« EK2004 Eindstand (3) | Main | Afscheid Cubanen, vertrek CasaSpider »

Fijngevoelige Engelsman

Wij hebben twee honden, Spider en Scooby Doo. Het onderhoud aan de honden wordt door Lucy gedaan: teken en vlooien bestrijden, drollen opruimen, urine wegspoelen en eten geven. Soms geef ik de honden te eten, meestal in het weekend.

Nu zit Lucy al zo'n tien dagen met Luchiano in Santo Domingo. Ik had de vage hoop het onderhoud aan de honden uit te kunnen stellen tot na onze vakantie. Na drie dagen drong er echter een onaangename lucht de kamer binnen. Poep. Hier moest iets aan gebeuren en enigszins bevreesd ging ik met een bezem en een soort schepding naar de plek de onheils.

Het was één uur 's middags en de zon brandde. Dat kwam goed uit, want de hondendrollen waren al helemaal opgedroogd. In een mum van tijd had ik ze in een grote plastic zak geschept. Dat viel nog eens mee! Nu verwijder ik de poep iedere dag en begin er al bijna plezier in te krijgen.

Morgen vertrek ik zelf naar Santo Domingo en mijn Engelse collega-DBA Paul Goodliffe komt op het huis en de honden passen. Gisteren kwam hij kijken hoe de honden te eten krijgen. "O ja, ik ben nog één klein dingetje vergeten te vertellen", deelde ik Paul mede. Hij keek mij argwanend aan en zei: "Oh yeah, the poop-thing!"

"Precies!", zei ik, "maar het valt heus mee. Ik zag er ook tegenop, maar doe het nu fluitend." Samen liepen we naar de drollen-area. Ik wilde net voordoen hoe het moest, toen ik zag dat Paul met zijn gezicht afgewend stond te kokhalzen. En dat waren nog maar de drollen van één dag!

Van al dat thee met melk drinken wordt een mens toch echt té fijngevoelig.

Comments

Waarom zag jij er zo tegenop? Of wordt je gemakzuchtig van Duvel?

When I was asked to house-sit and dog-sit, Peter sensibly gave me beer first, and the subject of poop was never mentioned.

They are two large bouncy healthy dogs, and the poop quantity can be deduced by yourself, dear reader.

I will experiment with their meals, and keep the community informed as to the daily poop levels.

Suggested dog meals:
* Kippers
* Rice
* Corn on the cob
* Peanuts
* Sand
* Goat Stew
* Tea with milk in.

@Piet: Ik dacht dat het een smerig, moeizaam gebeuren was. Voor gemakzucht heb ik overigens geen Duvel nodig... :-)
@Paul: Hey, your Dutch is improving very quickly! Congratulations! About the dog's dinner: everything is ok with me, except for your last entry!
(They are no poodle-dogs)

hahhahaha geweldig! :-) Excuse me for my sarcastic smile

Uitlaten is ook een idee .. Of zeg ik nu echt iets geks :)

Yeah, what Cinner said!

Nou zeg, ze halen me de woorden uit de mond., die CiNNerR en Ruben.
Lekker met ze wandelen!

Als je casa hiertoe wilt verleiden... wordt het toch echt zoiets als zijn honden uitlaten vanuit zijn auto, je weet wel die met een sunroof

@All en niet te vergeten Benno: Volgens mij is er geen ene weldenkende Curacaoenaar die zijn honden dagelijks uitlaat. Honden leven hier buiten in de tuin en dienen met name ter bewaking. Het zou me wat zijn als ik door de straat ging lopen met onze honden, dat zou me een blaffestijn opleveren!

Kijk maar uit, straks laat Paul ze uit en gaan ze daar aan wennen. Wordt het weer heel anders!!

Klopt. Daarom moet je ook GROENE thee gaan drinken. Das minder drama in je hoofd later.

Katten daarentegen zijn zindelijk ...

grappig..
dus je laat je honden ècht niet uit!!?

ze poepen toch wel in de tuin? :)

goede strategie op Paul eerst bier te geven btw!

@Jannie: Dat zou best kunnen, ik denk dat Paul ze liever uitlaat dan de poep opruimt... :-)
@Brillie: Volgens mij moet je alleen thee drinken als je ziek bent!
@Irene: Dat klopt, maar ze zijn ook een stuk minder goed in bewakingstaken... ;-)
@GJ: Ja, ze poepen op ons terrein. Al doende leert men he... ;-)

Misschien een hondenlatrine graven in de tuin en ze leren om daarin hun behoefte te doen?

Zo zie je maar weer hoe anders het daar is, vergeleken bij hier. Ik heb een piepklein balkonnetje, daar past de hond amper op :D

Groene Thee zou trouwens waanzinnig gezond zijn voor huid, darmen, humeur en weet ik veel. ga dit weekend maar eens proberen in het kader van 'afvallen en zo gezond mogelijk geraken' enzo ..