« Poll Februari 2005 | Main | UTS & Fort Nassau »

El Sapo El Sapo (9)

1.

Eufemistisch gezegd schiet het nog niet bijzonder op met de reacties van de kamerleden op mijn email met vragen over het Referendum op Curacao. Er zijn zegge en schrijve 0 (nul) antwoorden binnengekomen. Dit biedt echter ook perspectief voor de politici: de eerste die nu reageert krijgt de volle exposure en staat in zijn of haar eentje in de schijnwerpers!

Carlos van Sargasso heeft een goede samenvatting gegeven van mijn stukjes over het Referendum. De reacties op deze post zijn veelzeggend:

  • Laten ze lekker voor optie B kiezen, ophoepelen met die trutzooi daar. Scheelt Nederland weer een paar centen.
  • Laten we idd eerst maar de problemen in ons eigen kleine landje oplossen, hebben we het druk genoeg mee.

Dat klinkt lekker solidair! Is dat niet een van de kernproblemen in het Nederland van nu? Dat mensen steeds meer aan hun directe eigenbelang denken en bij maatregelen die andere groepen treffen alleen maar blij zijn, dat scheelt weer geld. Zonder zich te realiseren dat men zelf ook wel eens terecht kan komen in de hoek waar de klappen vallen. Ik vind dit geen goede ontwikkeling.

2.

Het managen van Bookmarks of Favorites levert in die gevallen dat men op meerdere PC's werkt altijd problemen op. Voor Firefox-gebruikers is er licht aan het einde van de tunnel. Met behulp van de bookmarks synchronizer extension kan men bookmarks centraal beheren, op de eigen website. Op iedere PC waar de plugin is geÔnstalleerd kan men de bookmarks synchronizen door lokale bookmarks te uploaden (met of zonder merge), dan wel te downloaden (met of zonder merge). Het werkt geweldig!

Het leukste van deze functionaliteit is dat men plotseling weer zin krijgt om de bookmarks te reorganiseren en op te schonen. Met een druk op de knop staat de schone versie centraal en ter beschikking van de andere PC's. Mijn bookmarks zien er weer strak uit.

De tip heb ik van Original Copy. In dezelfde post wijst W8in op nog een andere Firefox-extension waarmee op eenvoudige wijze een webpagina gemaakt wordt van de bookmarks.

3.

Ik had getraind, gedoucht (schrijf je dat eigenlijk zo?) en lag op bed uit te rusten. Luchiano (7) en ik bespraken de logica van de volgorde in deze activiteiten. Zo heeft het weinig zin om eerst te douchen en dan te trainen. Vanwege het zweet.

Luchiano: "In je huid zitten hele kleine gaatjes en daar komt het zweet uit."
CasaSpider: "Ja, dat klopt. Die hele kleine gaatjes heten poriŽn. PoriŽn."
Luchiano: "Ja, maar hoe komt dat zweet daar dan uit?"
CasaSpider: "Nou..."
Luchiano onderbreekt: "Ja! Ja, ik weet het! Zweet is net als met Coca-Cola! Als je het schudt komt het eruit!"

4.

Willisha had veel moeite om een keuze te maken uit de stellingen van de Maart-2005 Poll.

"CasaSpider, waarom maak je het ons zo moeilijk met de stellingen? Ik wil er wel drie kiezen, en dat kan niet hŤ! (...) pffff..... Geen paniek, ik heb gestemd hoor, maar met bloed zweet en tranen!"

De polls met stellingen zijn voorzien van Check-boxes en niet van Radio-buttons. Dit houdt in dat men ze allemaal aan mag vinken! Het bloed, het zweet en de tranen... allemaal nergens voor nodig!

Comments

Inzake punt 4: kan je nagaan hoe hard ik haar geschud heb ;-)

Sjonge jonge, ik leer iedere dag bij!!!

O radio buttons , dan weet ik dat voor de volgende keer.

@Amaro: Schud haar dan nog maar een keer, misschien komt het dan weer goed... ;-)
@Willisha: Dat klopt, maar vergeet niet dat je elke dag ook dingen vergeet... :-)
@Michel: Check boxes!

Gedoucht is goed geschreven. Vreemd dat er nog mensen zijn die denken dat je maar voor 1 stelling kunt kiezen als de hokjes voor de stellingen vierkant zijn. Alleen bij rondjes is er maar 1 optie, de enigen die dat niet weten zijn beginners. Casa, dat mensen alleen aan hun eigen hachje denken is al sinds de schepping bekend en het wordt allleen maar erger. Niemand is meer echt solidair. En solidariteit komt volgens mij nooit meer terug. Ik haal alles door elkaar, maar heb geen zin om zo puntsgewijs te doen als jij.

1, ze krijgen wellicht erg veel mail en dat van jou is er uit gefilterd.

2: Ik gebruik gewoon IE

3; Altijd schudden voor gebruik.

4" Moeilijk, altijd die keuzes maken.

Ik had niets anders verwacht. Dat schreef ik je al.

@Cyberjunk: Jij hebt je wereldbeeld helder voor je, mijn complimenten daarvoor! Oordeel echter niet te snel over anderen, iedereen probeert het op zijn of haar manier... ;-)
@Renesmurf: Duidelijk antwoord: Alleen, je hoeft geen keuzes te maken, alleen aanvinken waarmee je het eens bent!
@Brillie: Mag ik jouw glazen bol overkopen?

Wanneer komt er weer een movie? :-)

Punt 2: je hebt gelijk. Momenteel kijken we hier niet verder dan onze neus lang is. Een columnist van het UN schreef zaterdag dat we economisch gezien steeds meer van het Duitse model (overleg tussen kapitaal en arbeid) naar het Anglicaanse model (kapitaal beslist) gaan. Vroeg of laat krijg je dan een maatschappij met 'haves' en 'haves not'. Daar worden we met ons allen niet beter van. En dat zien we terug in dit soort reacties.

ojee, geef ik een reactie op een log krijg ik meel of ik niet in een tvprogramma wil...ik schrik me rot.... dus ik durf niet meer hoor... ;-)
Wat Luchiano zegt klinkt zo gek nog niet he...kinderen kunnen de dingen heel goed verklaren.... mooi! Verder ga ik me snel over uw stellingen buigen...ik vind ze weer meesterlijk...

Casaspider

ik ben niet erg ver gekomen met een onderzoekje in NL over het referendum. Dan wel onwetendheid bij de mensen en veel te koud!

@GJ: Ja zeg, ik ben Jacques Cousteau niet... :-) Voor movies heb je inspiratie, slachtoffers, tijd en bandbreedte nodig. Maar dat hoef ik jou niet te vertellen. Overigens ligt er wel een op de plank, maar ik vind hem vooralsnog niet de moeite waard.
@Piet: Helaas wel ja. In het geval van Curacao is het denk ik ook "wat de boer niet kent dat vreet hij niet". Mensen die hier geweest zijn denken vaak toch genuanceerder over de Nederlandse Antillen.
@Paola: En je wordt ook gevraagd voor een soort van dating-buro... hoe doe jij dat toch? Vertel eens wat meer over dat TV-programma, want dat lijkt mij niet eens zo'n slecht idee!
@Benno: Het referendum lijkt me juist een uitgelezen onderwerp om bij de open haard met een bord erwtensoep te bespreken! Ben je alweer terug trouwens?

ik wacht geduldig af hoor.. : -)

het was voor een discussieprogramma over discriminatie en over het feit dat er in dit land zoveel burgerinitiatieven zijn als shirtjes met 'ik ben bang' erop en die bandjes en je weet wel...... ze denken dat ik daar wel wat zinnigs over kan zeggen.... maar het woordje tv is fout in mijn geval helaas... ;-)

yeb net weer terug. Mijn voeten zijn nog aan het ontdooien... veel mooie dingen gemist zo te zien!

@GJ: Je geduld is inmiddels beloond!
@Paola: Hmm... jammer! Volgens mij ben jij toch wel erg geschikt voor de tv... (voor in de zin van op)
@Benno: Valt wel mee hoor. We praten zondag wel bij, op het HH... :-)