« Vicars & Tarts | Main | Onredelijk kwaad »

Luchiano kijkt Studio Sport

Als ik naar Studio Sport kijk (via BVN), kijkt Luchiano (6) vaak met een half oog mee. Vorige week zagen we Marianne Timmer Nederlands kampioene sprint worden. Ze won alle afstanden.

Gisteren was de tweede dag van de Wereldkampioenschappen Sprint in Nagano. Friesinger was bezig met haar race en de commentator zei dat Timmer straks die en die tijd moest rijden om haar voor te blijven. Luchiano's reactie: "Hmm, als Timmer rijdt hoef je niet te kijken. Timmer wint altijd!".

Zijn historisch besef gaat qua schaatsen niet verder dan een week terug. Van de Olympische successen van Marianne Timmer in Nagano heeft hij geen weet. Volgens mij is het overigens wel uniek dat iemand het Wereldkampioenschap Sprint wint met een vierde en drie derde plaatsen!

Na het schaatsen kwam het voetbal. Feyenoord speelde vriendschappelijk tegen Excelsior. Ik ergerde me groen en geel aan onze verdediging, met name aan Song. Luchiano was het voor een keer met mij eens: "Song is dom!". Hopelijk heeft Gullit het gehoord.

We gingen schansspringen. Een Oostenrijker maakte bovenop de schans een foutje bij het afzetten en kwam ten val. Dat is niet leuk op zo'n hoge schans, men kan er maar beter niet van afkukelen. De man schampte diverse zaken aan de rechterkant van de schans en probeerde uit alle macht te remmen. Flashback: dit doet mij denken aan een wintersport-avontuur begin jaren negentig, waar toenmalig collega Ronald een soortgelijke ervaring meemaakte. Vlak voor het einde van de schans kwam de ongelukkige Oostenrijker tot stilstand.

"Sjongejonge!", zei ik. Luchiano begreep niet helemaal wat er gebeurd was, keek mij aan en vroeg: "Zijn er cactussen?".

Comments

... misschien had je niet moeten kijken... :-))

@Paola: alle mannen kijken Studio Sport, of het nu leuk is of niet.

Ik zit mij nu af te vragen of men een "ervaring kan meemaken"...

Wat heeft Luchiano (6) misdaan dat hij naar
Studio Sport moet kijken?

@Brillie: ik moet ten koste van alles vermijden dat hij zendamateur wordt, vandaar... ;-)

sport op radio en tv zijn de back bone of society:
http://ivet.hornstra.com/pivot/entry.php?id=212

Ook ik kan mij die bijna-dood ervaring nog wel herinneren Casa.
Je bent alleen vergeten wie mij:
1. 'hielp' om uit de sleepjeslift te vallen
2. daarna ook nog eens het zetje gaf waarna ik, head first, over het steile parcours van de sleepjeslift naar beneden crashte en, na tientallen skies ontweken te hebben, ongeveer 1 meter voor een houten balk tot stilstand kwam.
Just for the record, dat was jij...:-(

En toch was het een leuke vakantie.
Helemaal toen jij met je hoofd dwars door een dikke glazen schuifdeur heen wilde en naast een harde klap alleen een vette plek van de after-sun achterliet...:)

@R.: Ik kan het mij nog erg goed herinneren. Toen je daar naar beneden aan het tuimelen was (head first inderdaad) zei de ski-leraar nog tegen mij: "Als hij die houten paal raakt met zijn kop, istie dood".
Nou ja, onkruid vergaat kennelijk niet... :-)
(nog wezen skien laatst?)

Nee, skieen heb ik al die jaren niet meer gedaan.
Zogezegd gestopt op mijn hoogtepunt...:-)