« Manipulatie met zes | Main | Hoepelles »

Rommie Rick

Lucy en ik zaten naar een soort Songfestivalprogramma te kijken. Het betrof zelfs een Wereld Songfestival en werd gehouden in San Juan, Puerto Rico.

Middelmatige artiesten uit Guatamala, Mexico, Estland (!) en Argentinie trokken voorbij. "Belachelijk festival", was mijn commentaar. "Het is wel een Wereld-festival, dus het is belangrijk", counterde Lucy.

"Hahaha, een Wereld-festival, haha!", lachte ik, "Laat me niet lachen, denk maar niet dat Nederland daaraan meedoet."
Lucy: "O nee? Wacht maar af, volgens mij doet Nederland ook mee!"

We waren moe en wilden naar bed. Er volgde een reclame-onderbreking. "Wat zullen we doen, naar bed gaan of het programma afkijken?", vroeg ik aan Lucy. We bleven kijken, Lucy wilde Nederland zien.

Volgens de programma-info duurde het festival nog maar tien minuten. Gelukkig maar. "En de volgende artiest komt uit...... Nederland", kondigde de presentator aan.

Lucy stond naast mijn stoel te joelen. De stoel waarin ik van mijn verbazing aan het bekomen was. Koortsachtig dacht ik na, wie zou er in vredesnaam komen optreden: Gerard Joling, Lee Towers of Frans Bauer?

Neen, het was Rommie Rick! Hij zong in het Spaans. Het zou nog een Antilliaan kunnen zijn. Ik verdenk Rommie Rick (statenloos) er sterk van dat hij zichzelf heeft aangemeld en gezegd heeft dat hij uit Nederland komt. De organisatie vond dat natuurlijk best, zo kreeg het programma internationaal cachet.

Of kent u misschien de fabuleuze Nederlandse zanger Rommie Rick?

Comments

Rommie Rick kwam natuurlijk uit Nederland... hij was net terug van vakantie in Groningen ofzo :o)

Liever wil ik die ook niet leren kennen denk ik. Wij waren allemaal van slag met Idols 2004. Niet dat het echte meer waarde heeft in het leven. Je bent even de de straat, en je hebt een leuke spannende avond. En verder... het is maar show.

Rommie Rick, ein grosser D*ck. Hij heeft vast een sun/moon-roof en heeft daardoor internationaal cachet. (hier spreekt een beetje verbittering door, dat begrijp je...)

Zelfs op google is er niks over Rommie te vinden. Dat moet dus wel een grootheid zijn.

Rommie Rick! Natuurlijk! die ken je toch wel? Ik heb al z'n platen! :-)

geweldig, alhoewel ik natuurlijk liever had gezien dat def rhymes ons daar zou hebben vertegenwoordigd. voor het internationale cachet :)

kon meneer rommie nog zingen of what?
En rommie..typisch nederlandse naam.

ja tuurlijk Rommie.... *kuch*....