."

Luchiano zag de teleurstelling op mijn gezicht en klopte mij bemoedigend op mijn arm: "Maar nu ben jij in the future."

Comments

...and that's a fact. :)

En zo wordt alles alleen maar moderner en moderner, en zo word je steeds ouder.
Vroeger zette ik ook nog vuilniszakken buiten en was er geen reclame op zondag, dat heb ik allemaal nog meegemaakt!

Een diplomaat in de dop.

En ik maakte nog mee dat mijn vader kolen schepte in de schuur, we hadden toen nog geen centrale verwarming, maar een kolenkachel. Eb we mochten op zondag geen ijsje kopen, want dat was goddeloos. Computergames? Er viel niet aan te denken, we speelde Mens Erger Je Niet en mijn zusters en ik waren geregeld buiten aan het touwtje springen. Toen Armstrong als eerste mens de maan betrad- dat was volgens mij al in 1968- was ik al helemaal confuus dat zoiets mogelijk was. Tegenwoordig vind ik niets meer gek. Alles lijkt mogelijk te zijn. Ergens is dat fijn, maar anderzijds ook wel weer jammer.

Over een aantal jaren .... dan vallen de zaken wat onze kinderen in zijn opgegroeid onder de catgorie 'ouderwets' .... en onze periode (dus de volwaasen van nu) wordt dan 'gewaardeerd'.

wat heerlijk zo'n meelevende zoon nadat hij je eerst genadeloos onderuit heeft gehaald..... hehe

@Coert: Hehe... ;-)
@Renesmurf: Dat zijn mooie herinneringen die je daar beschrijft...
@Henk: Hij heeft gelukkig wel compassie...
@Cyberjunk: De kolenkachel en de aanleg van centrale verwarming staat mij ook nog helder voor de geest. Je hebt wat mij betreft 100% gelijk met je laatste zin!
@Amaro: Ik weet het zo net nog niet... we gaan vooruit in de vaart der volkeren... (Maar het kan best helemaal anders uitpakken)
@Paola: Ja, het was een fraaie actie van hem... ;-)

De wereld verandert steeds, wie kan het zich nog indenken zonder mobiele telefoons, computers en pinautomaten? Wie weet welke nieuwe ontwikkelingen we dit jaar nog gaan meemaken!

Gezien de reacties lopen de leeftijden aardig op. Ik weet ook nog wel wat oude dingetjes bijv. de leren voetbal met veters. Ik kon goed koppen maar als je die veter op je kop (hoofd) kreeg dan kopte je daarna liever even niet. De tijd staat niet stil en de ontwikkelingen ook niet. CasasPa

Vroegah... hadden we in de cornflakes geen passwords voor spelletjeswebsites..

1957, da's mijn jaar! (Onthulling).

@Willisha: Zo is het maar net. Soms ben ik wel benieuwd hoe de wereld er over 25 jaar uitziet. Maar dan moet ik even wachten tot ik 62 ben... :-)
@CasasPa: Een leren voetbal met veters... praten we nu over de tijden van Michiel de Ruyter?
@Theo: Neen, ik geloof dat er toen van die kartonnen bouwplaten inzaten. Lang niet zo interessant!
@Aargh: Een lezeres uit 1957? Aaaaaaaaaarghhhhhh... ;-)

Was jij in 1957 nog niet eens geboren? Tjee, wat jong! Ik was er toen al lang; nou ja, lang . . .