« Curacao Marcha di Despedida 2005 | Main | Onmacht bij omgangsregeling »

Egoïsme

Nog even over De Foto van de Marcha di Despedida. Toen Lucy hem zag schoot ze weer in de lach. Wat ik niet gezien had, maar zij wel is dat Etienne Ys echt bijzonder onthutst was. Na Krijns kus snelden twee lijfwachten, een man en een vrouw, erop af en Ys vroeg hun hoe dit kon gebeuren. Het incident is niet door de grote media (CNN) opgepikt.

Iets heel anders. Luchiano (7) en ik reden terug van Centrum Supermarkt Mahaai. Hoe we erop kwamen herinner ik mij niet, maar het gesprek kwam op egoïsme.

CasaSpider: "Weet jij wat dat betekent, egoïsme?"
Luchiano: "Nee."
CasaSpider: "Nou, als je in een winkel iets ziet, dan kun je denken hé dat is leuk voor mama. Of voor Luchiano."
Luchiano: "Ja."
CasaSpider: "Maar je kunt ook denken dat is voor mij, voor mij, dat wil ik hebben. Ik, ik, ik!"
Luchiano, na een korte stilte: "Maar papa, zo zijn kinderen!"

Comments

Mwah....Cerito (36) is nog steeds zo als hij gaat winkelen.

Weer wat geleerd ..... ik dacht dat het 'vrouwelijk' was ....

Meesterlijk!

@Cerito: Dus als jij in de supermarkt een zak met 10 kilo aardappelen ziet, dan denk jij: "Voor mij, voor mij!"... :-)
@Marmod: Daar komt Luchiano over een paar jaar vanzelf wel achter... ;-)
@Carin: Ik zal het aan de snoodaard doorgeven...

Niet alleen kinderen, ik ken ook heel veel mensen om mij heen die in de IK vorm denken. Gelijk aanpakken. Anders blijven we er altijd last van houden.

Out of the mouths of fools and children....

daar is geen speld tussen te krijgen he...... ik heb dat persoonlijk alleen met lampjes met veertjes ;-)

Het is een teken...alweer een supermarkt over het scherm! Okee ik ga nu echt mijn boodschappen doen.

@Brillie: Helemaal mee eens, 'we' zullen ervoor zorgen!
@Roos: Vergeet de dronkaards niet!
@Paola: Je bedoelt dat je vriend nooit eens zegt: "Dat lampje en dat veertje zijn voor mij, voor mij!"... ;-)
@Madelief: Betekent dit dat als je twee weken niets over supermarkten leest je ook helemaal niets meer in huis hebt?

goh, Luchiano heeft gelijk. Als hij wat ouder wordt zal het gaan zoals nu bij mij en bij hem.

Winkel wordt bar
Snoepjes worden vrouwen

Dan gaat de conversatie als volgt:
CasaSpider: "Nou, als je in een bar staat en een leuke dame ziet, dan kun je denken hé dat is leuk voor mijn vriend. Of voor Luchiano."
Luchiano: "Ja."
CasaSpider: "Maar je kunt ook denken zij is voor mij, voor mij, haar wil ik hebben. Ik, ik, ik!"
Luchiano, na een korte stilte: "Maar papa, zo zijn mannen!"

Dus, niets bijzonders. Gezond verstand heet dat. :)

Pff, alsof alle kinderen zo zijn.
Zo zijn alleen egoistische kinderen!

Ik vraag me af of egoïsme eigenlijk wel verkeerd is? Is het niet zo dat mensen die er aan toegeven juist verkeerd bezig zijn in plaats van degene die het vragen.

Kinderen zijn van natuur al nieuwsgierig en veel eisend vanaf geboorte ... maar de volwassenen willen dat veranderen ... want wij (volwassenen) willen dat onze kinderen worden zoals we nu zijn ... namelijk volwassenen die verlangen naar de tijd dat ze een kind waren.

Iedereen is een egoïst ... alleen degene die zeggen dat ze het niet zijn ... hebben geleerd om het niet te uiten en die gevoelens verborgen te houden. Dus ... ik ben geen egoïst.

@GJ: Een leuke en interessante variant! De zin "Maar je kunt ook denken zij is voor mij, voor mij, haar wil ik hebben. Ik, ik, ik!" hoor ik zo gezongen worden door Huub van der Lubbe... :-)
@Renesmurf: Ik ben wel benieuwd naar of er ook egoisme is bij smurfen(kinderen)!
@Amaro: Is dat niet wat ons onderscheidt van de dieren? Ik heb eens de leider van een groep bavianen ontzettend kwaad gemaakt door voer aan zijn (ondergeschikte) wijfjes te geven. De mannetjes-aap vond dat hij, hij, hij eerst aan de beurt was en daar had ik maling aan. Het was maar goed dat er tralies tussen hem en mij zaten!
(Anders had ik hem volledig in elkaar geslagen)

Dat klopt ... we onderscheiden ons daardoor van de dieren. We ergeren ons aan dergelijk gedrag (egoïsme) van anderen ... en maken daar ruzie c.q. probleem van. Helaas gaan sommigen te ver ... en beschouwen een zin zoals ´denk aan jezelf´ meteen als egoïsme ... terwijl dat juist voor velen een oplossing zou zijn voor hun levensproblemen (kijk maar naar wat de Dr. Phill-achtigen tegen iedereen adviseren).

"Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt"... Daar zit een grond van waarheid in, maar dan vooral gezegd tegen degenen die zichzelf wegcijferen. Tegen iemand die zichzelf toch al op de voorgrond zet moet je dit dus NIET zeggen, want dan wordt het gedrag nog erger!

Voorbeeld: man en vrouw zijn lang onderweg in de auto. De vrouw zegt "we kunnen anders zo wel even koffie gaan drinken". De man zegt: "Och, ik heb geen zin in koffie, we rijden door". De vrouw denkt: "ja maar eigenlijk wilde ik gaan plassen...".

Als zij gezegd had: "schat ik moet hartstikke nodig dus stop even bij het volgende pompstation, en als je dorst hebt kunnen we gelijk iets drinken" was alles een stuk duidelijker geweest!

Dus mannen... ook al heb je géén trek in koffie, toch stoppen bij het volgende pompstation ;-)

Op Curacao werden wij jaarlijks uitgenodigd voor de Beaujolais Primeur party van accountantskantoor Moret, Ernst & Young. Voor het feest werden naast business relaties ook altijd de directeuren van alle Curaçaose bedrijven, alle vakbondsvoorzitters en de hele Curaçaose politieke top uitgenodigd.
In 1997 was niet alleen de gouverneur meneer Saleh, maar ook minister-president Pourier aanwezig om een glaasje mee te pimpelen. Toen Pourier op een bepaald moment ongeveer een halve meter achter Ella stond, kon zij haar grote drang om de premier aan te raken niet weerstaan en deed ze een stap naar achteren. Na enkele seconden 'kontje-vrijen' stapte ze met een ingenomen grijnsje weer naar voren. Jammer genoeg hebben we er geen foto van.
Het kussen van minister-president Etienne Ys door Krijn vind toch nog wel een grotere stunt.

@Amaro: Over het algemeen heb ik het niet zo op figuren als Dr. PHil. Maar ik ben het met je eens dat je ook voor jezelf moet zorgen. Dat is mijns inziens echter niet hetzelfde als egoisme...
@Willisha: Hehe, ja vrouwen zijn vaak nogal vaag. Hoevaak mij al niet is gevraagd welke schoenen, jurk of broek etc. etc. en als ik dan antwoord geef zegt zij nee dat is niks. Dan denk ik bij mijzelf: "Vraaaaag het me dan niet!"... :-)
(Maar we dwalen af)
@Henk(USA): Toevallig zag ik vanavond op TeleCuracao Jaime Saleh samen met Etienne Ys. Laatstgenoemde was volgens mij nog steeds onder de indruk, hij was niet geheel zichzelf. Krijn heb ik sindsdien niet meer gesproken, maar een stunt was het... :-)

Wow wat een slimmerd, jij komt nog in de problemen Casa, die praat hou straks finaal onder tafel. haha En natuurlijk concurentie bij je conferenciersnabbels.