« Verwijder Verdonk | Main | Ivan en Raisa »

Hurricane Ivan

Vanmorgen vroeg mijn Venezolaanse collega Heliana plotseling of er hier wel eens orkanen langskwamen. "Haha, nee die komen hier niet. Maximaal een Tropical Wave. Orkanen trekken een kilometer of 1000 noordelijker voorbij, langs de Dominicaanse Republiek via Cuba naar Florida", orakelde ik wijs.

Even later zag ik dit.
(Klik op de foto voor een groter exemplaar)

Woensdag 8 september 2004 trekt Hurricane Ivan vlak langs Curacao!

Hurricane Ivan is on it's way. Hij bevindt zich nu ergens voorbij Trinidad & Tobago en wordt morgen in de namiddag in de buurt van Curacao verwacht. Tot op heden op ruim 270 kilometer afstand. Dichterbij hoeft van mij ook niet.

Luchiano (6) is een beetje bang van orkanen en tornado's. Maar hij wil morgen wel met mij zwemmen bij Mambo Beach.

Volg Hurricane Ivan:

Comments

;-) Mooi, surf ik niet meer naar http://www.weather.an/cyclones/index.asp voor de laatste update, maar direct hier naar toe voor live info. Als jouw verbinding het gaat houden tenminste. Advies, slecht een advies, ik bedoel, wat weet ik er eigenlijk van: Bind de kokosnoten vast!

Enne, ik snap Luchiano wel, ik zou ook wel met jou willen zwemmen bij Mambo Beach ;-)

Ik hoop dat je het thrill seeken van Luchiano een beetje indamt. Golven hoger dan zijn hoofd lijken me niet echt 'zwemweer'. Vanaf hedenavond worden golven met een hoogte van 1 tot 2 meter aan de kust verwacht.

Lijkt me geen pretje.
Hopelijk valt het mee als hij daar is.

wie wil er niet zwemmen in Mambo Beach...

Desnoods met Frans Bauer ;-)

Ik kan me heel goed voorstellen dat Luciano het eng vindt.
Ik hoop dat jullie niet teveel storm krijgen... Soms vind ik dat wel eng hoor!

Aan je voorspelling te zien worden jullie niet echt geraakt, d.w.z. wel veel wind, evt regen en grote(re) golven. Hopelijk blijft het daarbij.
Als ik bedenk dat huizen misschien niet altijd zo stevig zijn gebouwd als hier in NL dan...
Het ziet er op TV wel spectaculair uit maar echt middenin die ellende zitten...:-(

Grote golven zijn natuurlijk wel mooi om te zien!

Volgens de voorspelling trekt Ivan nu al op 195 kilometer ten noorden van Curacao voorbij. Dat zal omstreeks 20:00 uur morgenavond (woensdag) gebeuren.
Zojuist ben ik wat extra boodschappen wezen doen bij Centrum Supermarkt. Het was er een gekkenhuis. De zaklantaarns waren natuurlijk op, heb ik maar kaarsen gekocht (+lucifers). Wel zo romantisch.
Het zwemmen bij Mambo Beach bewaren we maar even tot zondag, al mag Marmod vandaag of morgen best een poging wagen. Maar dan wel met Frans Bauer... :-)

Sterkte!

Ik had vandaag nog een collega uit Florida (St. Petersburg/Clearwater) aan de telefoon die klaagde dat ze er aardig zat van begon te worden zich elk weekend schrap te moeten zetten voor een orkaan. Eerst Charley, afgelopen weekend Frances, en dan nu Ivan. Om te voorkomen dat haar tuinmeubelen wegwaaien, gooit zij ze steeds in haar zwembad. Daar heeft zij ze dus nu alweer twee keer uit moeten vissen.
Bij ons wordt orkaan Ivan met meer dan gewone belangstelling gevolgd, niet in de minste plaats omdat ie vernoemd is naar onze oudste zoon.

Curacao had wel ooit een orkaan! Orkaan Joan! Ik had het ook meegemaakt toen. Ik weet niet meer in welk jaar..... ik denk 1996

Het was in 1988 (heb opgezocht) Orkaan Joan.....

Daar bij jullie gebeurt tenminste wat...

hee, succes vandaag. Dat het dak er maar niet af mag gaan.

Kijk goed uit he. Mag je wel gaan werken? ik las nl. dat de overheid aan ondernemingen afraadt hun werknemers te laten komen.

take care!

Na hevige stormen schijnen er meer haaien dichtbij de kust te zwemmen (of is dit een fabeltje?). Ik zou voorlopig helemaal niet meer gaan zwemmen...

Sterkte vanavond!

Ik volg het nieuws hier met spanning. Niet wegwaaien Casa! Sterkte.

Stel dat ...... dan zeg ik : Frans wie het eerste 'door' is ....... laat ik hem die meters hoge golven induiken en ren ik terug terug om me vast te spijkeren aan de bar ....(weg Frans) maar ja, denk dat er weinig vliegtuigen zullen landen dus ga het helaas niet redden.