« Je wordt ouder papa! | Main | Curacao Oktoberfest 2004 »

Scanner Locked

In mijn kamer op het werk staat een mooie Xerox printer. Behalve printen kan hij ook faxen, copieren en scannen. Laatst wilde ik iets copieren, maar het apparaat begon direct een nummer te bellen en wilde mijn document gaan faxen. Ik keek op het display en zag een melding staan: Scanner Locked.

Daar zit dat vermaledijde groene schuifje!Ik tuurde naar de talloze bedieningsknoppen. Ik zag een optie scan/fax/copy en selecteerde daaruit de copieerfunctie. De vermaledijde printer bleef echter mekkeren over Scanner Locked en een copie kwam er niet uit. Het werd tijd om onze systeembeheerder in te schakelen.

Hij pakte de dikke Xerox-handleiding. "Succes daarmee", dacht ik bij mijzelf. Even later meldde Systems dat de printer weer kon copieren. "Dat heb je snel gedaan!", zei ik. "Je bent een wizard!"

Daar zit dat vermaledijde groene schuifje!"Nou, het was meer Google", antwoordde de systeembeheerder bescheiden. Het is inderdaad stukken gemakkelijker om een dergelijk probleem via Google op te lossen dan met de gebruiksaanwijzing.

De volgende Google-query leidde tot deze pagina. Er blijkt een geniepig groen schuifje verstopt te zitten onder de plastic overkapping van de printer. Dat groene schuifje locked de scanner. Kom daar maar eens op!

Het leuke is dat binnenkort mensen met het Scanner Locked probleem via de Nederlandstalige Google bij deze post terecht kunnen voor een oplossing.

Ik ga maar eens wat copiŽn maken.

Comments

Maar hoe komt dat schuifje dan dichtgeschoven?
Of lopen daar stiekum smurfen te klieren?

Ik vraag me ook af wie er aan het groene schuifje gezeten heeft. Overigens had ik dat ook voor je kunnen Googlen, ik googel al jaren oplossingen voor al mijn problemen bij elkaar. Is er ergens nog een vacature voor een systeembeheerder?

Nou ja!!!!!! Faxen, scannen en copieŽn maken via de pc. Dat hoeft allemaal toch niet meer!!!! Mailen neemt de functie van faxen wel over en wie geen internetaansluiting heeft loopt meestal zo achter en is zo wereldvreemd dat die ook geen fax bezit. Attachments versturen is ook al zoiets, lappen tekst kun je zo invoegen, je kunt het aan heel veel mensen tegelijk versturen, zodat het maken van copieŽn overbodig wordt. En scannen? Beste Casa, heb jij geen digitale camera? Zo niet, dan kan ik me nog voorstellen dat je foto's scant. En ik neem aan dat je geen teksten scant, ook geen geschreven teksten. Voor zover mij bekend, wordt die geschreven tekst alleen maar weergegeven, maar die kun je volgens mij niet leesbaarder, ik bedoel leesbaarder wat het handschrift betreft maken. Dan komt het ook niet over via mail, als het al mogelijk ZOU zijn om van gescande tekst een behoorlijk bestand te maken. Misschien is dat dan nog zinvol, maar copiŽren is een toepassing die bijna overal wel voorkomt. Vanwaar dus een copieerfunctie en een fax en scanfunctie? Zelfs printen wordt al zeldzaam, daarvoor hoef ik alleen nog maar naar mezelf te kijken, ik print soms nog wat, maar steeds minder. Maar dat is het enige dat er volgens mij voor nood altijd in moet blijven.

Nu de scanner niet meer locked is, worden alle gemaakte copiŽn 's nachts stieken door gestuurd naar Xerox :-)

@Renesmurf & CuraKora: Dat heb ik mij ook afgevraagd, welk konijn dat groene schuifje in een andere stand heeft gezet. Ik moet nog nakijken of je dat onbewust kunt doen bij het eruit halen van de output.
@Cyberjunk: Ik begrijp je betoog niet helemaal, die functies zitten nu eenmaal op de printer. Wij copieren en printen alleen maar.
@Roel: Een leuke baan, al die copien doorlezen en archiveren!

Heb zojuist even gegoogled (in het Nederlands) maar kom nog geen verwijzing tegen naar Casalog!

Morgen nog maar eens proberen....:-)

Zo zocht ik de knop in onze auto om de tankdop te openen .... ooowwww wat voelde ik me blond ... zal 's kijken of Google daar ook raad op had geweten.

Tach wel onhandig alles is EEN. Gaat de een stuk, kan je het andere niet meer gebruiken.

@Angel: Dat kan tot 4, 5 dagen op zich laten wachten. Houd vol!
@Marmod: Het zou me niets verbazen, tik gewoon het merk van de auto in en wie weet...
@Brillie: Ach, ik vind het wel logisch. Scannen, copieren en printen werkt nu eenmaal volgens hetzelde principe...

ik zweer het je...heb niet aan het schuifje gezeten :-)

@Paola: Heeeeel vreemd. Wij hebben hier namelijk geen 'Paola-type' rondlopen. DUS WIE WAS HET DAN WEL?