« Hurricane Ivan | Main | Ivan 13:07 (GMT -4) »

Ivan en Raisa

Het is een spannende dag vandaag. Het is iets over zevenen en ik heb net een Vigilante gehaald voor Lucy. Luchiano (6) is thuis, zojuist hoorden we dat alle scholen dicht zijn. Het was dan ook onwerkelijk rustig op straat. Mijn Dominicaanse krantenverkoopster Grecia was bezorgd, zij heeft al eens een orkaan meegemaakt in de Dominicaanse Republiek.

Ivan schijnt in kracht toe te nemen. Op dit moment is het al een orkaan van categorie 4, hij schijnt zich te ontwikkelen tot 5 wat meteen de hoogste categorie is. Gisterenavond keek ik naar het Nederlandse journaal op BVN. Het weerbericht sla ik meestal over, behalve als Erwin Kroll halfdronken lijkt. De nieuwe weerman ken ik niet, heet hij Marco Verhoef?

Desde Curazao: Chica de la Semana Raisa!Geruime tijd wordt niet alleen het weer in Nederland en Europa behandeld, maar komt de hele wereld aan de beurt. Ik vind dat volslagen onzin. Ten eerste wie interesseert het nu of er in Madagascar een bui valt en ten tweede is de informatie dermate globaal en vrijwel iedere dag hetzelfde dat men er concreet niets aan heeft.

Dat bleek gisteren weer. Zowaar noemde Marco Vehoef de orkaan Ivan (dat was al heel wat), maar de Benedenwindse Eilanden hoefden zich geen zorgen te maken: "Een verdwaalde regenbui misschien, maar voor de rest zonnig. 34 Graden" Kom jij hier straks maar eens aan het strand liggen, Marco Verhoef!

Vroeger kregen orkanen altijd vrouwennamen. Ik vond dat stukken beter. Zeg nu zelf, het is toch veel aangenamer om een Raisa over je heen te krijgen dan Ivan? Raisa is Chica de la Semana deze week en te vinden op lachicamerengue.com. Het zal mij benieuwen hoe de Curacaose stranden er morgen bij liggen en of er op korte termijn nieuwe Chica-foto's te maken zijn.

Nu nog een beetje werken en dan is het wachten op de dingen die gaan komen. Vanaf 15:00 lokale tijd (21:00 in Nederland) zou het gaan onweren en stormen, om 20:00 lokale tijd (04:00 morgenvroeg in Nederland) vindt de climax plaats.

Niet dat ik verwacht het loodje te leggen, maar toch wil ik de reageerders alvast bedanken voor de gegeven mentale steun.

Comments

oepz, bij mij opent bovenstaande link in hetzelfde comment-boxje... sorry!

Bij de naamgeving van orkanen worden jongens en meisjes namen altijd afgewisseld. De volgende orkaan is weer een meisje (Jeanne) en daarna komt weer een jongen (Karl). Ook zijn de namen altijd in alfabetische volgorde.
In 2009 vernoemen ze zelfs een orkaan naar jou CasaSpider (tenminste, als er in dat jaar 16 orkanen komen).
Voor een overzicht van de orkaannamen voor de komende 6 jaar: http://www.nhc.noaa.gov/aboutnames.shtml

Sterkte vandaag!

Zandzakken voor de deur. Hold on! Veel sterkte met de rondwervelende chica's!

niks niet loodje leggen...spiders maken oersterke webjes...zeker als ze worldwide zijn.... sterkte!!

@Henk: waar zijn de orkanen Gaston en Hermine gebleven... tussen Frances en Iwan in? Waren die niet noemenswaardig ofzo?
Of was het toch Gaston die als een orkaan die Postcodeloterij-prijzen rondstrooide.... :-D

Ik hoop voor Luchiano dat het mee gaat vallen. Maar noodweer wordt het zeker .... afijn, we hangen aan uw 'lippen' en volgen u op de voet!

Wat het overheengaan betreft wordt hier blijkbaar niet aan de dames gedacht. Niet erg democratisch. Iwan moet ook een kans krijgen vind ik. Sterkte ermee.

@Spider: De namen worden al uitgedeeld op het moment dat zich een tropische storm begint te vormen. Gaston en Hermine hebben nooit de orkaanstatus bereikt.

@Henk, dat vroeg ik ipv Spider :o) maar thanks, weer wat geleerd!