« CasaMovie: SQL on Mi Dushi | Main | Met de Spider naar Carré (7) »

El Sapo El Sapo (14)

Subtitel: Een Sapo geheel gewijd aan de telefoon.

1.

Op mijn werk deel ik mijn kamer met een man of zes, zeven, acht, negen, tien. Soms is er iemand even niet. Juist van die persoon gaat altijd de telefoon over. Niet het beleefde aantal van een keer of vier, vijf, zes maar oneindig lang. Wij roepen dan met zijn allen: HIJ IS ER NIET! en vervolgens gaat iemand nieuwsgierig kijken wie er zo irritant aan het bellen is.

Laatst heb ik ontdekt hoe het komt dat mensen de telefoon oneindig lang over laten gaan. Het komt door de speakerphone. De beller zet zijn telefoon op speaker, toetst het nummer in en gaat door met zijn werk totdat degene die hij belt opneemt. Of totdat het tuut-tuut geluid komt. Hierbij pleit ik voor een verbod op het gebruik van speakerphones.

2.

Toen oud-collega Steven Poulina ons bedrijf verliet en terugkeerde naar Nederland kreeg ik zijn cellular (mobieltje). Het nummer was 562xxxx. In het begin kwamen er logischerwijs nog regelmatig telefoontjes binnen voor Steven Poulina.

Op een bepaald moment switchten wij van TDMA-telefoons naar GSM. Hiervoor diende het nummer gewijzigd te worden. Gelukkig bleven de laatste vier cijfers hetzelfde, alleen 562 veranderde in 512. Mijn nummer werd dus 512xxxx. De laatste tijd krijg ik zo nu en dan weer een telefoontje dat bedoeld is voor ene Poulina. Heel vreemd vond ik dat. Nu blijkt dat er een Poulina is met telefoonnummer 521xxxx. Dat verklaart het een en ander.

3.

Er lopen wat Zweden hier over de vloer in verband met een groot project. Zweden van Ericsson van de telefoons. Een van hen is een wat oudere man, niet onaardig verder. Laatst verraste hij me met de volgende uitspraak: "I like it here. Normally when I travel to a lower developed country I always get a stomach disease. On Curacao I don't have that problem. I like it here!"

Comments

Wat is er mis met de uitsparaak van die Zweed?
In vergelijking tot Zweden is Curacao een "lower developed country"...Ik verbaas me daar niet over.
Maarrr...Ik vind wel dat Curacao het beste eiland in de regio is qua stabiliteit, economie en sociale voorzieningen.

Tja, bij een ander bedrijf waar SQL medewerkers geplaatst zijn (vul in: Ennia, ik) wordt erop gehamerd dat je de telefoon van een collega, die er niet is of in gesprek is, moet opnemen. Daarvoor zijn de telefoons in een groep geschakeld en door 1 toets in te drukken neem je het gesprek over.

Ik vind die Zweed belachelijk met zijn uitspraak over een lager ontwikkeld land. Dat is echt de grootste onzin!!! Hij doet net alsof Curaçao tot de derde Wereld behoort.

Ik woon in een woonvorm waar elke vaste bewoner een eigen telefoonaansluiting heeft. Daarnaast is er ook nog telefoon in het gebouw zelf, waar de begeleiders gebruik van maken. Hier geldt een doorkiesnummer, want er is op het terrein van de betreffende woonvorm ook nog een centrale waar alle woonvormen mee verbonden zijn. Als hier het toestel in gesprek is, of als de begeleiders bezig zijn en even geen tijd hebben op de telefoon op te nemen, dan wordt men vanzelf weer teruggegeven aan de centrale. Zo zou het bij jullie ook moeten gaan, dan houdt dat irritante gerinkel sneller op.

@Cerito: Nergens staat dat ik het met de uitspraak van de Zweed oneens ben, ik was slechts verrast... en benieuwd naar de reacties van anderen. Zoals die van jou... ;-)
@Ino: Nou, dan vind ik met zijn allen HIJ-IS-ER-NIET roepen toch veel leuker!
@Cyberjunk: Inderdaad, na 5 keer overgaan terug naar de centrale. Probleem is dan wel dat ze bij de centrale gillend gek worden... :-) Jij bent duidelijk ook verrast door de uitspraak van de Zweed...

Zet zo´n irritante wacht-muziek op ... dan heb je minder last van.

En wat betreft de uitspraak van de Zweed ... ik durf te wedden dat hij Madeira ook een 'lower developed country' vindt. By the way ... als hij vindt dat Curaçao een 'country' is ... hoe 'developed' is hij dan wel?

Wij zitten met z'n vieren en twee halfwatten op eenkamer (de 5e en 6e persoon zijn veel buiten kantoor werkzaam). Dus 5 telefoons, en vooral de 5e (van de mensen die buiten het kantoor werkzaam zijnb) gaat meestal over (terwijl ze allebei een mobieltje hebben). Omdat wij toch niets met deze gesprekken kunnen (hooguit vertellen dat de collega er niet is en dat men het mobiele nummer moet bellen) laten we deze telefoon overgaan. De rest nemen we (meestal) wel aan... Maar Dalila en ik roepen ook regelmatig van de linker kant van de kamer naar de rechter kant "she is not here!"... Helaas hoort degene aan de andere kant van de telefoonlijn het nooit :-(

Men zou een centrale kunnen nemen met een beetje meer inhoud. Bv. Aanmelden en afmelden. Dan gaat er na de telefoon alleen over als men er ook is.

PS. Mijn nummer is +316547XXXXX sms me maar.

@Amaro: Dat denk ik ook ja. Kun je het water uit de kraan op Madeira gewoon drinken eigenlijk? Ik ga de Zweed maar niet uitleggen hoet het zit met het Land de Nederlandse Antillen, het Eilandsgebied Curacao en de relatie met het Koninkrijk der Nederlanden... :-)
@Willisha: Nu weet ik ineens hoe Carlos Santana op dat lied is gekomen: She\'s not there!
@Brillie: Sommige mensen geloven het gewoon niet, dat iemand er niet is. En met xxxx moet je erg uitkijken bij het sms-sen, volgens mij betekenen dat zoentjes...

We hebben net gesproken over water kopen en water uit de kraan... Kijk mijn weblog er maar op na!

Ik zeg lekker niets, vooral niet over die Zweed die jou verraste met zijn uitspraak. Waarom verraste hij jou? Omdat hij een stomach disease hier en daar op de wereld heeft? Omdat zijn uitspraak volgde op een opmerking van jou over zijn haar? Omdat hij het hier leuk vond? Ik vraag maar wat.

ach ik krijg in nederland ook stomach diseases...het kan ook gewoon aan meneer zweed's slecht maag liggen zullen we maar denken ;-)
Verder vind ik jullie reactie op de foon geweldig...ik ga dat ook doen hier in huis hahaha

@Willisha: Ik heb het gelezen, een beetje Rotterdams water dus op Madeira. Maar wel drinkbaar, net als op Curacao. Wij drinken overigens ook altijd Spa Blauw en geen kraanwater...
@Pascal: Vragen staat vrij. Hij verraste mij omdat het de eerste keer was dat iemand zoiets zei. En ik had het niet verwacht. Deze beide componenten leiden tot het gevoel dat omschreven kan worden als 'verrast'... :-)
@Paola: Ik had begrepen dat jullie met zijn tweeen in huis woonden. Dan is het wel een beetje gek als je heel hard HIJ-IS-ER-NIET gaat roepen als je vriend er niet is... ;-)

Heel gezellig, met z'n allen spreekkoren zingen tegen de telefoon. Maar inderdaad, het klinkt wel een beetje lower developed. Hier heeft ieder z'n eigen mobiel.

OW? Dan vervang ik die XXXX wel even in **** maar ja, je was zelf begonnen.

@Aargh: Dat is ook lower developed... dat de bedrijven bij jullie geeneens (vaste) telefoons hebben voor hun medewerkers... ;-)
@Brillie: Niet met sms-sen!

ik zal het je nog gekker vertellen, ik roep nu zelfs "ik ben er niet" als ik alleen ben :-)