« Mi Trabou | Main | EK2004 Eindstand (3) »

Vrijdag 2 juli

Laatst schreef ik dat mijn geheugen niet mijn sterkste kant is, daarom is het de hoogste tijd voor een dagboek-entry. Zo kan ik over een paar jaar nalezen wat ik uitgespookt heb afgelopen vrijdag.

Vrijdag was ik moe, ja mag het na een jaar werken? Ik deed het kalm aan, beetje trainen, beetje schoonmaken, maar het strand schoot erbij in. Om vier uur zou mijn Belgische collega-DBA Wim Jans, binnenkort wereldberoemd met zijn fraaie product DBA-Bar, op bezoek komen met een paar Duvels. Om drie uur belde mijn Engelse collega-DBA Paul Goodliffe dat hij mij zijn nieuwe vriendin Jacqueline wilde laten zien. Tevens kwam hij het huis en de honden bekijken, want vanaf woensdag past Paul twee weken op deze entiteiten.

DBA Paul, Jacqueline en DBA WimHet was even wennen. Als ik met de Cubanen afspreek komen die meestal een uur te laat. Europeanen komen stipt op tijd. Even later zaten we achter een lekker glas koude Duvel. Om vijf uur gingen Paul en Jacquline naar een dienst van de Joodse Synagoge (als men verliefd is doet men vreemde dingen) en vertrokken Wim en ik naar café De Tropen.

Daar was het Happy Hour net begonnen. De Cubanen schoven aan en even later Ino en Bente. Op vrijdag eindigt het Happy Hour om zeven uur en dan begint de zogenaamde Early Bird. Dit houdt in dat men voor de helft van de prijs kan eten. Het eten bij De Tropen is uitstekend en op vrijdagavond helemaal. Dan staat er namelijk een leuke Thaise kokkin in de keuken en kan men Thais eten voor ANG 13,75 (USD 7,60).

Ik koos voor Pat Pet, tenminste dat denk ik. Zojuist heb ik wat rondgebladerd op het internet en nu heb ik stellig de indruk dat Pat Pet gewoon met chili betekent. Bovendien nam ik de Pat Pet met vlees en op deze mooie kooksite (het moet niet gekker worden) zie ik dat Pat Pet een seafood-gerecht is. Het is in ieder geval nummer twee op de kaart. Ik vroeg er extra sambal bij.

Sjongejongejonge! Wat was die Pat Pet lekker! En ik had de indruk dat het nog gezond was ook. Toen ik Lucy de volgende dag telefonisch op de hoogte stelde van mijn culinaire belevenis was zij boos: "Ja, ja, jij amuseert je wel!" En dat terwijl ik de Pat Pet alleen maar uitgeprobeerd had om na de vakantie samen met haar en Luchiano naar de Early Bird in de Tropen te gaan.

Vanmiddag komt een aantal mensen de EK-2004 finale tussen Portugal en Griekenland bij mij kijken. Ik moet de Cubanen nog bellen dat ze hun nieuwe camera meenemen. Die hadden ze vrijdagavond namelijk ook bij zich en dan plaats ik nog een extra foto van het Happy Hour bij De Tropen. Om de dagboek-entry compleet te maken.

Comments

word jij gebeld dat ze je hun nieuwe vriendin komen laten zien?..... tssss..... zoals ze ook een nieuwe broek showen, een ander kapsel of ketting?..... of doen vrouwen dat alleen maar?.....als mannen iets komen laten zien is het een vriendin..... as if..... *grin*

Hopelijk komen je gasten nog voor de tweede helft binnenkachelen.

Gelukkig... de Grieken wonnen, niet dat de Turken daar blij mee zijn. Maar als een gastland wint, vind ik het verdacht.

Cafe De Tropen is failliet...niet gelezen in de krant van zaterdag??..

@Paola: Neen, helaas word ik niet altijd gebeld als er een nieuwe vriendin in het spel is. Ik heb daar overigens geen bezwaar tegen!
@Renesmurf: Ze zijn op tijd binnen gekacheld.
@Brillie: Een portie argwaan is zeker gezond. Dat geldt ook als de Grieken straks medailles winnen op 'hun' Olympische Spelen!
@Cerito: Neen, daar is mij niets van bekend. In welke krant heb je dat gelezen?