« Luchiano kijkt Studio Sport | Main | Staartjes »

Onredelijk kwaad

Ieder normaal mens wordt wel eens kwaad, toch? Mijn sterrenbeeld is Stier en daarbij past dat men snel en hevig kwaad wordt. Deze woede verdwijnt vervolgens even snel als zij gekomen is. Ik herken mij daar wel in.

Waarom wordt men zoal kwaad? Dat kan van alles zijn, dingen op het werk, een echtgenote, tegenstanders in het verkeer, Luchiano, de verdediging van Feyenoord, men kan het zo gek niet bedenken of ik kan er wel kwaad over worden.

Laatst maakte ik het zelfs voor mijn doen nogal bont. Ik was kwaad op twee ijsblokjes! Het is zo absurd en onredelijk dat ik er maar een tekening van gemaakt heb. Met enige fantasie kunt u hierin een plastic bakje om ijsblokjes te maken herkennen.

CasaSpider boo op ijsblokjes #6 en #7Lucy vroeg mij haar een glas Seven-Up met twee ijsblokjes te geven. Ik schonk de Seven-Up in en haalde het plastic bakje met ijsblokjes uit het diepvriesgedeelte van de koelkast. Onmiddellijk viel mij de concentratie van ijsblokjes aan de ene kant van het bakje op. In de tekening zijn dat de ijsblokjes genummerd 1 tot en met 5.

Ik wrikte wat aan het bakje, schudde, kneep en pulkte om een van bovengenoemde 5 ijsblokjes eruit te halen. Toen ik wat heftiger ging schudden viel echter ijsblokje nummer 6 uit het bakje op de keukenvloer. De nummers 1 tot en met 5 gaven nog geen krimp. Iets harder schudden dus. Prompt vloog ijsblokje nummer 7 met een sierlijke boog door de keuken. "Wel @$#%$# ijsblokjes!!!", brulde ik. Was ik minister Donner geweest, had ik waarschijnlijk Dekselse apen! in mijzelf gelispeld. Zo erg is het gelukkig nog niet met mij.

In het plastic bakje bevonden zich nu alleen nog de ijsblokjes genummerd 1 tot en met 5. Dat vergemakkelijkte het proces en even later kon ik Lucy haar glaasje Seven-Up overhandigen. Ik ben me een paar uur blijven afvragen waarom ik nou zo kwaad was op de ijsblokjes genummerd 6 en 7.

Mijn wraak was echter zoet, ik heb ze op de keukenvloer laten liggen. Na een paar minuten was er niets meer van ze over...

Comments

Ik ben jaloers op jouw temperaturen.

Ik ben ook stier. Dus ik heb ook een excuus om kwaad te worden. Maar om de verdediging van Feyenoord kan ik alleen maar lachen.

Ha, dat zal ze leren!!!

@Erwin: Ik vermoed Ajax, maar hoe dan ook, ik weet zeker dat jij wel eens kwaad bent geworden op "jouw" verdediging!

Oef Ik ben ook Stier en wat 'temperamentvol' van aard ja. Mijn gok: het ging niet zoals je het wilde.

Ik heb wel eens een bak salade door de gang geslingerd omdat die in eerste instantie uit mijn handen viel. Dom. Bij het vallen was de bak dicht. Maar door het woeste gooien ging dat ding open en kon ik uren lang salade tussen de plinten uit wroeten .. :)

Hier is nog een stier en ook nog de pa van CasaStier. Dus moet ik wel kwaad worden in het quadraat. Soms lukt het !
CasasPa.

Ik zou mij bijna zorgen om je gaan maken.

Waarom had je ijsblokjes nummer 6 en 7 niet in Lucy's glas gedaan? Had ze toch niks van gemerkt... ;)

Nog een paar andere suggesties die ergens tussen jouw "Wel @$#%$#" en Donner's "Dekselse apen!" in liggen:
"Wel snotjandorie!"
"Sapperdeflap!"
of nog milder: "Hè bah, wat vervelend nou!"

Ik heb een onverklaarbare drang om eenheid in dingen te brengen. Zonder twijfel had ik me al meteen op de twee afgezonderde ijsblokjes gericht, teneinde een bakje met een hecht groepje ijsblokjes achter te laten. (Ook wel een beetje omdat ik weet dat die twee afzonderlijke blokjes zonder de steun van omliggende massa eerder los zouden laten. Ook een beetje de weg van de minste weerstand dus.)

volgens berendien uit wisp: even met warm water op de achterkant van het ijsblokhoudertje spoelen.

of je kunt van die rubberenhouders kopen: èn makkelijk eruit te drukken èn leuke vormpjes in je ijsklontjes. :)

gewéldig verhaal, ik lig hier in een deuk... sorry.... hahahaha... nee geen sorry... errug lollig..... ik heb plastic zakjes met ijsblokjes... die schieten sowieso door de keuken heen... lijkt me niks voor jou :-)

Ik heb hier erg om moeten lachen. Zo herkenbaar, dat ik het had kunnen zijn. Kan ook niet anders; ik ben namelijk OOK een STIER !

PS. ik had het bakje wel in de afvalbak gekieperd en iets doelmatigers gekocht.

Ben qua sterrenbeeld geen stier maar tweelingen. Toch herken ik de ineens opborrelende woede. Heeft volgens mij dan ook nix te maken met hoe de sterren stonden bij geboorte.
Of zou het iets van doen hebben met het feit dat ijsblokjes in deze tijd van het jaar hier in dit fucking kikkerland niet ter sprake komen ;-)

arme ijsblokjes.:P