« Effectief leiderschap (1) | Main | Effectief Leiderschap (3) »

Effectief Leiderschap (2)

We zijn bezig met de cursus Effectief Leiderschap van Remco Claassen.

De cursus is gebaseerd op de Seven Habits van Stephen Covey. In mijn ogen probeert Covey een (wetenschappelijke?) verklaring te vinden voor levenswijsheden als:

  • Geef dingen de tijd
  • Met stroop vangt men meer vliegen dan met azijn
  • Tel eerst tot tien voor je een klap uitdeelt

Drie keer per dag jongleren (minstens)Door de krachten achter deze levenswijsheden te begrijpen is men in staat om meer dingen (van anderen) gedaan te krijgen. Dat is effectief leiderschap. Ik ga het meteen op Lucy uitproberen!

Dinsdagavond begon de cursus en leerden de acht deelnemers uit Curacao hun acht Nederlandse collega's van SQL Integrator kennen.

Ook werd een aanvang gemaakt met jongleren. Vrijdag moeten we de drie ballen tien keer hoog kunnen houden.

Woensdag was een zware dag, cursus van 08:15 tot 21:45 met aansluitend een diner. Om half twaalf was ik thuis.

Zwaar is eigenlijk niet het juiste woord. De stof is zo afwisselend, met veel 80-er jaren disco en natuurlijk het jongleren, dat iedereen het gemakkelijk vol hield en eigenlijk zelfs nog energie over had.

Op de foto is te zien dat er voornamelijk nog wordt gebukt tijdens het jongleren. Bij mij komt daar nog een facet bij. Totale paniek, oordeel zelf.

Het is tijd voor dag #2.

Comments

Lekker nuttig.

Overigens: u gaat er van uit dat u thuis een leidersrol heeft?

Dat jongleren gaat je goed af!

Een cursus disco en jongleren op tropisch Curacao? Wauw, mijn sollicitatiebrief is onderweg!

Krijgen jullie ook opdrachten in de trand van:
"Doe een spiegelei na"
"Schilderen met "happy" kleuren"
"Geef je buurman een knuffel"
"Samen huilen"
"Creeer een positief aura"

En natuurlijk "all-time favorit" van de geitenwollensokkenbrigade het...jaja...

"Rollenspel"

Toch is het meestal harstikke leuk, beetje duur voor de baas, maar je hebt weer eens lekker gespeelt met elkaar!!

Gisteren mocht je meppen, en vandaaag moet je tot 10 tellen voordat je mag meppen? Geld terug vragen. Wat een waardeloze cursus.

Dus geen hele week van huis?

Mijn baas kon ook goed met haar balen gooien maar dat maakte haar nog niet een goede baas hoor ;) ;)

Het houdt de mensen lekker bezig, daar zal het wel om te doen zijn.

Doe Remco de groetjes, is een vriend van Wim. Heb de pilot van de training gedaan, ik vond hem leuk en effectief.

Je staat er charmant op, moet ik zeggen ;-)

En wat die ballen betreft: hou ze hoog!

@Erwin: Ik denk niet dat Casa ervan uitgaat dat hij thuis een leidersrol heeft, zo goed meen ik hem wel te kennen. Ik denk dat hij gewoon een geintje maakt. Ik denk ook niet dat Lucy het zou nemen als hij probeert de big boss uit te hangen thuis. Daar had hij, als hij dat gewild had, meteen mee moeten starten toen hij met Lucy in zee ging.

@Cerito: Je weet wel erg goed wat er tijdens zo'n cursus gebeurt, je zult die zelf ook wel gevolgd hebben neem ik aan. Casa heeft die cursus niet nodig volgens mij, voor hem is het nutteloze onzin, hij heeft genoeg vaardigheden. Maar ik denk wel dat er mensen zouden KUNNEN zijn die zoiets hard nodig hebben. Dus iets minder spotten met zoiets zou je niet misstaan volgens mij.

Ok.. Sorry!

Als je het op Lucy uit gaat proberen zou ik haar ook maar eerst naar die cursus sturen, misschien telt zij wel niet eerst tot tien! Smash!

Effectief leiderschap of lijderschap... (tsja, Oracle)?

@Erwin: Neen, ik heb thuis geen leidersrol. De theorieen van Stephen Covey, Anthony Robbins en consorten hebben geen enkele vat op Lucy. Misschien moet ik daar eens een boek over schrijven...
@Piet: Oefening baart kunst! Inmiddels is mijn record 14 keer (bij het jongleren).
@Carin: Er zijn dus 8 mensen van de Nederlandse vestiging naar Curacao gestuurd, daar had jij bij kunnen zitten!
@Cerito: Er zitten wel spellen in, die overigens erg leuk en leerzaam zijn, maar de rollenspelen met zolderkamerpsychologie ontbreken (gelukkig).
@Madelief: Leuk is het zeker en je ziet je collega's eens op een andere manier.
@Brillie: Jij oordeelt sneller dan je schaduw... :-) Misschien eens tijd voor een cursus?
@Hans: Neen, sterker nog, tussen de middag moet ik ook nog mijn zoon van school halen en dan snel weer terug naar de cursus. Dat hebben die Hollanders (uit Nederland) beter bekeken!
@Gaby: Maar op feesten en partijen maakte ze er wel de blits mee... :-)
@Renesmurf: Welja, bezigheidstherapie voor automatiseerders... :-)
@Jannie: Ik heb Remco de groeten gedaan. Hij was helemaal verrast hoe ik jou in vredesnaam kende. Zo'n boer als ik zo'n dame als... ;-)
@Roos: Ik hoop binnenkort met een representatievere versie te komen, heb (veel) geduld!
@Cyberjunk: Dank voor het overnemen van mijn rol om antwoord te geven op reacties, ik heb er domweg geen tijd voor. Mocht er ooit nog eens een vrouw na Lucy komen neem ik je tip (direct beginnen met de baas spelen) zeker in overweging... ;-) Over Cerito, vaak zijn het juist niet de mensen die de cursus krijgen die hem nodig hebben, maar de anderen. Daar hou ik mij maar aan vast... :-)
@Cerito: :-)
@Henk(ES): Laat dat misschien er maar vanaf!
@Erik: Effectivitijd schrijven wij tegenwoordig ook al zo... ;-)

Waarom denk je dat jongleren 'jongleren' heet? Juist, omdat je dat gegegochel met die ballen JONG moet LEREN.
Met grote spanning wacht ik echter op een waardig opvolger van de 'Isla di Awaseru' CasaMpeg-miniserie: Jongleren met CasaSpider deel 1, 2 en 3. Deel 3 zou dan moeten uitwijzen of mijn stelling juist is of niet...

Wel eens gehoord van een kleine wereld??

totale paniek . . . ik zie nog maar één tand in je mond. CasasPa

Succes..

Ik geloof er trouwens wel in, dit soort trainingen. Jongleren, cool!

@Henk(USA): Die film komt er! Deel 1: Gooien, deel 2: misvangen en deel 3: bukken en ballenrapen... :-)
@Jannie: Ja, maar het is iedere keer weer verrassend!
@CasasPa: Als de paniek voorbij is doe ik een poging om tegelijkertijd te jongleren en breeduit te lachen. Dit kan echter nog even duren!
@GJ: Het jongleren doen we drie keer per dag gedurende een kwartier. Het is een hele goede manier om weer even uit de cursusstof te stappen. En je weet tenminste zeker dat je "iets" overhoudt aan de cursus, met de rest van de stof is dat altijd maar afwachten...

Ik mis een rood neusje. Go Casa!