« Plastic zakjes | Main | Dora Patricia »

Luchiano 7 jaar!

Ondanks dat Luchiano (7) niet de beste eter ter wereld is (eufemisme) heeft hij desalniettemin vandaag de leeftijd van zeven jaren bereikt. Vanaf deze plaats feliciteert CasaSpider zijn zoon hiermee: "Van harte, jongen!"

Luchiano, net 7 geworden, met zijn nieuwe verslaving: de GameBoy!Voor felicitaties alleen koopt men niets. Zaterdagmiddag hebben wij diverse zaken afgestruind op zoek naar Luchiano's favoriete kado, een GameBoy Advance SP. Toen we thuis kwamen wilde hij er meteen mee spelen, maar dat ging niet door. "Neen jongen, je bent morgen pas jarig!"

De GameBoy lag in een wit plastic tasje op tafel. Luchiano ging op de bank voor dat tafeltje zitten en staarde gehypnotiseerd naar het plastic tasje. Hij zei niets en bewoog ook niet meer. Uiteindelijk hebben we het plastic tasje maar ergens anders neergelegd. Na een tijdje kwam Luchiano weer zeuren, of hij echt niet even met de GameBoy mocht spelen. Met een simpel "Neen, kado's krijg je pas op je verjaardag", sloeg ik die hoop de bodem in.

"Waarom niet, dat is toch geen regel?", probeerde Luchiano nog. Op zich gunde ik het hem wel, toch had ik geen zin om toe te geven. Dan is straks het hek van de dam. (Ja, ja, hier komt vast weer commentaar op!) Bovendien moesten we om half acht naar luchthaven Hato. Mijn zus Pascale en haar man Luc kwamen twee weken op bezoek, speciaal voor Luchiano's verjaardag.

In plaats van om acht uur landde hun vliegtuig om negen uur. Iets voor tienen zaten we op de porch aan een koude Polar. Zus Pascale aan de cola, want zij is in blijde verwachting. We werden in de watten gelegd met kado's, parfum voor Lucy en een fles Beerenburg (met het oog op de koude winteravonden) voor mij. Ook Luchiano kreeg al kado's, niet voor zijn verjaardag maar zomaar. Familie, bedankt!

Verjaardagsontbijt op zondagmorgen, met Pascale en Luc!'s Nachts brak er een heftig onweer los, gelukkig op een kilometer afstand. Tot overmaat van ramp viel de stroom uit. Dat merkt men hier vrij snel aangezien de fans (ventilatoren) er dan ook mee uitscheiden. Het wordt dan heel snel heel warm.

Om kwart voor zeven was er weer stroom. Dat kwam goed uit, want zo kon ik live naar PSV-Ajax kijken. Op de stropdas van Ronald Koeman prijkte een fiere '1'. Na het vertrek van Louis van Gaal is er geen discussie meer over de hiërarchie. De 2-0 nederlaag van Ajax beschouwde ik als een kadootje voor mij. Helemaal nu Feyenoord met 4-0 van RKC blijkt te hebben gewonnen.

Luchiano werd als laatste wakker, ik denk om ongeveer half tien. Nog half versuft zat hij in zijn stoel. Wij zongen onze liederen voor hem. De vokale steun van muzikanten Luc en Pascale was hierbij zeer welkom! Het was tijd voor het overhandigen van de kado's.

Hierbij maakten wij een klein foutje, we begonnen namelijk met de GameBoy. Vanaf het moment dat het eerste en enige spel, Power Rangers, werd geactiveerd was Luchiano niet meer op deze wereld. We probeerden met spraak en lichtsignalen met hem in contact te komen. Het was vergeefs. Zelfs toen zijn oma uit Santo Domingo belde had hij geen tijd om haar te woord te staan.

Na een uur was Luchiano gelukkig weer in staat om de kado's uit Nederland in ontvangst te nemen. Lolly's (voor meer movies?), Woord-Rummikub, Lego, een boek, een wegwerpcamera en een mooi bedrag in Euro's... Luchiano was de koning te rijk. Op dit moment is hij aan het legoën met tante Pascale.

Tot nu toe vindt Luchiano het een zeer geslaagde verjaardag!

Comments

Ik vind de cadeau's van Luchiano een stuk leuker. Hij zal er zeker langer van genieten.

Hartelijk gefeliciteerd vanuit Luxemburg met deze mijlpaal! (je geeft het hem wel door, hè, als hij even aanspreekbaar is ;-))

Ah, gefeliciteerd.
En ik steun je in je consequente optreden.

Wat een geweldige dag, ondanks de stroomuitval.

Nogmaals gefeliciteerd, ook Pascale en partner met de zwangerschap. Nix afkijken hoor, het wordt vast een heel ander kind.

Oh ja, ik zocht een stukje over die ex-collega uit Cuba op je blog, mag ik dat 'citeren', Casa?

Gefeliciteerd Luchiano, en pa en ma natuurlijk ook een beetje!! ik ken er een van 7 die jaloers is op de gameboy. 7 is echt een heel verschil met 6 maar dat zul je nog wel merken, succes!!

Gefeliciteerd Luchiano!!! Supercadeaus natuurlijk en pap en mam ook gefeliciteerd!

Grappig. Vandaag is ook mijn moeder jarig. Vanharte... en dank je wel.

Je bent wel streng hoor....

Niet om de Luchiano's feestvreugde nu al te bederven, maar in lijn van jouw 'Verslaving'-post van 3 oktober moet je wellicht ook gaan denken aan een gelimiteerde speeltijd voor de GameBoy.
Al onze 4 kids hebben een GameBoy en als we de speeltijd niet zouden beperken tot één uur per dag, dan zouden ze alle vier de godganze dag op die dingen zitten te pielen.
Uitzonderigen gelden voor autoritten en vliegreizen van 2 uur of langer.

Ook van harte gefeliciteerd vanuit Amman(Jordanie). Heerlijk om zo verwend te worden op je verjaardag! En geweldig om je oom en tante uit Brabant op je verjaardag te hebben! Jammer dat dit maar een keer per jaar gebeurd he?
Ik zit hier bij m'n oudste dochter die in aug. haar tweede zoontje heeft gekregen. Morgen hebben wij een verjaardag. M'n jongste dochter wordt dan 32jaar (net als Pascale). Quirien woont momenteel in China en is daarom extra fijn om hier samen haar verjaardag te vieren.
Pascale en Luc een fijne vakantie gewenst.
groeten van Truus.

Luchiano, van uit Groningen ook gefeliciteerd.

Casa, het is toch wel technisch lego wat ie heeft gekregen? Ik vond Lego fantastisch vroeger (maar toen waren er ook nog geen gameboys)!

gisteren al met een Amstel gedaan... maar ook even op deze wijze vastgelegd: PABIEN LUCHIANO...

ps: wanneer mag ik met die GameBoy Advance SP komen spelen?

Luchiano en familie, ietwat laat maar nog van harte gefeliciteerd!
Ik zag dat het met de cadeaus wel goed zit.
Tjonge wat heb jij een geluk.

Luchiano, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En dat je nog maar veel spellen voor je gameboy mag krijgen.

Casa en Lucy een tip: Koop kado's zonder hem erbij. Hoewel hij zal vermoeden dat ie de Gameboy dan krijgt zit ie toch in spanning of t echt gaat gebeuren of niet.

Ik zou zelf nu gekozen hebben om m al ermee te laten spelen, van een 6-jarige (dat was ie tenslotte nog) mag je zoveel zelfdiscipline niet vragen, en het op tafel laten liggen van het tasje vind ik een vorm van kindermishandeling.

Had ik al gezongen trouwens?

Van harte met het joch.

Van hart hoor! Leuk kado, zou ik ook wel willen!

He ... alweer te laat. Masha pabien di tur manera.

Hoi Casa Spider,

We hebben hier even op je site gekeken of er ook iets te zien was van onze eigen Luc(iano) en tante pascale Als vader,schoonvader, broer, zwager en neef ben je toch geintresseerd in wat er daar aan de overkant van al dat water gebeurt. Fijn om te horen dat het goed met ze gaat, en jullie gefeliciteerd met de verjaardag van Luchiano. Doe de groeten aan Luc en Pascale en zeg maar dat het ook fijn is om gewoon te werken.

groeten Frans, Alwin en Siem

Nog gefeliciteerd! :-)

Oei, het ziet er naar uit dat ik weer een verjaardag gemist heb.....
Alsnog GEFELICIGAMEBOY!

Iedereen namens Luchiano (nog 362 dagen 7) van harte bedankt voor de felicitaties!

Hier spuit 11 ....... een beetje laat maar Luchiano heeft vast geen tijd gehad om mijn felicitatie te missen ;-)