« Ajax-Feyenoord, RealWrite™ | Main | De Magneet »

Het Nobel Effect

Alfred Nobel (1833-1896) ontdekte in 1866 het dynamiet. Met dynamiet is ontzettend veel goeds gedaan, maar helaas kan het ook ingezet worden voor minder nobele doelen.

Toen Alfred Nobel overleed bepaalde hij bij testament dat zijn fortuin aangewend diende te worden om ieder jaar op 10 december een prijs uit te rijken voor buitengewone prestaties op diverse terreinen. Als een soort compensatie voor de ellende die met zijn uitvinding was aangericht.

Luchiano tekent zijn moeder en mailt het resultaatOp zaterdag 13 november gaf ik Luchiano (7) een hotmail-adres en leerde hem emailen. Hij pikte het snel op en stuurde mailtjes naar zijn opa, zijn moeder en naar mij. Een dag later leerde ik hem hoe een attachment te versturen. Als beloning ontving ik een leuke tekening.

Luchiano is snel op de computer maar helaas niet met eten. Op zondagmorgen had hij een schamel boterhammetje met chocoladepasta verorberd.

Ik kookte vijf eieren. Drie voor mij, een voor Lucy en een voor Luchiano. Die had echter geen zin in een ei. Lucy dwong hem het ei op te eten, eerder mocht hij niet op de computer.

"Wacht maar! Wacht maar!" roepend at Luchiano nurks zijn ei op. Toen hij klaar was rende hij naar de computer. Er werd hard gewerkt en even later had Lucy mail. Met Paint had hij de hier afgebeelde figuur getekend en als attachment naar zijn mama gemaild.

Wel, ik heb heel even moeten helpen omdat hij het file niet zo snel kon vinden. Dat was in My Documents terechtgekomen. "Tja, ook bij computers moet je goed weten waar je je spullen opbergt", kon ik niet nalaten te zeggen.

Lucy vond het van de ene kant knap dat Luchiano zo snel een attachment kon mailen maar van de andere kant drie keer niks dat hij de zojuist aangeleerde techniek had aangewend om haar terug te pakken voor het ei.

Alfred Nobel kan erover meepraten.

Comments

Het is bijna zoals de Grootste Nederlander Aller Tijden al eens opmerkte. Ieder voordeel heeft zijn nadeel! Nog even en Luchiano voegt een zelfgeschreven virus aan het plaatje toe.

Geweldige tekening, mamma als stekelvarken ;-)

Als tegenprestatie moet de uitvinder van de computer ook maar een jaarlijkse prijs uitreiken.

Geweldig toch zo'n reactie, een slimpie is het.

@Piet: Ook ik stem voor JC, maar vrees dat Pim met de prijs aan de haal gaat. We zullen het zien vanavond (ik wat later). Als Luchiano virussen als attachment gaat versturen krijgt hij wellicht een baan bij de gemeente Sneek. Dat is niet verkeerd... :-)
@Carin: Mama was er duidelijk minder blij mee... ;-)
@Theo: Dat lijkt mij ook ja. Maar wie was het ook alweer? Bill Gates lijkt mij overigens ook een goede gegadigde...
@Henk(ES): Tja, er moet toch IEMAND in huis slim zijn, he... :-)

Qua reistijd lijkt Sneek me toch niet ideaal. Ik vind Lucy trouwens ook heel slim.

*grin*....leedvermaak hiero...sorry Lucy :-)

Hotmail-adressen voor Luchiano en Lucy? Waarom geen Gmail-adressen?

@Piet: Als Luchiano een goede functie in Sneek heeft trekken wij meteen bij hem in. Lucy is inderdaad slim en heeft buiten dat nog een geweldig goede smaak ook... :-)
@Paola: Wacht maar tot je zelf eens zo wordt teruggepakt... ;-)
(Of is dat misschien al eens gebeurd?)
@Henk(USA): Hij moest er ook mee op MSN. Gezien het feit dat Luchiano in het begin BMP-files als attachment verstuurde is een gmail-account voor de ontvangers nog niet zo'n slecht idee... :-)

Ik was al bang dat je over de smaak van Lucy zou beginnen. Die is inderdaad geweldig maar ook hier is nog ruimte voor verbetering. Denk je trouwens dat Luchiano een verhuisbericht jouw kant op stuurt?

nouja, er zijn ergere straffen dan dat er razendsnel een rare tekening van je gemaakt wordt. Ik herkende Lucy trouwens niet meteen er in...

@Piet: Ik verzin wel een list en zo groot is Sneek toch niet?
@Pascale: O nee? Na hoeveel minuten herkende je Lucy er dan wel in... :-)