« New York License Plate | Main | Groen kaartje »

Olympic Triathlon

Winnaar bij de mannen: Ivan Jonker!Gisteren hadden we een sportief dagje, we gingen naar de Curacao Olympic Triathlon kijken, op Jan Thiel. Twee keer per jaar wordt er een mini-triathlon georganiseerd, de ene keer op Porto Marie, de andere keer op Boka Sami. Deze Olympic Triathlon kwam er tussendoor.

Het kijken naar een triathlon is een relaxed gebeuren. Het ernaartoe rijden viel echter niet mee. Jan Thiel ligt aan het einde van de lange Caracasbaaiweg (aan het eind rechtsaf) en die Caracasbaaiweg was zo tegen half drie al afgezet. Dat betekende een touristische route over weggetjes die ik nog nooit had gezien. Tweemaal moesten we toch echt dringend aan de politie-agenten vragen of we alsjeblieft door de afzetting mochten.

Na enige moeite bereikten we het parkeergebied. Ino & Bente kwamen daar net vandaan lopen. Even later liepen we met zijn vijven de heuvel af richting Jan Thiel. Dat is toch een wandeling van ongeveer een kilometer! Lucy had schoenen met hoge hakken aan, maar ze hield zich kranig. Opmerkingen als: "Maar je had toch ook je gymschoenen aan kunnen trekken", resulteren in een serie dodelijke blikken. Een beetje vrouw vertoont zich natuurlijk niet op gymschoenen! Natuurlijk niet.

Winnares bij de vrouwen: Paloma Herrewijn!Vanwege de langere, olympische, afstanden waren er twee soorten deelnemers, de individuele en de estafettes. We waren precies op tijd om de estafette-zwemmers te zien starten. De individuelen kwamen toen al bijna uit het water. Bij de individuele heren deed collega Ahmed Mohammed mee. Verder waren er twee estafette-teams belangrijk voor ons. SQL Integrator met Mark Janssen, Frank Hogenes en Kees Barneveld en AFS met Roland Becht, een onbekend talent en Peter Cuppen.

Heren zijn leuk, maar dames zijn leuker. Mijn favoriete was uiteraard mijn lerares Spaans, Paloma Herrewijn. Sinds jaar en dag regeert zij met ijzeren vuist het dames triathlon- en hardloopgebeuren op Curacao. Vorige week dinsdag was Paloma echter nogal nerveus, er bleken namelijk 25 atletes uit de Verenigde Staten over te komen voor de triathlon!

Haar angst was terecht, na het zwemmen lag Paloma op ruime afstand. Na het fietsen was zij weliswaar tweede (als ik het goed heb), maar wel op bijna tien minuten achterstand! "Dat haalt zij nooit meer in", dacht ik. "Dat red ik nooit meer", dacht Paloma. Groot was de vreugde dat zij uiteindelijk toch met grote voorsprong eerste werd bij de dames.

Paloma's geheim? Lippenstift! Andere vrouwelijke topatleten als Nellie Cooman, Leontien Zijlaard en Florence Griffith zorgden er ook altijd voor er picobello uit te zien. Paloma: "Ja, goed hè die lippenstift, die kan echt overal tegen". Het is een leuk gezicht een wedstrijdzwemster met lippenstift op uit het water te zien komen.

Voor het donker binnen: Kees Barneveld!Lucy kreeg de winnaar bij de mannen, Ivan Jonker, in het zicht. Ze wilde wel, niet, wel, niet met hem op de foto. In zo'n geval zeg ik niets meer, ik weet toch wat er gaat gebeuren. "Ja! Ik wil op de foto met hem!" Zo gaat het namelijk altijd. Helaas was Ivan Jonker net op weg naar de kleedruimtes. Hij had er flink de pas in, dat is niet zo vreemd voor een tri-atleet. We liepen nauwelijks op hem in. Uiteindelijk moesten we zelfs sprinten. Ivan Jonker is een sympathieke kerel en wilde zelfs graag met Lucy op de foto. Tri-atleten zijn net mensen!

Inmiddels begon het al bijna donker te worden. Dat is het tijdstip dat onze SQL Integrator directeur Kees Barneveld meestal binnenkomt. Hij was van start gegaan voor de 10 kilometer hardlopen, ondanks dat SQL Integrator niet meer echt meedeed. Dat kwam omdat fietser Frank Hogenes helaas op moest geven wegens kramp in zijn bil. De details omtrent deze opgave heb ik nog niet vernomen, maar het parcours bevatte een paar gemene heuveltjes en er moesten vier ronden worden afgelegd.

Kees kwam opvallend fit binnen, met name het niet hebben hoeven zwemmen heeft hier ongetwijfeld mee te maken gehad. Hoeveel werkwoorden passen er in een zin. Hij bleef Luchiano met een neuslengte voor. Luchiano sprintte het laatste stukje met veel deelnemers mee. Ook in zee had hij zich al uitstekend vermaakt.

Het werd tijd om te beginnen met de wandeling naar de auto, een kilometer bergop. Maar na een hele middag sporten leverde dat klimmetje geen enkel probleem op. Ja, we hadden de shoarma en patat van De Happenkar dik verdiend!

Meer foto's? Klik op Curacao Olympic Triathlon!
Uitslagen? Waarschijnlijk vanaf maandag op Triathlon Curacao!

Comments

Zeker een sportief dagje! Erg sfeervol altijd.

Goh wist niet dat er een echt hollandse truck di pan bestond in curacao! In oktober ga ik zeker naar toe om te testen

Dat is zwaar voor ze.