« Moederdag | Main | Fotografe gesnapt »

Taxi in Paramaribo

Bij Ruben van TimmieTV las ik een grappig stukje over een taxi in Indonesie. Ik wil er nu niet direct de Week van de Taxi van maken, maar ik ken ook een taxi-verhaal.

Suriname, 1997. Ik moest een paar dagen werken bij Billiton en verbleef op het Billiton-kamp, speciaal ingericht voor Billiton-medewerkers. Huisjes, zwembad en een bar-restaurant. Collega Bas en ik wilden 's avonds liever de stad in, Paramaribo dus. We hadden de beschikking over een Isuzu, wat wel handig was in verband met de deplorabele staat van de weg.

Het was gezellig in Paramaribo en het liep al tegen drie uur 's morgens. We wilden nog even kijken bij de ietwat dubieuze disco Diamonds. We wisten ongeveer waar die was, maar konden hem niet vinden. Bij het Torrarica-hotel staan altijd taxi's. We besloten aan een taxi-chauffeur te vragen om voor ons uit te rijden.

Zoveel potentiele passagiers zijn er niet op dat tijdstip (we waren de enigen) en de taxi-chauffeurs verdrongen zich om ons van dienst te mogen zijn. Ze wilden allemaal wel voor ons uitrijden. Het tarief ging iets omlaag, maar één chauffeur kwam met een wel heel bijzonder argument waarom wij precies achter hèm aan moesten rijden. "Ik heb airco!", riep hij enthousiast.

Comments

Hahahaha, ik zie het voor me :-)

In Suriname betaal je ook extra voor de taxi als je aan een niet verharde weg woont. Zeker in de regentijd.

Maar waar zit Diamonds dan? Die ken ik helegaar niet...

Mijn neef reed Taxi in Apeldoorn. En die verhalen gaan vaak dan over mannen die vrouwen willen ontmoeten. En dat de taxidriver dan geld kreeg voor elke vent die ze afleverde bij dat soort huisje.

Mmm...

@Lijn: Ik zou het niet meer weten. Maar het was dan ook een 'dubieuze' tent!
@Brillie: Mannen willen toch altijd vrouwen ontmoeten?

...en toen zette hij de raampjes open? :-)

Het was toch zeker een lust om te zien hoe hij genoot van zijn airco ;)