« Drie-nationaliteit | Main | Laatste Antillendag? »

Deuren

Vlak achter mijn werkplek bij UTS Vredenberg bevinden zich drie deuren. Hierover schreef ik al eens in het stuk Doolhof. De indeling is inmiddels een tikkeltje gewijzigd. Op dit moment zit mijn collega Ino Laurensse schuin links voor mij. Als Ino de kamer verlaat, voor een kopje koffie bijvoorbeeld, doet hij dit altijd door de meest linkse deur.

Steevast komt hij even later door de meest rechtse deur weer naar binnen. Het geeft een bijzonder onrustig beeld als links en rechts van je deuren open en dicht gaan. Het deed mij denken aan het Theater van de Lach. Vanaf dat moment ben ik Ino dan ook John Lanting gaan noemen.

Voor degenen die niet weten waar ik het over heb (neen, ik noem geen namen deze keer), John Lanting was in de jaren '80 (?) de Koning van de Klucht. Het decor op het toneel was eenvoudig, kenmerkend was het grote aantal deuren. Deuren waar om de haverklap mensen door weggingen of juist door naar binnenkwamen, niet zelden tegelijkertijd. Dit vond men in die tijd hilarisch. Bekende kluchten van John Lanting waren Nee schat, nu niet! en Hé, mag ik mijn echtgenote terug?!

Het Theater van de Lach met Ino Lanting

Is het niet vreemd, vanaf het moment dat ik Ino met John Lanting associeerde begon hij ook qua uiterlijk steeds meer op de kluchtenkoning te lijken! Zeker als Ino zijn bril op had. En ook de initialen komen bijna overeen: I.L. versus J.L., dat kan toch geen toeval zijn?

Eigenlijk vond Ino dat zijn spel met de deuren meer leek op de verdwijntrucs van David Copperfield, maar ik heb hem er toch van kunnen overtuigen dat hij meer op John Lanting lijkt. Dat van David Copperfield had ook meer te maken met Claudia Schiffer.

In goed overleg besloten we een Ino Lanting Fotosessie te houden. Op de foto's ziet het gedoe met de deuren er wellicht wat statisch uit. Het geklapper dient men er zelf maar bij te denken. Helaas was Ino zijn John Lanting-bril vergeten.

Voortbordurend op dit concept zie ik nog wel enige interessante typetjes in ons bedrijf rondlopen. Voor een soortgelijke fotosessie. Jammer alleen dat er geen Jennifer Lopez tussen zit...

Comments

jullie vergeten door alle verwarring zeker ook wie jullie zijn? dat jullie de naamkaartjes de hele dag door dragen?

ik heb stiekum een 3 als eerste getal voor mijn leeftijd staan dus John Lanting does ring a bell....*gil* :-)tegenwoordig is die taak aan John van Eerden? toebedeeld..... die schijnt ook heel goed met deuren te kunnen gooien.....
Een kluchtkantoor.... spannend ;-)

Ik zie een hoog debiteuren/crediteuren gehalte bij jullie op kantoor.

@RodyKonijn: Inderdaad. Jammer is alleen dat op de naamplaatjes van Ino Lanting en mij "Consultant" staat... :-) En daar lopen er nog een aantal meer van rond!
@Paola: John van Eerden ken ik (helaas) niet. Toneelstukken met deuren hebben nu eenmaal een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij, ik voel mij dus wel thuis op het Kluchtkantoor... :-)
@Theo: Nou, we zeggen nog niet de hele dag 'Van kitsenstein' tegen elkaar, dus het valt nogal mee!

Vergeet vooral niet in de bezemkast te kijken. Daar houden de hoofdrolspelers zich vaak schuil.

Het lijkt me dan erg hilarish, alleen hoop ik maar dat er niet zoveel misverstanden zijn als in die kluchten.

Gefeliciteerd met je promotie! Ik wist wel dat je meer in je had dan de gemiddelde dba. Heb je naast het Theater van de Lach als consulant nog meer speciale aandachtsgebieden?
NB. Zit Marco nog op Curacao? Dat is een mooie bron voor leuke stukjes.

@Carin: Ik zal het aan Ino doorgeven, dat hij de bezemkast even checkt. Dank je!
@Renesmurf: Neen, zo erg is het hier gelukkig niet. Alleen die deuren, he...
@Piet: Dank je voor de felicitaties. Ik heb inderdaad meerdere aandachtsgebieden. Helaas kan ik daar nu niet over uitwijden. Van Marco heb ik al geruime tijd niets meer vernomen. Qua anecdotes is dat een enorm gemis!

John Lanting, speelde die niet met ene Piet Bambergen??

Die Marco zit natuurlijk al maanden in die bezemkast, te wachten tot de souffleur hem roept. Arme jongen...

Het lukt je steeds vaker mij een brede glimlach, zo een van oor tot oor te ontlokken. Hou vol.

@Hildo: Ik dacht het niet, maar van de andere kant ben ik ook weer niet echt een John Lanting deskundige...
@Marco: Binnenkort zal ik dan toch maar een kijkje in de bezemkast gaan nemen. Hopelijk komt er geen lijk uit!
@Novecento: Bedankt, maar ik vrees dat dat niet gaat lukken! Morgen namelijk weer baseball... :-)

ik zou er helemaal gestoord van worden, dat geklapper! Maar ik ben nu ook eenmaal snel afgeleid.. :)

Nooit eens gedacht om de opstelling te wijzigen..

Ben toch benieuwd welke scenes je met welke collega in gedachten hebt :-)
Voordat het lijk van Marco in de bezemkast een eigen leven gaat leiden: Marco leeft nog, al moet ik wel zeggen dat hij eruit ziet alsof hij dagelijks enkele uren in een bezemkast doorbrengt :-)

@GJ: Neen, ik ben consultant. Dat staat voor: Geen inspraak!
@CuraKora: Dat ga ik natuurlijk niet zeggen. Ok, een tipje van de sluier... jij komt er ook in voor... ;-)
(Bedankt voor de update met betrekking tot Marco!)