« Sadui-Abarie | Main | Middaggesprekje »

Rood & roze (1)

Mambo Beach, zondag omstreeks vijf uur 's middags. Luchiano en ik zwommen wat in zee en Lucy liep haar rondjes, speurend naar een Chica voor lachicamerengue.com. De tijd begon te dringen en het gekke is dat ik dan volop leuke kandidates begin te spotten. Dat doe ik vanuit zee, de afstand tot het object is redelijk groot. Zeker voor iemand met tweemaal min zes. Overigens heb ik wel altijd mijn zonnebril met geslepen glazen op in zee.

Desde Bakkeveen, Holanda: Chica de la Semana Wendy!Lucy zag er geen één. Dat is niet helemaal waar, ze zag er wel een paar maar dat waren Nederlandse meisjes. Voordat ze die in haar semi-Nederlands durft aan te spreken heeft ze minimaal twee biertjes nodig. Wat dat betreft lijken wij wel op elkaar want ik heb precies hetzelfde als ik Bachata of Merengue moet dansen. Salsa doe ik pas na een kratje.

Ik had twee blondines in het vizier, een met een rode bikini en een met een rose. Het Happy Hour was begonnen. Ik liep naar de bar en bestelde bier. Op mijn linkerarm voelde ik lange blonde haren kriebelen. Automatisch draaide mijn hoofd naar links en daar stond het meisje met de rode bikini. Dat kon geen toeval zijn! (Het was natuurlijk puur toeval, maar dit klinkt beter)

Lucy en ik nipten aan onze blikjes. We zagen het rode en het rose meisje teruglopen naar hun plaats. Lucy had inmiddels voldoende moed verzameld en liep er naartoe. Even later kwam ze met beide meisjes terug, een moeder in hun kielzog. Ik mocht uitleggen wat de bedoeling was. De fotosessie kon beginnen.

Het meisje met de rode bikini heet Wendy en ze komt uit Bakkeveen, Friesland. Dat klinkt iets anders dan Cartagena, Colombia, maar mooie dames worden in alle plaatsen geboren. Klik op Wendy's foto om naar La Chica de la Semana te gaan. Bekijk ook de pagina Chica Archivos, waar alle door Lucy gefotografeerde dames op één pagina bijelkaar staan!

Comments

Eindelijk weer eens een mooie blondine. Keep on the good work! ;-)

Toch is het Nederlands van Lucy nog steeds beter dan mijn Spaans. Daarentegen is mijn Spaans weer beter dan jouw dansen. Wel leuk dat ook Friesland in de ban raakt van lachicamerenque.com!

Ha ha, Bakkeveen la capital del ...
Of hoor, klingt toch iets zo als Boca Chica... ;o)

Iets anders. Was je op het podium ergens dansen tijdens het festival? ;o)

@Bas: Jouw voorkeur voor echt Hollandse blondines is mij bekend! En je hebt geluk, volgende week verschijnt Audrey, met de rose bikini...
@Piet: Daarom dans ik ook veel liever met Lucy dan met jou... ;-)
@Jean Luc: Nou, eerlijk gezegd vind ik 'Boca Chica' een stuk melodieuzer klinken dan 'Bakkeveen'...
Bedoel je het 'Festival de Merengue' in Santo Domingo? Neen, dit jaar heb ik het podium niet gehaald... :-)

Bakkefean heeft wel duinen, maar geen zee. Voor een Fries dorpje is het lang het ergste niet.

Mijn eerste schoolreisje ging zelfs naar Bakkefean, nu ik er over nadenk. Het meisje van de week lijkt trouwens erg op alle blonde Friese meisjes waarmee ik ooit naar school ben gegaan. dat zal wel in het water zitten.

Bakkeveen, Friesland? Ik ga gelijk verhuizen.

jong en puur......tenminste zo ziet ze er uit....

Volgens mij voeren we (henki en ik) vorig jaar nog door bakkeveen. Ik ben zeer te spreken over de friese dames!
Vrolijk en nuchter (overdag).

@IJsbrand: En wat staan die duinen daar dan te doen?
@Brillie: Dat is heel mooi. Waar naartoe?
@Paola: Ze is bijna 18... een mooie leeftijd!
@GJ: Je gaat me toch niet vertellen dat ze 's nachts niet meer vrolijk zijn?

Er loopt veel leuks rond op deze wereld.

haha, dat sloeg op het 'nuchter' zijn. :)

Ik woon 8 km van Bakkeveen en ga dus vanaf nu elke dag even door het dorp rijden om een glimp van Wendy op te vangen.