« Op dieet in de cel | Main | Emancipatie werkt! »

Luchtverkeersleiding

Afgelopen maandag vond voor de tweede keer dit jaar een ernstig incident plaats met betrekking tot de Luchtverkeersleiding te Curacao. Beter gezegd het ontbreken ervan gedurende de nacht van maandag op dindag. Concreet betekende dit dat vliegtuigen binnen het luchtruim van de Nederlandse Antillen geen informatie kregen omtrent de positie van eventuele andere vliegtuigen. Zie ook dit artikel in de Amigoe.

Een belangrijke oorzaak is het falende personeelsbeleid. Het management slaagt er niet in om voldoende luchtverkeersleiders aan te trekken. Nu was er één op vakantie, één op cursus en één ziek. Hierdoor kon het zeer krappe rooster niet meer worden uitgevoerd. De gemiddelde leeftijd van de luchtverkeersleiders is ook (veel) te hoog, het merendeel schijnt ouder dan 50 te zijn. Een leeftijd die in die kringen als te hoog wordt beschouwd om nog achter de microfoon te zitten.

Dan is er ook nog de kwestie van hopeloos verouderde apparatuur. Om de haverklap vallen essentiële apparaten uit. Een verhaal apart is de radar. In 1995 emigreerde ik naar Curacao. Ter ontspanning ging ik regelmatig naar de Royal Red Pool Lounge aan de Caracasbaaiweg. Helaas, helaas, is deze schitterende locatie al enige jaren niet meer in gebruik en verkeert nu in ernstige staat van verval.

In de Royal Red Pool Lounge speelde ik pool-biljart met mijn toenmalige collega Cor van Donge. Cor was bezig om zijn vliegbrevet te halen en hij kende ene Heidi, een stamgast van de Pool Lounge. Heidi was (is?) luchtverkeersleider op Hato. In 1995 vertelde Heidi over de noodzaak van de radar en hoe het project tot dan toe was verlopen.

Als ik het me goed herinner (pin me er niet op vast) zou eerst Philips de radar leveren. Ongeveer in 1995 besloot de Antilliaanse regering dat het juist niet een Nederlands bedrijf moest zijn, maar liever een Amerikaans. Toen was er iets met het geld, waardoor de hele boel stil kwam te liggen.

Volgens mij, maar pin me er wederom niet op vast, is inmiddels tot aanschaf van een radarsysteem overgegaan. De cursus waar die ene verkeersleider (zie boven) naar toe was, is kennelijk een cursus voor de nieuwe radar. Laten we het hopen.

Minister van Verkeer en Vervoer Omayra Leeflang (PAR) heeft gesteld dat een incident als dat van afgelopen maandagnacht nooit meer mag voorkomen. Het Antilliaanse luchtruim is relatief erg groot en Aruba heeft al eens een poging gewaagd om dat luchtruim geheel of gedeeltelijk over te nemen. Dat mag natuurijk niet gebeuren!

Voorlopig kan men vooral het 's nachts vliegen toch beter vermijden.

Graag zou ik over feitenmateriaal omtrent (problemen met) de Luchtverkeersleiding te Curacao en het radarproject beschikken. Wie helpt mij?

Comments

Ik heb al zo'n hekel aan vliegen.. en dan ook nog dit verhaal. Ik kom in ieder geval niet snel naar Curacao!

@Theo: Niet om je nog ongeruster te maken, maar ook als je naar Venezuela of Ecuador vliegt kom je waarschijnlijk door het Antilliaanse luchtruim. Een botsinkje is met name 's nachts niet uit te sluiten!

ai dat klinkt niet best..... ik ben ook nogal schijterig aangelegd vrees ik.......

whow! minder leuk. Nog van geluk spreken dat er tot nu toe geen grote rampen zijn voorgekomen. Of vergis ik me nu?

He en ik vind vliegen nog wel het allergaafste wat er bestaat!!! Nou ik laat me niet afschrikken hoor......als het je tijd is ga je??
Helaas kan ik je niet aan meer info helpen.....

Ik kan ook in donker vliegen. Zelfs zonder een radar. Maar als de baken zenders maar aan staan, dan kom ik er wel.

Toen ik nog op Curaçao woonde deden verhalen de ronde dat 's nachts kleine vliegtuigjes illegaal landingen maakten op noodlandingstrips op het landgoed van Maal om drugs aan land te smokkelen.
Toen eind jaren tachtig(?) een radar werd geïnstalleerd op Hato is het vervolgens kapot geschoten door de verontruste drugssmokkelaars.
Ik weet niet wat er van waar is, maar de verhalen waren aardig hardnekkig (zeker met betrekking tot de kleine vliegtuigjes).

Ik zal R eens vragen, die zit in die luchtverkeersleidingsbisnis. U hoort nog van ons.

Ik ga binnenkort naar PArijs... zeg me dat dat wel veilig is ;-)

@Theo: Parijs is helemaal safe, geen enkel probleem. Ook 's nachts.
@Irene: Ben benieuwd! Ik las trouwens net dat 'we' de radar al sinds 2001 in ons bezit hebben, maar hij is nog steeds niet operationeel. Waarschijnlijk omdat het personeel geen tijd had om op cursus te gaan... :-)
@Henk: Sinds enige tijd doen ze het met go-fasts. Daar hebben we inmiddels (geloof ik) wel een radar voor/tegen.
@Brillie: Ja, dan kom je er wel, maar weet je dan ook of er misschien een vliegtuig vlak bij je zit?

@vorige: R wist er niets zinnigs over te zeggen (te ver weg). Jammer.