« Dubbelgangers | Main | Dubbelgangers (2) »

Rioolveer

Toen Piet en Verina vorige maand hier op vakantie waren hadden we enige interessante discussies. De gootsteen van onze keuken was laatst verstopt. Ik vertelde dat er een loodgieter kwam met een trekveer om de afvoer te ontstoppen.

Zeg nooit trekveer tegen een rioolveer!"Hoho, dat heet geen trekveer!", zei Verina onmiddellijk. "Een trekveer is om bijvoorbeeld electriciteitsdraad of andere kabels door plastic buizen te trekken."

Zowel Piet als ik zijn bij lange na niet zo technisch onderlegd als onze echtgenotes Verina en Lucy. Dus geloofde ik Verina op haar woord. "Maar hoe heet dan zo'n ding om afvoerbuizen te ontstoppen", vroeg ik haar.

Zij dacht even na maar moest het antwoord aanvankelijk schuldig blijven. Midden in een partijtje domino riep Verina ineens: "Ik weet het, het is een rioolveer!"

Piet en ik dachten er het onze van, maar geloofden haar niet. Rioolveer klonk al te eenvoudig. Terug in Nederland speurde Verina het internet af en kwam terecht op de site van Manshanden. En jawel, het gezochte attribuut heet inderdaad rioolveer. De complimenten voor Verina.

Op dezelfde pagina staan meer intrigerende producten. Wat te denken van Doe het zelf veren of een Doe het zelf ontstoppingsset. Voor deze laatste set is tevens een verlengstuk leverbaar.

Comments

hehe, maar goed dat er hier geen verstoppingen zijn, thank god voor vezelrijk voedsel :o)

Je moet het allemaal maar net even weten.
Hoe iets heet weet ik nooit.
Ik weet wel dat ik slaap tussen de veren.

Wanneer mijn riolering verstopt zou zijn, maakt het me niet zo heel veel uit met wat voor veer het ontstopt wordt. Trekveer, rioolveer, als het werkt ben ik al tevreden. Toch?

@majriM: Een vezeltje meer eten lijkt mij ook een stuk plezieriger dan de doehetzelfontstoppingsset... :-)
@Renesmurf: Dat is een mooi gedicht!
@Helffer: Het is net als met voetbal. Het resultaat is het belangrijkst, maar men wil vervolgens ook mooi voetbal zien...

Dat krijg je als je vetten door de afvoerbuizen heen draaft. Over stukken brood, kaas, ed maar niet eens te hebben.

Check na het trekveren wel of er een delen van de buis is gaan lekken. Door de slagen van de veer, kan dat wel eens gebeuren.

Ik zie dat je ook een klauw kunt krijgen voor aan de ontstoppingsset. Dat doet mij om de een of andere reden aan Blackadder denken.

Alleen voor Firefox geschikte websites maken kunnen ze nog niet.;-)

@Brillie: Dat doen wij nooit... Tot nu toe loopt alles weer door als een tiet... :-)
@Aargh: Zou Blackadder zijn inspiratie bij Manshanden hebben opgedaan?
@Irene: Het was mij ook al opgevallen. De Firefox-extentie 'Open in IE' bewijst nog dagelijks zijn nut!

Ik gooi er om de zoveel tijd van dat crofty spul in. daar smelt alles van en tot nog toe werkt dat goed gelukkig. Maar leuk om dit te lezen. Ik geloofde nooit dat zo'n ontstoppingsveer een trekveer was maar de mannen hier in Roosendaal beweerden allemaal van wel! Ha ende puh, ikke had gelijk ;)

Van rioolverstoppingen weet ik weinig, daar weet mijn jongste zuster, (de moeder van mijn lichtblonde nichtjes) meer over te vertellen. Het enige dat ik ken is een ouderwets apparaatje om gootstenen mee te ontstoppen. Hoe het heet weet ik niet, bij ons thuis noemden ze dat vroeger een plop, maar dat zal wel een verzinsel geweest zijn van mijn uiterst geestige moeder. Die verzon heel veel van die grappige dingen.

Je merkt het vanzelf wel als je natte voeten krijgt. Dan lekt het...

Lekker consequent Casa, binnen een paar zinnen:'
"Zowel Piet als ik zijn bij lange na niet zo technisch onderlegd als onze echtgenotes Verina en Lucy. Dus geloofde ik Verina op haar woord"
EN
"Piet en ik dachten er het onze van, maar geloofden haar niet"
......

@Cinner: Het is toch te gek voor woorden dat het erop lijkt dat alleen vrouwen weten dat er verschil is tussen een riool- en een trekveer! Voortaan gooien wij ook wel wat natronloog door de afvoerbuis...
@Cyberjunk: De zogenaamde 'plopper' is zeker geen verzinsel van jouw geestige moeder. Het is een bestaand woord en werkt erg goed als de verstopping dichtbij zit. Voor de grotere afstanden is een rioolveer vereist.
@Brillie: Dank je voor deze tip!
@Angel: Sorry hoor, maar als automatiseerder moet jij toch weten dat beide beweringen waar kunnen zijn. Piet en ik zijn EN technisch niet zo onderlegd EN bovendien nog eigenwijs ook... :-)