« Vrijheid van Meningsuiting | Main | Tariq »

Wil je koffie?

In de serie Mannen komen van Mars. Samen met Luchiano (7) had ik twee kranten gekocht, de Vigilante en de Extra, en was naar de botika (apotheek/drogist) geweest om wat spullen voor Lucy's haar te kopen.

Thuis zette ik een grote pot koffie. Lucy was wat aan het schoonmaken en de was aan het doen. De koffie was klaar. Hmm, wat had ik zin in koffie!

CasaSpider (tegen Lucy): "Wil je koffie?"
Lucy: "Tsj! Koffie moet je drinken als je rustig zit! Ik ben aan het schoonmaken!"
CasaSpider: "Dus ik hoef maar één kopje in te schenken?"
Lucy: "Neen! Ik ga nu zitten, schenk er maar mooi twee in!"

Comments

Zo zie je maar weer hoe flexibel vrouwen zijn.Passen zich direct aan bij een veranderde situatie.

Juist, das klare taal.

Voor koffie neem je tijd!

dat klopt voor koffie moet je zitten, en dus gewoon gaan zitten en genieten ervan.

@Els: Ja, zo kun je het ook noemen! ;-)
@Brillie: Nog beter dan Jip en Janneke!
@Renesmurf: Dat hebben we gedaan... :-)
@Michel: Inderdaad, de was is nog nooit weggelopen!

Ja soms zijn ze niet te volgen, maar goed ook, dat maakt het zo verrassend. En andersom zullen ze ook wel zo denken. Inderdaad de Mars:Venus verhoudingen.

De Mars-Venus verhoudingen zijn volgens mij inmiddels passé. Ik heb dat hele Mars-Venus verhaal trouwens altijd onzin gevonden, het geeft mij altijd de indruk dat vrouwen denken dat mannen ze niet begrijpen. Dat mannen anders met dingen omgaan en zich anders uiten, wil nog niet zeggen dat ze zich niet in vrouwen kunnen verplaatsen, omgekeerd is dat net zo.

@ Cyberjunk: Volgens mij denk je nu te idealistisch. Dat mannen zich in vrouwen kunnen verplaatsen en andersom is zo, maar hoeveel er dat in de praktijk doen??? Ik heb mijn twijfels, hoewel het wel zo is dat het aantal groeit. Maar voorbij zijn die verhoudingen volgens mij nog lang niet

Ik ben natuurlijk veel te serieus:
Als je aan het schoonmaken bent moet dat gewaardeerd en gezien worden en het ritme niet verstoord worden (anders moet je weer op gang komen). Door daar uitdrukking aan gegeven te hebben met de woorden die Lucy sprak is dat gezegd en komt vervolgens de gedachte binnen: "Maar dat kopje koffie is ook wel lekker en dat gezellige moment wil ik niet missen" en wordt de laatste zin uitgesproken.
Zoiets.

dankzij de koffie een moment van wat het harmonische huwelijk is. Dus blijven drinken, samen. CasasPa.

@Henk(ES): Als een vrouw iets zegt moet je gewoon altijd bedenken "wat bedoelt ze nou". In mijn geval was dat nogal eenvoudig, waarschijnlijk moet ik eens wat vaker schoonmaken... :-)
@Cyberjunk: Ik denk dat veel mannen het wel begrijpen maar hun theoretische kennis daarom nog niet in de praktijk toepassen. Ik ben er ook zoeen... :-)
@Pascal: Ik vrees dat het meer om mijn desinteresse m.b.t. schoonmaken ging, maar gezellig was het evengoed!
@CasasPa: Samen koffiedrinken is inderdaad een belangrijk ritueel in een relatie...

@cyberjunk; ik ben het met henk eens dat je vrij idealistisch bent. Ik probeer me echt wel in mannen in te leven, maar vaak doe ik het toch verkeerd. Anderzijds kan ik me ook niet altijd in alle vrouwen verplaatsen hoor, en ik denk dat dit stukje over Lucy hier ook onder valt... Wel erg grappig, dat dan weer wel.

Casa, je moet zo'n vraag wat beter 'verpakken' met iets als 'Lucy ik schenk even .... kom even rustig zitten' of zo iets.
Dat wordt best gewaardeerd, ja toch?

Volgens mij was het juiste antwoord: "Zal ik even helpen met schoonmaken, schat? Dan kunnen we daarna fijn samen koffie drinken." ;)

@Pascale: Wat gek, want ik kon dat wel! (Al handelde ik anders, zie later)
@Angel: Nee hoor.........
@Ricky: Inderdaad, zo zat het. Gelukkig wist ik deze valkuil te omzeilen door onverstoord Marsiaans te blijven praten... :-)