« Het medicijn en de kwaal | Main | D'r uit jij! »

Per ongeluk handigheidje

Op mijn laptop surf ik al geruime tijd overwegend met Mozilla Firefox. Op onze oude thuis-pc heb ik het laatst geïnstalleerd. Luchiano (7) ziet zoiets meteen. "Hé, wat is dat, Mozilla Firefox?"

Ik legde hem uit dat dat een browser is, net als Internet Explorer, en liet hem wat leuke features zien. Vanaf dat moment surft Luchiano met Mozilla Firefox.

Op Original Copy, de Amerikaanse versie van Lulderij, ontdekte W8in per ongeluk een leuke feature van Firefox. Het gaat over url-completion. Als men in de adresbalk "CasaSpider" intikt probeert Firefox hier eerst casaspider.com en dergelijke van te maken. Maar dat deed Internet Explorer ook al.

Als het opgegeven adres niet tot een geldige url leidt, kiest Firefox via Google's I'm Feeling Lucky feature de site die het hoogste scoort. In het geval van "CasaSpider" komt men automatisch terecht op het CasaLog. Een simpele maar daarom niet minder leuke feature!

Comments

Met Safari (Mac) kom ik op casaspider.blogspot.com en met Firefox (Mac) kom ik op http://blog.lachicamerengue.com/weblog/

Nou, nou, dat is super!!!!!!! Mozilla Firefox nog wel, bijzonder hoor, vertel eens, waar is dat precies te downloaden? En is dat een duur programma? Welk besturingssysteem is geschikt daarvoor? Ik weet niet onder welk besturingssysteem jouw pc werkt, dus ik ben zeer benieuwd naar je antwoorden.

Ik hou het maar op Internet Exploder.

Ik doe het ook al een aantal maanden met Firefox en ben er dik tevreden mee, in mijn ogen veel flexibeler en gebruiksvriendelijker dan IE. Bedankt ook voor de tip, ga hem meteen uitproberen. Goed dat je weer uit je roes ontwaakt bent.

@Pascal: Safari heeft kennelijk 'blogspot.com' in zijn lijst van url-completion staan. De Firefox-oplossing is duidelijk intelligenter!
@Cyberjunk: De url staat IN de post, gewoon klikken! Het is gratis en volgens mij geschikt voor alle besturingssystemen. Probeer het maar.
@Renesmurf: Daar is niks mis mee. Never change a winning team!
@Henk(ES): Caviloso vult hij gemakkelijk aan, maar dat gaat helaas niet via het google-algorithme.

ik gebruik hem ook naast IE.... want sommige sites doen heus nog moeilijk in firefox... zo schrijf ik schijnbaar rare dingen en worden ze omgezet in tekens die verborgen boodschappen hebben.... naja, da's ook niks nieuws natuurlijk..;-)

Natuurlijk ook handig te gebruiken om google-bombs als 'raar kapsel', 'slechte tanden' en 'miserable failure' te controleren ;-)

Ik gebruik altijd de gewone Mozilla, dat tabbed browsen vind ik erg handig. Mis ik echt als ik op een computer ben met IE.

Mozilla Firefox of firefox alleen. Ik moet zeggen dat het nu na een jaar pas een beetje goed eruit gaat zien. En dat alle muisfuncties mee lopen. Dus.... IE, je tijd is geweest.

@Paola: Ja, laatst heb ik jouw site nog eens achterstevoren opgelezen. Daar schrok ik ook wel van... :-)
@W8in: Inderdaad. Doet me eraan denken dat ik overmorgen naar de kapper moet!
@Henriette: Dat was bij mij ook de eerste reden van overstap...
@Brillie: Wat denk je, zal IE nog ooit terugslaan?

Hoewel de vraag niet aan mij werd gesteld, als een programma zich echt bewijst, slaat Microsoft altijd terug. Micrososft heeft alle goede programma's nog weggewerkt, b.v. WP als tekstverwerker, Lotus als Spreadsheet, Netscape als Browser. Nu is het natuurlijk discutabel of al die voorlopers van de Microsoft programma's wel zo goed waren als die van Microsoft, dat is heel persoonlijk. Maar Microsoft heeft geld en dus macht en Mozilla moet wel heel bijzonder zijn, willen ze IE er helemaal uitwerken. En als het inderdaad zo bijzonder is, dan moeten de founders van Mozilla over heel veel geld beschikken om te voorkomen dat Microsoft hun idee afpakt, want patent krijgen op zoiets, dat zal Microsoft te allen tijde willen voorkomen.

Abracadabra...dat is wat ik zeg!

@cyberjunk:

"WP als tekstverwerker, Lotus als Spreadsheet, Netscape als Browser" hebben alledrie Microsoft een flink handje geholpen ze weg te drukken door zelf verschrikkelijk te gaan sucken.

Nou ja, van Lotus weet ik dat eigenlijk niet - niet echt een programma waar ik vaak mee gewerkt heb - maar van WP weet ik nog goed wat een ellendige, trage, onstabiele ellende die WP-voor-Windows (ja, DOS kon toen echt niet meer) versies waren en voor wat betreft Netscape: daar heb ik nu nog steeds nachtmerries over.

Of the toppic..... ik kwam deze link tegen. Hoeplijk zal Luchiano nooit zo'n (dreig) brief naar de sint sturen--> http://www.ofjeworstlust.com/kelvin_verlanglijst.html

Nu nog zorgen dat als je 'mooie vrouwen' intoetst dat je dan 'lachicamerengue' krijgt ... ;-)

Bestaan er ook Office Web Components voor Firefox?

Matthijs. Ik heb altijd met plezier met WP gewerkt en hoe traag programma's werken hangt ook af van hoeveel geheugen er in een pc zit, hoe snel de processor is, er zijn dus meer factoren die een programma goed of slecht laten functioneren. Ik mis best dingen in Word die WP wel had en omgekeerd heeft Word dingen die WP miste. Netscape had voor mij wel nadelen, maar dat maakt het niet tot een slecht programma. Lotus was een voorbeeld dat ik noemde, ik wilde trouwens met mijn voorbeelden vooral duidelijk maken dat Microsoft wel weer wat zal verzinnen om Mozilla, als dat goed zou zijn, dat toch wel weg zal werken, want Microsoft wil alles hebben, die heeft ook kans gezien om Apple weg te krijgen. Oké, Apple mag dan nu terugkeren, maar Microsoft verslaan ze nooit meer met hun miljarden, Microsoft sabelt iedereen die nu, hoe dan ook z'n kop boven het maaiveld probeert uit te steken neer. Ze zijn toch binnen, rechtszaken en dwangsommen zijn voor Microsoft een lachtertje. Zelf lijkt Mozilla me wel wat, ik denk er over na wat ik er mee wil, maar het zal de markt niet veroveren.

@cyberjunk: ik roep stierepoep

WP in 1995 was wel degelijk een slecht programma omdat het vastliep waar Word het gewoon deed, en Netscape is tot op heden voor web developers zoals ik een mythisch voorbeeld van wat er gebeurt als een browser alle, maar dan ook alle standaarden aan z'n laars lapt ( als je een webdev op de kast wil krijgen, roep je, nog steeds, "oh ja, je nieuwe website moet ook werken in NS 4 )

Mozilla Firefox, daarentegen, is oprecht een goed programma, en totdat die suffende ontwikkelaars van IE nieuw leven ingeblazen krijgen (van MS IE is al vier jaar geen wezenlijk nieuwe versie uitgekomen!) gaat dat programma heel veel marktaandeel veroveren alleen omdat de competitie ( Safari ? Laat me niet lachen ) suckt.