« Luchiano poseert op Mambo | Main | Vandenb bij de Tros »

The old man and the sea

Een echte lezer ben ik niet. De oorzaak hiervan is hoogstwaarschijnlijk luiheid. Als ik een (goed) boek in handen heb vind ik lezen namelijk erg leuk. Het eraan beginnen is het moeilijkst. Bij wijze van test noem ik hier live een aantal boeken die op een of andere wijze indruk op mij hebben gemaakt. Hier komen ze, in volstrekt willekeurige volgorde:

  • Johann Wolfgang von Goethe, Die Leiden des jungen Werther
  • Ernest Hemingway, The old man and the sea
  • James Redfield, De Celestijnse Belofte
  • Anais Nin, Delta of Venus
  • Franz Kafka, Die Verwandlung
  • Christiane F, Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

Desde Curazao: Chica de la Semana Stefany!Als ik het zo opschrijf is het nog een hele lijst! Hoe kwam ik hier nu bij? Heel eenvoudig, in mijn hoofd zat De Zee. Onmiddellijk dacht ik (associatie!) aan het boek van Hemingway, The old man and the sea. En van de weinige boeken van mijn eindexamenlijst Engels die ik daadwerkelijk en met plezier heb gelezen.

Waar de oude man een buitengewoon grote vis ving, zijn wij (eigenlijk vooral Lucy) altijd op zoek naar een nieuwe Chica de la Semana. De jacht verloopt de laatste weken niet zo voorspoedig. Gelukkig wist Lucy zondag de mooie Stefany aan de haak te slaan.

In tegenstelling tot de oude man zijn wij er wel in geslaagd onze buit veilig de haven binnen te loodsen. Inmiddels staat Stefany op lachicamerengue.com te pronken.

Wat een beeldspraak! Is dit nu kitsch of literatuur?

Stefany gaf als fantasie op dat zij graag nog eens de liefde wil bedrijven in het toilet van een vliegtuig. Zelf heb ik al genoeg moeite om in mijn eentje een dergelijk toilet binnen te dringen! Gelukkig is Stefany bijzonder rank.

Lucy had nog meer succes, zij vond ook een Pareja de la Semana met de welluidende namen Alexander en Melisa. Terwijl de wereld van al dit moois geniet denk ik alvast na over het volgende boek dat ik ga lezen.

De Hondenkoning wellicht?

Comments

Ik kom er niet toe om aan een boek te beginnen, mijn dag zit vol.

Speciaal voor jou zal ik dan een sprookje op mijn log zetten.

PS: Christiane F, Wir Kinder vom Bahnhof Zoo, ik vond het boek beter dan de film. Maar toch zag ik wel veel herkenning er in. Jammer dat deze film niet op D-v-D te krijgen is.

Trouwens, ze is nog steeds een gebruikster. Ik las een paar maand geleden nog een verhaal over haar in de krant.

Mooie meid die Stefany!
Het duurde even voor ik dacht door te hebben hoe foto http://www.nijhuis.net/lucia/images/general/2004/Stefany07.jpg gemaakt was. Maar ik vermoed dat ze voorover met haar haar in het water heeft gehangen, om het vervolgens moet een zwieperd naar achteren te gooien...

@Renesmurf: Jij bent nog erger dan ik!
@Brillie: Bedankt voor het sprookje, ben nog een beetje bedwelmd. Het verhaal van Christiane F. heb ik eerst 'semi-live' elke week in de Stern gelezen. In die tijd ben ik twee keer in Berlijn geweest. De Sound-discotheek herinner ik mij nog goed!
@Henk: Ik heb het even aan de fotografe gevraagd en het is inderdaad zo gegaan. Complimenten!

[quote]
The perfect man for Stefany is good-looking, expensive, costly and has nice feelings.
[/quote]

klopt helemaal, tja,maar dat toilet in het vliegtuig h! ;)

Door het dope gebruik van deze dag, herken ik niets meer. Nee, wel drie jaar daar gewoond, maar nooit rond het station geweest. Moet ik toch maar eens doen.

@GJ: Misschien zijn de toiletten in een Hercules transportvliegtuig groter? Of anders een Antopov... :-)
@Brillie: Drie jaar gewoond? Wat deed je al die tijd in Berlijn?

Ik heb nog een paar vertaalde boeken van Hemingway uitgegeven door Elsevier, met de naam van de schrijver verkeerd gespeld op het ruggetje. Dus het komt bij de besten voor. Maar verander die dubbele m even in een enkele.

@IJsbrand: Bedankt voor de correctie! Het is inmiddels aangepast, Hemingway met enkele m. Zal het niet meer vergeten (denk ik).

Geen Steppenwolf ? (Thomas Mann) Prachtboek.
Les Miserables(Victor Hugo) is ook stichtend.