« Nieuwe spelling | Main | Thom verslikt zich »

Los Reyes Magos

6 Januari is de dag van Los Reyes Magos ofwel Drie Koningen. In Spaanstalige landen is 6 januari de belangrijkste dag van het jaar voor kinderen. Op die dag krijgen zij hun grote kado's.

Dat geldt niet voor Luchiano, hij woont immers niet in een Spaanstalig land. Lucy wilde er toch iets aan doen en kocht gisteren wat kadootjes. Normaliter heb ik 's morgens ongeveer tien minuten nodig om Luchiano wakker te krijgen. Vanmorgen deed hij of hij sliep en stak ineens zijn vuist omhoog. Als een echte He-Man.

Ik was het alweer vergeten, dat Lucy de kadootjes bij de deur had neergelegd. Luchiano niet, hij stond op uit zijn bed en liep direct de woonkamer in. Even later zat hij blij op de bank, een Transformer en een puzzle rijker.

Eigenlijk dient iedereen een brief aan de Koningen (Caspar, Melchior & Balthazar) te schrijven. In die brief staat wat men graag wil hebben. Tip: zet hier niet al te dure dingen op. Net als Sint Nicolaas bestaan ook de Drie Koningen niet, u zult de kado's echt zelf moeten kopen!

Op 5 januari loopt de hele bevolking 's avonds uit voor La Cabalgata de Reyes, de intocht van de Koningen te paard. Na afloop poetsen de kinderen hun schoenen en gaan slapen. De ouders versieren de kamer met balonnen, slingers en confetti.

Meer informatie vind u op deze Spaanstalige Drie Koningen Website.

Een van de gevolgen van een multi-cultureel gezin is dat de maanden december en januari op deze manier wel duur zijn: Sinterklaas, Kerstmis, Oud&Nieuw, Drie Koningen en tot overmaat van ramp als klap op de vuurpijl is Lucy morgen nog jarig ook.

Dat laatste is dan weer niet de schuld van het multi-culturele gezin.

Comments

Onze kinderen zijn allebei in januari jarig. Je weet dan soms niet meer wat je moet kopen. En duur is het ook ja.

Aanpassen en de eigen cultuur bewaren is duurder, maar des te leuker!
Dit vond ik een goeie:"Meer informatie vind u op deze Spaanstalige Drie Koningen Website."
Haha, alleen als je Spaans kent natuurlijk!

Ai! Je was me voor!
Maar ... ik verwacht morgen GEEN bericht in je weblog .... aangezien Lucy dan nog druk bezig is om jou uit te pakken :D

Pabien met de verjaardag van Lucy! (Ik neem aan dat ze al jarig is als je dit leest.)
Ella is over een week (de 13e) ook jarig. Het vinden van een geschikt cadeau is altijd weer een probleem. Als je nog een cadeau-idee hebt, houd ik me aanbevolen.

Hoera voor Lucy!!

Je vergeet 7 december. Dat is vanaf nu prinses Amalia-dag!

Lucie: PABIEN !!!!!!!!!!!!

Van harte gefeliciteerd Lucy!

In de Gloriaaa! Lucy gefeliciteerd.