« Effectief Leiderschap (4) | Main | Technisch probleem »

Een kado van Lijn

Volgens TPG Post duurt het 10 tot 12 dagen om een brief naar de overzeese gebiedsdelen (is dat nu geen mooie uitdrukking?) te krijgen, maar uit niets blijkt dat het twee-en-een-halve week geleden verzonden pakje ook aangekomen is.

Dit las ik in de post getiteld Meta op Lijn Logt. Grappig als ik ben gaf ik de volgende reactie:

Stuur mij maar eens een pakje, ik beloof je dat ik je laat weten wanneer het is aangekomen. Moet er wel wat leuks inzitten natuurlijků :-)

Waarop Frans schreef:

Kijk, het bewijs.

Bij mij ging er geen lichtje branden. Vrijdag gaf SQL Integrator een borrel naar aanleiding van de cursus Effectief Leiderschap. Vanaf de cursuslocatie hotel Van der Valk reed ik naar huis om Lucy en Luchiano (7) op te halen. Bij SQL Integrator aangekomen haalde ik de camera alvast uit de auto en legde hem op de kast met de postvakjes.

Een leuke verrassing van Lijn!"HÚ, een pakje!" Er lag een pakketje in mijn postvak. Het was geadresseerd aan SQL Integrator. Hierdoor vermoedde ik een demo-cd.

Toen we thuiskwamen kon ik het pakketje in eerste instantie niet vinden. Lucy die bij ons Chef Pakketten is had hem al opengemaakt. Leg dan maar eens uit dat je een kado van een dame hebt gekregen! Dit ging overigens onverwacht soepel.

Het pakket was afkomstig van niemand minder dan Lijn en bevatte het boek De Antillen bestaan niet van Miriam Sluis alsmede een nieuwjaarskaart met de gelukswensen voor 2015. Kennelijk had Lijn toch niet zoveel vertrouwen in TPG Post!

Een kadootje krijgen is leuk. Eigenlijk maakt het dan niet eens zoveel uit of het nu een goed of een slecht boek is. Ik zit nu op 25% en kan reeds stellen dat De Antillen bestaan niet een erg goede weergave is van wat er op de zes eilanden leeft.

Zelf probeer ik dat gevoel al tijden in mijn diverse Curacao-posts over te brengen, zonder het gevoel te hebben daar echt in te slagen. Daarom kan ik dit boek warm aanbevelen. Voor Nederlandse politici is het boek zelfs verplichte kost. Als ik het uit heb volgt een uitgebreide recensie.

Cathelijne, hartelijk dank voor deze ontzettend leuke verrassing!

Comments

Ik verstuur heel wat rond de wereld. En krijg er vaak ook wat voor retour. Maar sommige plekken op de wereld gaat het super snel. En waar je verwacht dat het langzaam zou gaan, daar is het soms zelfs binnen 12 dagen weer wat retour.

Eigenlijk kan je wel stellen: waar veel mensen wonen, gaat het traag, waar weinig mensen wonen gaat het snel.

Ik denk dat soms de ogen gesloten worden voor prolemen, poltiek bedrijven is toch pappen en nathouden.

Verplicht zulke boeken lezen zou wellicht verhelderend zijn.

Wat denken jullie van een priority sticker op het pakketje? Ik weet niet zeker of dat iets uithaalt, of dat zoiets voorrang oplevert, houd me ten goede, maar ik ga er wel vanuit dat post met een sticker eerder in het land waar het moet zijn is dan post zonder sticker. Ik kan me niet voorstellen dat de hoeveelheid mensen die ergens wonen er invloed op uitoefent dat post snel of juist minder snel bezorgd wordt. Het kan misschien een rol spelen, maar dat aantal mensen is beslist niet het enige dat van belang is. Als overal ter wereld de juiste potcode wordt ingevuld kan dat ook in snelheid schelen, verder is het de vraag of post in bepaalde gebieden waar het dichtbevolkt is automatisch wordt gesorteerd of met de hand. Er zijn genoeg dichtbevolkte gebieden waar het toch allemaal nog primitief is, dus houd het er volgens mij maar op dat er verschillende factoren van belang zijn bij het bezorgen van post of van pakketjes. Ik weet trouwens niet of pakketjes voorrang hebben op gewone post om bezorgd te worden.

Kekke foto! :-)))

@Frans: Ja!
@Brillie: Het had ook geholpen als ik iets vaker op ons kantoor zou komen... :-)
@Renesmurf: Ga jij het boek ook lezen? Het gaat over ons Koninkrijk tenslotte...
@Cyberjunk: Postcode, dat is een goeie. Officieel hebben wij wel postcodes, maar ze worden nooit gebruikt. Geen idee wat de mijne is... :-)
@Lijn: Het was nog 's morgens vroeg... ;-)

Post van Madeira via de gewone (rode) brievenbussen is soms al in 2 dagen in Nederland (sneller dan binnen Nederland van de ene gemeente naar de andere). Dan heb je de correia azul (de blauwe bussen), die sneller zou gaan. Volgens mij kost het 2,5 keer zo veel en gaat het niet 2,5 keer zo snel.

Kaarten vanuit Nederland zijn soms 3 weken onderweg, maar ze zijn dan wel zonder de speciale luchtpost-postzegels beplakt. Een pakje is 5 weken onderweg geweest. Gelukkig hebben we daardoor alleen de maand januari gemist van de mooie kalender over Noord-Holland!

Ik vraag me af hoe lang duurt post vanuit Curašao naar Madeira ;-)

of naar de achterhoek zeg...of all places ;-) Maar ik zie aan u dat u een heel gelukkig 2015 gaat krijgen :-)

@Willisha: Vroeger moesten wij ook speciaal vragen om luchtpost. Inmiddels gaat (volgens) mij alle post standaard met het vliegtuig. Normale bezorgtijd naar en van Nederland is ongeveer een week.
@Amaro: Hahaha... :-) Dat vraag ik mij nou ook af!
@Paola: De Achterhoek... dat zal inderdaad ook niet meevallen. Maar ik neem aan dat post voor 2015 ook daar op tijd aankomt... :-)

Gut, wat doen jullie raar over de Achterhoek!! Dat is gewoon een deel van Nederland hoor en men kent daar dezelfde faciliteiten. En alle plaatsen daar hebben een gewone, Nederlandse naam hoor. Als jullie het nou nog over Friesland hadden, waar veel plaatsen vanuit het Nederlands in het Fries vertaald zijn, dan zou ik jullie nog kunnen begrijpen, ik zou me kunnen voorstellen dat men zelfs met het gebruik van postcodes nog een beetje in de war zou KUNNEN raken met die gekke Friese namen. Maar als het zelfs in dat achterlijke Friesland ondanks dat toch nog redelijk gaat met de postbezorging, dan hoeft men zich in de Achterhoek helemaal geen zorgen te maken. En Paola, als jij zo min doet over de Achterhoek, dan zou ik als ik jou was naar een wereldstad als Amsterdam verhuizen.

"Zelf probeer ik dat gevoel al tijden in mijn diverse Curacao-posts over te brengen, zonder het gevoel te hebben daar echt in te slagen."

Mijn gevoel is dat je dat juist heel goed doet.

@Cert: juist! En daarom moest dat boek ook naar Casa :-)

Cert? Cert? Waar zitten mijn vingers? Coert!

Nou ehhhhhhhhhhhhh! Als iemand de behoefte heeft om te kijken hoe lang de post erover doet naar Argentinie.... Be my guest!! ;) :) maakt uit vanuit welk land of eiland... altijd interessant om te weten hoe lang het duurt.

Dus eh Av. Cordoba 1247, 4-19
1055 Capital Federal, Argentina

Ha ha ........ ga bij de deur liggen..

Ok flauw!

Wel lief trouwens. Ik krijg helaas niet zoveel 'echte' post. Alles gaat tegenwoordig via internet... tja lekker modern he!

Beso,
Gaby

@Cyberjunk: Paola (en ikzelf ook) bedoelden het eerder ironisch, dat weet ik wel zeker... ;-) Overigens moet je wel uitkijken om Friezen achterlijk te noemen, voor je het weet ben je een "topic" in Menno Nicolai's theaterprogramma!
@Coert: Dank je! Toch heb ik het idee dat met name het gevoel dat Anthony Godett teweegbrengt in Nederland niet voldoende begrepen wordt. Miriam Sluis is de eerste Nederlander die ik ken (met mijzelf natuurlijk, hehe) die zich in ieder geval in zijn situatie kan inleven.
@Lijn: Hoevaak ik niet een fout maak in een comment... :-) Inmiddels ben ik over de 50% van het boek gevorderd, de recensie komt eraan!
@Gaby: Haha, is dit een "open invitation"? Ik hoop dat de afdrukken van de deurmat geen blijvende sporen in je knieen achterlaten... ;-) Maar je hebt wel gelijk, email is gemakkelijk maar "echte post" is toch het leukst!

Toevallig wonen mijn ouders op Korsou en heb ik zelf bij good ol' TPG Post gewerkt dus je zou me ervaringsdeskundige kunnen noemen. Over het algemeen ligt het probleem met de Antillen niet zo zeer aan TPG Post maar aan de Antiliaanse Post. De post naar de Antillen vanuit Nederland wordt meestel binnen 2 a 3 dagen verwerkt en opgestuurd naar Curašao maar ja, dan moet er nog lokale distributie plaats vinden. Overigens komt de post die ik zelf stuur meestal binnen een week aan!

Maar, hoe lang heeft het nu geduurd?
De post van Lijn was op 15 februari. Jouw post was gisteren de 20e.. (shit, dan was mn broer gisteren jarig)..
Maar als Lijn het pakje de 16e verstuurd heeft en je hebt het gisteren gekregen + we nemen dat tijdverschil en het weekend nog even mee... Dan heeft het er slechts 1 dag over gedaan! :-)

@GJ: het pakje is 26/1 verstuurd. Maar omdat ik het naar Casa's werk had verstuurd (die hebben een P.O. Box namelijk, en met pakjes is dat wel zo fijn), duurde het wat langer voor het opgemerkt werd :-)

dat is nog es een leuke manier waarop getest wordt hoe lang zo'n pakketje onderweg is. En grappig dat je nog niks in de gaten had na de opmerking van frans.

@ Cyberjunk...soms moet je niet alles letterlijk nemen...probeer ik bij jouw postjes ook niet altijd.....ik doe niet min over de achterhoek...ik hou van de achterhoek!!! En daarom mag je er plagerig over doen..... lach jij wel eens?

@Paola: LOL

Ennuh... ik ben zelf Fries, dus geen kwaad woord! etc. ;-)

@John West: Hoogste tijd voor wat extra experimenten dus!
@GJ: Volgens mij is er aan jou een heel goede creatief boekhouder verloren gegaan... :-)
@Lijn: Voor de zekerheid heb ik vandaag nogmaals mijn postvakje gecontroleerd. Maar nu was het leeg... :-(
@Pascale: Wat maar weer eens bewijst dat ik niet de snuggerste ben!
@Paola: Jullie zijn een paar apart, Cyberjunk en jij... ;-)
@Lijn: Mij zul je nooit horen lachen over een Fries, ik gebruik Friesland vaak als voorbeeld om de situatie op Curacao te schilderen. Taal enzo.

Nee, FryslÔn is achterlijk. Zoals ik eerder op mijn weblog betoogde: Wie de pech heeft Fries te zijn en slim, wordt tegen de tijd dat hij of zij volwassen is uit de provincie verbannen. Universitaire opleidingen ontbreken er. En door het fundamentele gebrek aan banen op enig niveau in Friesland komen de meeste bannelingen ook niet meer terug.

haha.. dat zegt men wel vaker! :)