« Handtekeningen ongeldig | Main | Benoemingen »

Wijnexpert

Sinds afgelopen zaterdag is Centrum Supermarkt weer open! Voor degenen die het Curacaose nieuws niet zo goed volgen, het magazijn van Centrum Supermarkt Mahaai is een week geleden volledig afgebrand. Gelukkig ondervond de winkel geen schade.

Aandachtig stond ik de diverse soorten chocoladepasta te bekijken. Een jongedame kwam naar me toe: 'Meneer, u ziet eruit als iemand die veel verstand van wijn heeft! Kunt u me helpen een zoete witte wijn uit te zoeken?'.

Ik had al moeite om een pot chocoladepasta uit te kiezen. Maar dat zei ik niet. Ik liep met het meisje mee naar de wijn. Daar stond nóg een jongedame. Met zijn drieën bekeken we de wijnen. Het was gezellig.

Helaas heb ik dus helemaal geen verstand van zoete witte wijn. Toen de dames daar achter aan het komen waren, verwees ik ze naar de bedrijfsleider. Maar ja, nu zit het in mijn hoofd: 'Wat had ik de jongedames moeten aanbevelen?'.

Comments

de goedkoopste, die zijn (meestal) mierzoet!

p.s. *yuk*

ik heb geleerd van een mevrouw dat je op het etiket moet kijken of je ziet waar de wijn vandaan komt...zo ja, dan heb je een goeie te pakken...die mevrouw zei tegen mij: je moet een wijn altijd naar huis kunnen brengen.

als het maar duits is is het al snel zoet ...

"Je moet een wijn altijd naar huis kunnen brengen". Dee, betekent dat dat mijn adres erop moet staan?

Op Curacao is er een lekkere zuid afrikaanse wijn. Dit is een ontzettend lekker wijntje. De rode ervan is ook goed te doen. Niet al te goedkoop.

Verder, "echt" goede wijn heeft geen barcode.

Hangt van het gewenste doel af... Wenst men snel resultaat in de zin van totale dronkenschap, verleiding en wat dies meer zij, dan inderdaad (zoals Bareuh al zei) de goedkoopste. Hoofdpijn de dag erna gegarandeerd.
Een echt lekkere dessertwijn, bij voorkeur in een hangmat te nuttigen bij een uitstekende taart na een copieus maal, koop je niet in de suup. Dat doe je met goede calvados of cognac toch ook niet? Maar bij echte lieve jonge dames maakt al deze info niet uit. Dan volstaat bessenwijn vaak ook. ls het maar gezellig is.

Iedere witte wijn is zoet te maken. Gewoon op smaak brengen met suiker.
Ja ... ik ben een kenner!

hahahahaha...wat je maar wilt CS, wat je maar wilt...hahahahaha...