« Trouw (2) | Main | Animal Combat »

Satire

De komkommertijd qua nieuws is definitief voorbij, zo lijkt het. De Utrechtse Majella Mavo die Turks als verplicht vak voor het eerste jaar wilde invoeren, is op dit besluit teruggekomen. Dat is verstandig, ik bedoel waarom nu uitgerekend Turks? Uitgaand van een steeds kleiner wordende wereld pleit ik voor drie vreemde talen: Engels, Spaans en Chinees. Frans en Duits dienen keuzevak te worden.

Volgende onderwerp. Het Koninklijk Huis wordt teveel en te grof op de hak genomen volgens Balkenende en Donner. Het is mij nog niet duidelijk of het werkelijk Beatrix is geweest die dit heeft aangekaart. Weet iemand dit? Zelf ken ik alleen de persiflages van Kopspijkers. De ene keer vind ik die leuker dan de andere keer, maar dat ze verboden zouden moeten worden is nooit in mij opgekomen.

Chicas de la Semana: Zayenne en vriendin!Weet u wat het is met satire? Het komt en het gaat vanzelf, zie Spitting Image in Engeland. Ik moet altijd denken aan grappen van onze top-cabaretiers als Kan, Gaaikema, Van het Hek en anderen.

Ooit is er een begonnen (dat moet haast Wim Kan wel zijn geweest) met het maken van grappen over dikke vrouwelijke ministers. Met name wijlen Ien Dales en nu Erica Terpstra waren de slachtoffers.

De eerste keer dat je zo'n grap hoort is het leuk, vooral vanwege het shock-effect. Inmiddels denk ik als ik de zoveelste Terpstra-grap hoor: 'Totaal gebrek aan inspiratie en originaliteit'.

Zo zal het ook met de grappen over ons Koninklijk Huis gaan. Vooropgesteld dat de Blauwbloedigen niet hetzelfde hoge tempo aanhouden met het doen van minder verstandige dingen. Het motto Als je geschoren wordt moet je stil zitten is op hen zeker van toepassing.

Dames die absoluut geen satire nodig hebben, maar die ik best graag Turks zou willen leren, zijn Zayenne en haar vriendin. Zij zijn beiden als Chica de la Semana verkozen. Jammer genoeg verlieten zij het strand alvorens het papier met informatie aan Lucy te geven. Gelukkig was Zayenne al eens Pareja de la Semana geweest, op die manier konden we nog een aantal gegevens achterhalen. Het Paar van de Week vormen deze keer Mark en Danielle, die hier op vakantie zijn.

Comments

Zou het voor een Chinees of een Arabier net zo moeilijk zijn het westerse schrift te leren als omgekeerd?

Ik kan merken dat je al weer een tijdje weg bent uit NL Casa. Je begrijpt er niets van.
Als de Nederlandse jeugd nu Turks leert dan is over zo'n 10-15 jaar de integratie een stuk verder. Tegen die tijd zal er ook wel een groen boekje zijn, Turkse editie uiteraard...