« Satire | Main | Guantanameras »

Animal Combat

Luchiano en ik moesten even op Lucy wachten. Haar les was nog niet afgelopen. Luchiano had twee pluchen beesten meegenomen, een pinguin en een slang. Om de tijd te doden stelde hij voor om een gevecht te houden met deze dieren.

Ik kreeg de pinguin, Luchiano de slang. Meteen zette ik de aanval in en begon met de snavel van de pinguin op Luchiano en de slang in te pikken. Dat was echter niet de bedoeling.

Gevechtstechnieken uit de prehistorie zijn inmiddels vervangen door High-Tech Combat Styles. Luchiano legde me uit dat de ogen van de pinguin laserguns waren en dat zijn vleugels beschouwd dienden te worden als freeze-rays, waarmee alles wat je raakt onmiddellijk bevriest.

Modern als ik ben begon ik meteen met de nieuwe wapens op de slang te schieten. Tot mijn verbazing zag ik Luchiano als een dolle stier met zijn slang in de rondte draaien. Het leek wel een ventilator. 'Je kunt mij niet raken, want ik heb de Save aangezet', riep Luchiano. De Save is een soort Protection Shield dat u misschien nog kent van Startrek en dat alle incoming attacks tegenhoudt.

Overigens beschikte ook de pinguin over een Save. Deze bevindt zich op zijn borst, ongeveer 5 centimeter onder zijn hals. Toen Luchiano de aanval inzette moest ik als een gek op dat plekje drukken, wat ik natuurlijk ook heb gedaan.

Het was een enigszins absurd gevecht daar in dat schoolgebouw.

Comments

En wie heeft er gewonnen? Of speelden jullie op training level? Ik adviseer een Gameboy. (Of een Playstation, XBox of Gamecube voor thuis). Heb je Luchiano trouwens verteld dat er ook in de [SAVE] mode altijd een kwetsbaar plekje blijft? Bij de pinguin zit dat in z'n staart eb bij de slang in z'n linkeroog. Overigens zijn conventionele vechttechnieken ook nog steeds handig. Als je laser freeze is stukgeschoten kan je die slang nog steeds een rotschop verkopen. Next time eerst de regels leren voor je aan een gevecht begint :-)

Haha! Ik zie het helemaal voor me. Eerlijk gezegd kan ik L. ook nooit helemaal volgen in zijn spel en de woorden die hij daarbij gebruikt. En dan wint hij natuurlijk...;-)

Ik voelde me letterlijk wat 'overvallen' CuraKora, maar zal 'next time' zeker beter voorbereid zijn!
Het is bijna Sinterklaas, dat lijkt me het geschikte moment voor zo'n X-Box. Alhoewel ik denk dat het dan alleen maar erger wordt met de gebruikte termen...
Zo zie je maar, Tamara, kinderen houden je JONG... :-)

Ja halloooo, zo kun je toch nooit een keer winnen?

En als die pinguin evolueert naar level 2, wat dan?

Kijk maar uit. Voor je het weet sluiten ze je op. En draag je een vreemde witte jas.

Word ik dan Dokter, Brillie?

Probeer het eens op je werk. Mooie witte jas aan en jezelf voorstellen als dokter Casaspider?
Specialisatie databases....