« Koninginnedag 2004 (2) | Main | Rommie Rick »

Manipulatie met zes

Yu-Gi-Oh! Nieuwe rage?Jonge honden hebben al snel door hoe ze dingen gedaan kunnen krijgen. Kinderen zijn een soort van slimme jonge honden. Luchiano (6) is fan van de tekenfilm Yugioh. Of is het een concept? Zoals gebruikelijk snap ik er als ouder helemaal niets van, behalve dat het Yugioh-gebeuren misschien Pokemon gaat aflossen als commercieel succes bij kinderen.

Van Yu-Gi-Oh bestaan kaarten en op die kaarten heeft Luchiano zijn zinnen gezet. Zaterdag regende het, mijn strandplannen konden daardoor direct de koelkast in. We keken wat televisie, Kopspijkers. "Zullen we straks naar Punda gaan?", vroeg ik aan Luchiano. Zijn ogen begonnen direct te stralen.

"Kunnen we dan naar die ene winkel gaan? Waar ze Yugioh-kaarten verkopen?"
"Dat denk ik niet, ga maar aan je moeder vragen of ze zin heeft om naar Punda te gaan."

Luchiano liep naar Lucy en vroeg met zijn allerliefste stemmetje of ze zin had om naar Punda te gaan. Lucy's eerste reactie is dan altijd: "Waarom?" "Ah, dan kunnen we mooie kleren voor je zoeken en schoenen", slijmde Luchiano erop los. Vijf minuten later stond Lucy onder de douche en Luchiano kwam heel aanhankelijk bij mij zitten. "Hmm, ik heb tegen mama gezegd dat we mooie kleren en schoenen voor haar gaan kopen." Hij lachte er samenzweerderig bij.

In Punda aangekomen zagen we al snel dat alle winkels dicht waren. 1 Mei, Dag van de Arbeid. Luchiano kon het niet geloven en verleidde ons tot een rondje lopen. Langs de Yugioh-winkel, die ook dicht was.

Nu word ik bewerkt om op zondag Yugioh-kaarten met hem te kopen.

Comments

hahhaha wat een charmeur..... hier in nederland zijn er ook van die plastic rondjes van..yugiohchaps ofzoiets...hot hot hot

Ik vrees dat je nog wel vaker bewerkt zal worden. Die dingen zijn hier razend populair en als dat over is komt er vast wat nieuws. En zo blijven we bezig.

Wel, zie het als een waarschuwing. Hij zal het niet van een vreemd hebben, de appel valt niet ver van de boom enz. U weet dat kinderen vooral middels imitatiegedrag en psychologische internalisatieprocessen volwassen raken, vaak tegen hun zin in overigens. Daar komen ze dan veel later achter..therapeuten investeren in aardige zomervillas door hun woekerwinsten te herinvesteren in zonovergoten oorden. Luciano vertoont vroeg talent. Hij moet echt gaan studeren !

Ik blijf erbij yugioh is zalig tof

ik ben dennis en ik ben tien jaar en vind yugioh de top ik sta te popelen naar de nieuwe afleveringen.

Hallo Dennis! Leuk dat je hier reageert. Ik hoop voor je dat er snel nieuwe Yugioh afleveringen komen!