« Godett.com | Main | Opvoedingsmoeilijkheden »

Discriminatie?

Lucy had zondag een zware middag, er moest flink gewerkt worden! Alle Chicas, Parejas en Salsa Mannen waren al een week opgedroogd. Terwijl mevrouw aan de wandel was, lag ik met Luchiano in de zee bij Kontiki Beach te spartelen. Even later kwamen Los Cubanos, Reynaldo en Willy, ons gezelschap houden.

Tot dan toe was de aanblik van het strand qua vrouwelijk schoon vrij treurig. Al snel veranderde dat. Reynaldo werd enthousiast! Dat kwam ook omdat hij de schone die in zijn blikveld gevallen was kende, het betrof namelijk een landgenote. Toen Lucy onverrichterzake terugkeerde van Mambo Beach, attendeerden we haar op de net aangekomen Cubaanse. Reynaldo bracht het groepje in contact met Lucy en even later was zij een Salsa Man en twee Chica's rijker.

Susell moest nog wel even een promotie-filmpje maken, maar daarna was de eer aan haar (en aan lachicamerengue.com) om de eerste Cubaanse Chica de la Semana te worden. Van mij mogen er nog vele volgen! In de tussentijd maakte Lucy ook nog foto's van een Pareja en van ng een Chica. Wie denkt dat het strand er is om te luieren, die heeft het goed mis. Wat Lucy betreft dan, ik doe voer verder niet zoveel uit.

Desde CUBA! Susell!Het Happy Hour was als vanouds, wij vermaakten ons uitstekend tot ongeveer kwart over zeven. Dan nadert Luchiano's bedtijd. Reynaldo en Willy hielden het langer uit. Willy wilde dansen en Reynaldo is daar ook niet vies van. Probleem van dansen is dat men wel een vrouwelijke partner moet hebben. Twee mannen die met elkaar dansen, tja... dat is zo MASH...

Met enige moeite wist Reynaldo een dansje van een Colombiaanse los te peuteren. Vervolgens liepen ze naar twee Nederlandse meisjes toe, die ritmisch op de muziek aan het bewegen waren. Duidelijk in voor een dansje. Maar niet met Los Cubanos! Neen, ze dansten liever met elkaar gaven ze onze jongens te verstaan.

Reynaldo vertelde me later dat hij zich daardoor erg slecht voelde. Hij is ervan overtuigd dat de meisjes hem afwezen omdat hij een Latino is en zij daarom op hem neerkijken. Als iemand die alleen op economisch gewin uit is. Hij noemde het discriminatie.

Ik was hier zeer verbaasd over, ik had het niet verwacht. Heel vreemd, maar discriminatie is iets waar ik mij eigenlijk niet mee bezig hou. En volgens mij haast geen enkele Nederlander. "Ja, maar waarom wezen ze me dan af?", vroeg Reynaldo. Ik weet het niet. Misschien omdat Nederlandse meisjes vooroordelen hebben ten opzichte van Latinos, dat ze nogal opdringerig zijn, een neen als een probeer het eens beter opvatten of misschien wel als drugscriminelen worden gezien?

Ik weet het niet, maar discriminatie kwam niet in mij op. Als rasechte Latina was ook Lucy het niet met Reynaldo eens. "Wel is het zo dat als hier een man je ten dans vraagt, dan bekijk je hem. Hoe zijn haar eruit ziet, hoe hij gekleed is en dan besluit je: ja en als je niet wilt dan zeg je iets van hmmm misschien later, want ik moet eerst met die en die dansen. Botweg nee zeggen, dat doen wij niet, daar kunnen de mannen niet zo goed tegen. Soms worden ze dan zelfs agressief!".

Interessante kwestie. Gelukkig heb ik er niet zo'n last van. Als Susell mij ten dans vraagt en Lucy 500 kilometer uit de buurt is, dan zeg ik met alle plezier: "Claro que si!".

Comments

ik zit eens over je postje na te denken.... bij mij voelt het duidelijk niet als discriminatie.... geen seconde.... geen zin, en plezier met elkaar... dat wel.... ik ben zelf ook vrij direct en zal dus heel duidelijk zijn in wat ik wil, heeft niets met discriminatie te maken maar ik begrijp uit jouw postje dat het toch soms zo overkomt..... zijn wij in nederland zoveel directer dan?..... Jammer dat het op hen zo overgekomen is..... ik vind het moeilijk...

waarmee ik directer niet als beter of slechter wil kwalificeren.... ik reageer schijnbaar anders... heeft dat met de persoon te maken of met een cultuur... dat was wat ik bedoelde....

Als je er niet tegen kunt afgewezen te worden, dan kan ik me voorstellen dat je geneigd bent om te denken dat het discriminatie is. Al lijkt het me in dit geval wat kort door de bocht.

Ik hoor dat vaak van mensen uit andere landen, dat ze de Nederlanders zo bot vinden. Gewoon 'nee' zeggen geldt al gauw als onbeleefd.
Wat die meisjes betreft, is dat niet een houding van: "Ik ken jou niet en ik wil je niet kennen."?

Als een Fransman een nare geur uit zijn mond laat komen, vinden wij dat hier niet lekker. Als een Fransman onze kaas lucht ruikt vindt hij dat niet lekker. En toch zijn we vrienden... waarom?

Omdat we niets achter die geur zoeken.

@Alle dames: Ik ben het met jullie eens, maar ja het was zijn gevoel. Het is overigens al (veel) vaker gebeurt en altijd met Nederlandse dames, dus wat dat betreft is het niet zo gek dat Reynaldo dat idee krijgt. Misschien komt hij op de verkeerde plaatsen, er zijn namelijk genoeg Nederlandse vrouwen die JUIST voor een Antilliaan of Latino hier op vakantie komen... :-)
@Brillie: Ik heb (nog) geen een Franse vriend.
(ik ga maar eens wat kaas eten)

O ja, helemaal vergeten. Wat vinden we eigenlijk van Susell?

Het mag ook rustig een Duitser zijn...

Susell valt op slanke mannen. Da's nou toevallig.