« Candyshop | Main | De Koning van Punda »

Ana Erika en vertaalperikelen

Afgelopen zondag had Lucy na drie weken weer eens beet voor lachicamerengue.com. Ana Erika zat samen met haar man een meter of vijf voor ons en zij was ons onmiddellijk opgevallen. Helaas (voor ons) was zij nogal innig met haar man.

Net voor het begin van tweede Happy Hour trok Lucy de stoute schoenen aan. Enigszins tot haar verbazing reageerde Ana Erika positief op Lucy's verzoek om een foto-serie van haar te maken. Deze week draagt zij de titel Chica de la Semana. Voor de duidelijkheid, het was niet tot Ana Erika's verbazing.

Een moeilijke taal dat Nederlands. Laatst hoorde ik op de radio een zin die ongeveer zo ging: "De sporter mocht van de dokter met het gekneusde gewricht niet aan de wedstrijd meedoen". Ook hierbij vroeg ik mij af hoe een vertaalprogramma dit aan moest pakken.

Chica de la Semana, desde Venezuela: Ana Erika!Toen de familie Cuppen op vrijdag 29 april het ziekenhuis binnenstormde was het voor de dokter in ieder geval niet moeilijk te bepalen wie er hoognodig moest bevallen.

Zelden heb ik zo'n dikke buik gezien als die van Loes. Er zat dan ook een tweeling in. Nu niet meer, Rayan en Kishan zijn op die vrijdag voorspoedig en gezond ter wereld gekomen.

Trotse vader Peter en zoon Arwin van twee jaar oud hebben wij zondag bij Wet&Wild gefeliciteerd. Vanaf deze plaats gaan onze felicitaties naar de vrouw die de immense buik negen maanden heeft moeten dragen: Loes, gefeliciteerd!

Op de vrije maandag, compensatie voor de Dag van de Arbeid, gingen Luchiano (7) en ik 's middags samen naar het strand. We hebben veel gezwommen. Op een bepaald moment stonden we vlakbij de kust wat in zee te spelen. Een iets oudere man was al een tijdje naar mij aan het kijken.

Ineens sprak hij: "Uhm... hallo, mag ik iets vragen?" Inmiddels heb ik dit al vaker meegemaakt, dan word ik herkend als CasaSpider. Beroemdheid in spé zeg maar. "Ja hoor, vraagt u maar", antwoordde ik minzaam. "Heet u Kruisinga?", vroeg de man tot mijn ontsteltenis. "Neen!", zei ik. "Lijkt uw naam er helemaal niet op?", vervolgde de man. "Neen!"

Later bedacht ik dat hij me misschien had aangezien voor judoka Mark Huizinga (gouden plak in Sidney), dat had zomaar gekund. Verder zat het ook niet mee, want van mooie Ana Erika hebben we geen spoor gezien. Gelukkig scheen de zon wel.

Comments

Kruisinga???!!....Beckham..David Beckham...dat bedoelde die man...daar lijk je op.
Misschien is Kruisinga Fries voor Beckham...dat zal wel de verklaring zijn.

wat lieeeeeef die tweeling...heb even op hun site nieuwsgierig fotootjes bekeken... Cute!
en het kan ook anders...ik kwam ooit op een woongroep hulp geven toen ik me voorstelde.... 3 paar ogen kijken me aan en ik hoor de historische woorden..."oh, ben jij nou paola"... hehe...ik wil niet eens weten wat daar allemaal aan vooraf is gegaan.... *roddelroddelkletsenhebjehetalgehoordenzo*

Zo'n vergissing is natuurlijk snel gemaakt. Maar is Mark niet blond?

@Cerito: Neen, nu vergis je je toch echt. Al gebeurt dat niet vaak. Ik heb al jaren hetzelfde kapsel dus ik kan David Beckham niet zijn. Alhoewel... mijn haar is een paar maanden lang geweest... en een week of zes zwart... en nu weer kort... nou, je kunt toch wel eens gelijk hebben. Even aan Rebec... uh Victoria vragen...
@Paola: Leuk dat je even doorklikte en het zijn inderdaad schatjes, al heb ik ze nog niet in het echt gezien. Hmm... in een woongroep zijn ze meestal toch wel iets gewend... iets zegt mij dat de voorgeschiedenis wel een post of vijf, zes op jouw site kan opleveren... :-)
@Piet: Neen, Mark heeft net als ik donker haar. Tenminste als ik net uit de zee kom opduiken. Zojuist heb ik zijn foto nog eens goed bekeken. Het grootste verschil is dat Mark een gat in zijn kin heeft, door dames vaak liefkozend kuiltje genoemd. Maar voor de rest is de gelijkenis treffend!

Mark Huizinga?? Casa je bent een rasoptimist, dat is een topatleet in de categorie tot 90 kilo.
Ik dacht eerder aan Dennis van der Geest, een zwaargewicht van 125 kilo.
Maar de waarheid zal wel ergens in het midden liggen...:-)

Wat zoek je het ver Casa!! Die man vergiste zich gewoon en zag je voor iemand anders aan. Misschien wel voor een doodgewone, voor jou onbekende agrariër, of voor een onderwijzer die hij kende en waar jij vanuit de verte op leek. Meteen denken dat je voor een beroemde judoka wordt aangezien, alleen omdat hij een naam noemde die een beetje leek op die van die judoka, Casa toch, wat ben je sooms een arrogant ventje, oh sorry, een arrogante meneer.

The perfect man for Ana Erika is sincere, caring and above all faithful.

Casa, dat ben ik, vooral dat laatste! Zou je even snel terug kunnen gaan naar het strand en haar een korte beschrijving van mij geven (een tikkeltje overdrijven mag overigens)..

@Angel: Het kan een stuk erger. Dennis van der Geest is ook een topatleet en nog een aardige vent ook!
@Cyberjunk: Haha, als ik nou met een riek en mijn tractor in het water had gestaan, ja dan had de beste man mij misschien kunnen verwarren met een agrariër. Overigens al een hele vooruitgang dat je tenminste meneer tegen me zegt... ;-)
@GJ: Met alle plezier ga ik terug om Ana Erika te zoeken. Het overdrijven is geen punt, zie het judoka-verhaal en Cyberjunks reactie. Mijn complimenten trouwens, want je bent de EERSTE die reageert op het hoofdgerecht van deze post!
(Wat is er aan de hand met de Nederlandse man?)

Vertalen is zonde van de tijd. Richt het op gebaren, dan weet iedereen waar het over gaat.

Nederlandse mannen die niet reageren op verhalen over vrouwen zijn ZEER verstandig...;-)

eindelijk weer eens een half-lekker chicaatje, dat werd weer eens tijd...kledingontwerpster??? ha ha die moet ik onthouden...

Hallo Spinnetje Hoe werkt t bij jou website? Moet ik "lid" worden?

@Brillie: Dingen duidelijk maken met gebaren is ook een vorm van taal. Zelf denk ik meer in de richting van het vertalen van complete websites. Tot op heden is het resultaat niet om naar huis te schrijven. (Wel om te lachen overigens)
@Cyberjunk: Wat is er dan precies verkeerd aan reageren op Ana Erika?
@Paul: Waarom, heb je ambities in die richting?
@Esther: Haha, van mij mag jij best *lid* worden, maar waarom vraag je dat precies? Je kunt alles lezen en ook nog eens reageren, wat wil je nog meer?

Ik had ook Dennis vd Geest voor me tot ik Angels reactie las en bedacht dat dat dus niet Mark is. Wel een flauwe smoes trouwens van die iets oudere man om met een bijna-local in contact te komen.

Felicitaties voor Loes en Peter, wat een buik zeg, maar er kwamen dan ook wel 2 hele mooie kindjes uit!

Je moet de grootste bewondering hebben voor vrouwen die een tweelingen dragen en baren. Eén is al een wonder maar twee........

Mensen zitten wonderbaarlijk in elkaar, zowel lichamelijk als geestelijk.

Hee ... we lopen geen grappen doen over vertaalprogramma´s!

Allereerst: felicitaties voor de familie Cuppen! Arme Loes, 4 mannen in huis, pfff....

Maar had die dokter nou een gekneusde knie??? ;-) Dit is inderdaad een prachtig voorbeeld van hoe je de Nederlandse taal lekker ingewikkeld kunt maken!

@Pascale: Ik heb expres maar geen foto van Mark Huizinga geplaatst. Dennis van der Geest is overigens wel blond. De felicitaties worden overgebracht!
@Helffer: Helemaal met je eens!
@Renesmurf: Behalve Wim T. Schippers dan toch... ;-)
@Amaro: Ja, wanneer biedt jij de functionaliteit aan om in een keer een site van het Nederlands of Engels in het Papiaments te vertalen? Ik beloof alleen opbouwende kritiek te geven... :-)
@Willisha: Er was 'een gewricht' gekneusd, ik durf niet te zeggen of het de knie was...

Is het jou niet opgevallen dat ik voor de eerste keer ook eens een "knipoog" heb gegeven? Maar als je de SERIEUZE versie uit mijn antwoord wilt, dan kun je die krijgen. Er is niets mis met Ana Erika, maar mannen verliezen meestal hun verstand als ze verlekkerd naar mooie vrouwen kijken of op verhalen over mooie vrouwen reageren. Niet altijd, maar meestal wel en dan vind ik het wel eens verstandig als mannen de verhalen of het uiterlijk van de mooie vrouw in het verhaal wel eens even negeren. Ik had dat door mijn knipoog willen verpakken, maar als jij zonder knipoog doorvraagt, dan kun je het net zo serieus krijgen als je het wilt horen.

Een vrije maandag om de Dag van de Arbeid te compenseren... Antillen... zucht....

Ik ben dan wel wat laat, maar ik zie dat nog niemand de enige echte link heeft gelegd. Jullie stonden toch in zee te spelen? Die man dacht natuurlijk aan die oude grap van Wim Kan. Het ging over milieuvervuiling, en dhr. Kruisinga (jaren '70?) was daar minister van. Om te bewijzen dat het met de vervuiling van de Noordzee nog wel meeviel, ging de minister zelf voor de camera's daarin pootjebaden. Vroeg een journalist of hij niet bang was voor allerlei ziektes, antwoordde de minister: o, het hindert niet als ik er maar tot mijn kruis in ga". Ik zei niet dat hij leuk was, hè, maar hij was van Wim Kan.

@Cyberjunk: Het gebeurt me niet vaak, maar nu dus wel. Jij hebt mij tuk! Heb ik jou dat hele knipooggebeuren uitgelegd, zie ik de jouwe niet. 1-0 voor Cyberjunk... :-)
@Erwin: Het is wel extra goed voor de horeca. En dat is de kurk waarop wij drijven...
@Irene: Ik heb de grap op internet gevonden, maar geen foto van minister Kruisinga. De man moet ergens in de 80 (of nog ouder?) zijn, DUS DIE KAN NOOIT OP MIJ LIJKEN. Hoe weet jij trouwens hoever ik in het water stond... ;-)

Hmmmmmmmm CS zie jij er ook zo uit als je naakt bent: http://www.originalolympics.com/Sport/Judo/images/Huizinga-Mark-oo1.jpg

Had ik niet van je verwacht ;) Misschien moet jij maar eens gaan poseren voor de chico van de week! We wachten vol spanning af!

Beso,
Gaby

Hoe ik dat wist? Gewoon deduceren en combineren. Wat Kruisinga betreft, ik denk dat die zo langzamerhand wel dood zal zijn, maar ik wil het niet echt weten.