« Uitslag Curacao Poll | Main | DDOS Poll »

Don't say Si, say Oui

We lagen wat te kletsen op bed. Het gesprek kwam op de Franse taal, een taal waar ik me niet veel meer van herinner. Ik vertelde Luchiano (6) over aujourd'hui, merci beaucoup en s'il vous plaît. Alle gespelde Franse woorden Ohne Gewähr.

"Ja, merci beaucoup ken ik, dat heb ik wel eens gezegd. Wat betekent het ook alweer, dankjewel hè? Wat praten ze in Frankrijk, English?", ratelde Luchiano.

"Neen, natuurlijk niet! In Frankrijk praten ze Frans, dat is toch logisch?" Zo logisch was dat echter niet voor onze jeugdige cartoon-specialist. Onmiddellijk verwees hij naar de Inspector (Clouseau). Deze zegt namelijk regelmatig: "Don't say Si, say Oui!"

Geen wonder dat Luchiano denkt dat Fransen een koddige variant van het Engels spreken. Eens kijken of hij dat beeld bijstelt na het bekijken van wat afleveringen 'Allo, 'Allo...

Comments

geud meuning...I have got a massage for you....Je ziet bij mij heeft het geholpen :-)

Haha, nou, peu de chance, me semble-t-il! (Fransen kunnen geen woorden naast en achter elkaar zetten zonder hulp van streepjes, zoals ze trouwens ook niet kunnen tellen zonder daar hun vingers en tenen bij te gebruiken, quatre-vingt-douze nogaantoe. Moi, een hekel aan Frans? Pouh!)

Kan je dat even vertalen Paool? ;)

Geen wonder dat Luchiano in de war raakt! Het nederlandse kabinet engels horen praten is ook al als zand in een schuurmachine gooien, weinig goede voorbeelden over.

@Paola: Ik zie het, jij had vast een 9 voor Frans op je rapport... :-)
@Irene: Je laat me schrikken! Hebben Fransen echt 92 vingers en tenen?
@Cinner: Maak je maar geen zorgen. Luchiano kijkt veel en veel vaker naar cartoonnetwork dan dat hij de Nederlandse regering hoort praten...

@Casa: natuurlijk niet. Ze kunnen met behulp van hun vingers en tenen (waarvan ze er evenveel hebben als wij, tenminste, dat hoop ik maar, je bent nooit helemaal zeker met die Fransen) net 4 en 20 en 12 bij mekaar rekenen en dat zetten ze dan allemaal achter elkaar alsof het een volwassen getal is.

Fransen kunnen niet praten, die zingen meer.

@Irene: Ik heb jou nog nooit zoveel getallen zien gebruiken! En dat niet eens in een post, maar in een commentaar... :-)
@Renesmurf: Fransen heten allemaal Charles Aznavour!

Allo Allo , doen hoor. Humor , nou ja, ieder zijne meug, maar soms best 'gezellig'. Struikel niet over zo'n oorlog, haha.
Er zijn wel meer series. Man about the house, Archie Bunker, Roseanne. Daar wordtnog slechter frans gesproken. Gouden kans om dei vertaalmachine op te starten en te klimmen in zijn achting :)

Hee, niet zo over die fransen he (@diverse reageerders).
@casa: haha over je reactie op irene.
ik krijg opeens enorme inspiratie voor cadeautjes voor luchiano