« CasaMovie: Koninginnedag 2005 | Main | Ana Erika en vertaalperikelen »

Candyshop

Hmm, grappig. Zojuist heb ik via MSN iemand, niemand minder dan Karen, van haar stoel laten vallen. Alleen door te melden dat heel Curacao vandaag van een vrije dag geniet als compensatie voor het feit dat de Dag van de Arbeid dit jaar op een zondag viel.

Op de avond van de Dag van de Arbeid lag ik met Luchiano (7) op bed. Aangezien we allebei de volgende dag vrij hadden konden we het wat later maken. We plaagden elkaar met rijmpjes. Na een tijdje leerde ik hem het wonderschone lied Drie maal drie is negen. Om de beurt moesten we vervolgens een lied zingen.

Ik zing nooit en moest dus ver in het verleden graven. Mijn eerste song was Poesje Mauw en de tweede Zie de maan schijnt door de bomen. Het klonk inderdaad vrij duf. Snel zongen we weer Drie maal drie is negen en nu was het Luchiano's beurt.

Het bed begon wild te bewegen. Links naast mij lag Luchiano in een soort stuiptrekking te rappen: Candyshop, van 50 Cent. Dat is wel even schrikken! Gelukkig Hopelijk beseft Luchiano nog niet wat hij daar allemaal aan het zingen is. Een fragment.

[Intro: 50 Cent]
Yeah...
Uh huh
So seductive

[Chorus: 50 Cent & Olivia]
[50 Cent]
I take you to the candy shop
I'll let you lick the lollypop
Go 'head girl, don't you stop
Keep going 'til you hit the spot (woah)
[Olivia]
I'll take you to the candy shop
Boy one taste of what I got
I'll have you spending all you got
Keep going 'til you hit the spot (woah)

Luchiano deed het goed na, dat moet gezegd. Het nummer staat inmiddels op de verzamel-CD die ik voor hem heb gemaakt en die vrijwel elke dag wordt aangevuld.

Comments

Van dat soort regelingen hebben we er hier duidelijk niet genoeg want ik zit gewoon tot 18:30 uur te zwoegen. (En wat te lezen)

Wat ga jij nu zingen om boven Luchiano uit te komen?

zo hoorde ik dus een jongetje iets zingen over suck on my chocolat salty balls... ik bedoel maar... heel wat anders dan ik wil met jouw naar de regenboog al bedoelen ze beide hetzelfde denk ik maar dat zal mijn dirty mind zijn.. :-)

En wat nou als ie wel beseft wat ie zingt? En nu al recalcitrant gedrag naar paps gaat vertonen? Ik hoop dat je gelijk hebt..... :)

@Piet: Net mijn schoonheidsslaapje gedaan en zometeen met Luchiano naar het strand... maar ja, dan ben jij al van je vrije avond aan het genieten... :-) Er bovenuit komen? Hmm... ik zal het repertoire van Tupac eens bekijken...
@Paola: En dan te bedenken dat er in Nederland best veel mensen waren die Paul de Leeuw vroeger (te) grof vonden... ;-)
@Helffer: Ik hoop het ook!

Casa toch!!!!! Je bent een ouderwets ventje. Zulke liedjes als jij zong voor Luchiano waren in de jaren 80 al ouderwets!!!! Toen verscheen Kinderen voor Kinderen, in die tijd was dat al behoorlijk revolutionair. En zelfs daar lacht de jeugd van tegenwoordig nu om, ook dat kan al niet meer. De liedjes van Luchiano horen al een aantal jaren thuis in het repertoire van kinderliedjes. Hebben jouw papa en jouw mama vroeger wel eens met jou en je zusjes liedjes gezongen? Ik denk het wel, want anders zou je die ouderwetse liedjes waarschijnlijk niet eens meer kennen als je zelf vrijwel nooit zingt. Zingen is leuk hoor, zelfs als je vals zou zingen is het nog gezellig.

Het zijn moderne tijden, dat dat allemaal maar mogelijk is.

Ik kan ook rijmen: Kurk in je bips... ja, dat rijmt toch niet? Juist, maar het dicht wel.

@Cyberjunk: Een ouderwetse meneer dan toch! Mijn ouders zijn ook geen echte zangers, anders hadden wij wel Bauer geheten. Maar je hebt wel gelijk, zingen is best leuk...
@Renesmurf: De vraag is dan, waar gaat het naar toe?
@Brillie: Vertaal het in het Engels, noem jezelf "50 Glasses" en je hebt een wereldhit... :-)

Op een onbewoond ei-hei-land..... (met dank aan Kinderen voor Kinderen)

Ik heb goede herinneringen aan "Poesie mauw", gezongen door een aantal Nederlanders op een Franse verjaardag... na het nuttigen van diverse glazen wijn wordt het vanzelf een leuk liedje :-)

Hier in de States hebben ze vaste formules voor feestdagen die in het weekend vallen. Elke feestdag die op een zaterdag valt verschuift automatisch naar de vrijdag ervoor, en elke feestdag die op een zondag valt verschuift automatisch naar de maandag er na. Er zijn geloof ik hier en daar een paar uitzonderingen op die regel (niet voor het feit OF ie verschuift, maar naar WELKE DAG ie verschuift), maar dat moet ik volgende week even opzoeken in de database stored procedure die ik geschreven heb voor het bepalen van de feestdagen in onze commissions business calendar.

Ontzettend lekker nummer trouwens :D

En ook niet duur, 50 cent!

@Willisha: Luchiano mag nog geen wijn drinken, dat wordt dus een tijdje wachten voordat Poesje Mauw leuk wordt. Ongeveer tot we een ons wegen denk ik... :-)
@Henk(USA): Dat zal wel komen omdat men in de USA toch al zo weinig vakantiedagen heeft. Belangrijkste probleem in je stored procedure is waarschijnljik dat de vrije dag nooit over een Jeans-Day heen mag vallen... :-)
@Gaby: Jazeker, hehe... maar jou hoef ik de tekst niet uit te leggen... ;-)
@Angel: Ik vrees dat Olivia duurder is...

Leuk; muziek altijd extra, altijd verrassend.
Leuke liedjes zeer welkom.
Ken je het gedicht, versje, El Patu van Ellis Juliana? Schijnt op een cd te staan, zou ik wel eens willen horen. Nog leuker... een filmpje met dat gedicht erin verwerkt...

Woehoe, hoereeeeej voor Luciano. Eerlijk is eerlijk, ik vind dit ook een goed nummer.

Uit dezelfde categorie, maar voor historisch besef:

Sir Mixalot - Baby Got Back
Snoop Dogg & Pharell - Let's get blown
Sisqo - Thong Song

Olé!

@Hubertus: ik doe een poging het gedicht/versje op te sporen, beloof echter niets! Indien gevonden en geschikt verschijnt het in een CasaMovie, op verzoek van Hubertus...
@Bareuh: Bedankt voor de tips, als verrassing voor Luchiano download ik ze vast. Volgens mij kan hij volgend jaar met jou draaien in het LVC... ;-)