« Sensatie op dr. Maalweg | Main | Taxi in Paramaribo »

Moederdag

Denk je dat je er voorlopig even vanaf bent, van dat kadootjes kopen, is het ineens Moederdag! Ach, ik heb er geen probleem mee dat Moeder op één dag per jaar in het zonnetje wordt gezet.

De beste liefste moeder: Lucia!Volgens goed CasaSpider-gebruik was ik weer eens laat met het kopen van een kado. Gisteren had ik nog niets. Tegen vijf uur gingen we naar Punda, ik dacht bij mezelf: "Da's handig, want dan kunnen we samen een kadootje uitzoeken. Het mes snijdt aan twee kanten, Lucy krijgt wat ze wil en voor mij is het gemakkelijker!"

Rationeel Gedrag en Romantiek bijten elkaar, Lucy was niet bepaald coöperatief. We kochten wat blousjes en schoenen voor haar, maar dat telde niet als moederdagkado, dat voelde zelfs ik wel aan. Even later zaten we lekker achter een Dubbel van La Trappe.

Vanmorgen was het Moederdag. Ik had al besloten om heel vroeg naar Centrum Supermart te gaan om tegen een woekerprijs rozen te kopen. Luchiano was mijn partner-in-crime. We slopen het huis uit, maar even tevoren had Lucy toch nog met Luchiano gesproken. "Wat heeft mama gezegd?", vroeg ik. "Oh, dat je bloemen gaat kopen, alweer".

En zo was het. Gelukkig had Luchiano nog een gedicht en ik nog een kleinigheidje. Samen met de bloemen, de koffie, de juice en de gekookte eitjes maakte dat er toch een gezellige ochtend van.

Volgens mij valt Moederdag bij ons altijd op de tweede zondag van mei. In Santo Domingo is dat anders, daar valt Moederdag op de laatste zondag van mei. Om een of andere reden... nou ja u voelt hem al aankomen.

Bij deze feliciteert CasaSpider alle moeders uit alle landen met Moederdag!

Comments

Ik doe niet mee met die commercie, dat wil moeder zelf ook niet.

ik wel...en de hier mama's vinden het stiekum heus leuk.... :-)

Ik heb ook heerlijk een kruimelontbijtje op bed gehad met zelf gemaakte tulpen en een armband van karton. Helemaal goed. Zonder commercie toch heel leuk!!

@Renesmurf: Eindelijk iemand die nog onromantischer is dan ik!
@Paola: Een tip, trouw niet met Renesmurf... :-)
@Jannie: Leuk! Maar als ik met een kartonnen armband aan kom zetten, mag ik direct daarna kartonnen armpjes en een kartonnen hoofd bestellen bij de plastisch chirurg... ;-)

Verschil moet er wezen, gelukkig zijn vrouwen niet allemaal hetzelfde ;-)