« Geen geduld | Main | X-box? »

Ik weet het niet

Volgens de Chinese horoscoop ben ik een Varken. Gelukkig woon ik niet in China en daarom trek ik mij van hun horoscoop niets aan. Ik val onder de normale horoscoop en volgens deze ben ik een Stier. Hetgeen stukken beter is!

Wat irriteert een stier? Waar wordt een stier nou echt woest van? Die vraag is eenvoudig te beantwoorden: een Rode Lap. Ieder levend wezen kent zijn of haar Rode Lap, wat is de uwe?

Toen ik Luchiano vanmorgen naar school bracht, veranderde hij ineens in een Rode Lap. Ik vroeg hem wat voor datum het was. "Ik weet het niet", zei Luchiano. Het is (mij) duidelijk dat hier enige informatie ontbreekt, om de link te leggen tussen het zojuist gegeven antwoord en de Rode Lap.

Ten eerste weet Luchiano heel goed wat voor datum het is. Zeker als hij even nadenkt. Ten tweede is Ik weet het niet op dit moment zijn standaard-antwoord op alles wat ik hem vraag. Lekker makkelijk voor hem, hoogst irritant voor mij!

Herhaling is erg belangrijk in relatie tot het Rode Lap proces. Gelooft u mij maar, al die zogenaamde relatiedeskundigen die boeken schrijven als Mannen komen van Mars en Vrouwen kopen schoenen, ze doen slechts aan symptoombestrijding. Basis van alle ellende in relaties is Herhaling, ten onrechte vaak Sleur genoemd.

Als uw vrouw iedere dag acht keer de afstandsbediening laat vallen, kan dit op zich onschuldige verschijnsel na 17 jaar huwelijk tot een enorme uitbarsting leiden. Een buitenstaander zal al snel denken: "Nou, nou, de afstandsbediening is een keertje gevallen, big deal!". Neen, de oorzaak was, zoals zo vaak, Herhaling.

In de auto heb ik Luchiano duidelijk gemaakt dat ik zijn standaard Ik weet het niet antwoord niet meer wens te horen. Hij moet maar eens afwisselen.

Een stier heeft in principe helemaal niets tegen een Rode Lap. Als een opgedirkt mannetje echter de hele dag zo'n stuk stof voor je snuit houdt en je daarna ook nog eens met een speer prikt, ja dan is het logisch dat je een hekel aan een Rode Lap krijgt.

Typisch geval van Herhaling!

Comments

Casa heeft het niet van een vreemde, want zijn pa is ook een stier. Logisch dat je wordt uitgedaagd te reageren. Welnu, ik ben het volledig eens met Luchiano. Het antwoord van hém is geen dooddoener, maar het is de vraag die er aan voorafgaat. Domme vragen (welke datum is het vandaag ??? hoe kom je er op ?) moeten met dooddoeners of met domme antwoorden worden beantwoord. Voor mij als stier is een domme vraag een flinke rode lap, dat is iets wat ik zeker wel weet. Vandaar. Doe de groeten aan Luchiano.
Stier Sr.

Ik ben een rat volgens de Chinezen. Dat klinkt niet veel beter dan een varken.

Haha, geef je horoscoop maar weer de schuld, of zou het gewoon het lot zijn? Misschien is het gewoon een familietrekje om snel geirriteerd te zijn, ik heb overigens nergens last van...

Nou ja, Pascale, dan kunnen we tenminste IETS snel... ;-)

Ik ben leeuw en tijger, raar.

Een chineesje is nog niet zo gek. Pas maar op als je er niet na omkijkt.

En, heeft 'ie "Geen idee!" al bedacht?

het klopt hij stinkt naar rotte vis,dat is niet prettig