« Uitslag Möbius Quiz | Main | Ongelijke strijd »

Koekje van eigen deeg

Luchiano is niet bepaald de snelste in sommige opzichten. Dan gaat het over bijvoorbeeld eten of zich aankleden. Andere dingen doet hij gelukkig wel snel.

Zondagmiddag is onze vaste stranddag. Normaliter maken we om half drie 's middags alles gereed om naar Mambo Beach te gaan. Uiteraard heeft Lucy de meeste tijd nodig. Luchiano moet zichzelf aankleden en ook dat kan tot enige vertraging leiden.

Dus maak ik er een wedstrijd van. 'Kijken wie het eerste klaar is, jij of ik', is meestal genoeg om het jong tot activiteit aan te sporen. 'Klaar voor de start af!' is het sein om met onze mini-wedstrijd te beginnen.

Tot mijn voldoening werkte mijn truc goed. Keer op keer won Luchiano. Toen deed ik iets doms. Om mijn overwinning nog groter te maken zei ik: 'Heel goed Luchiano, je hebt de Eerste Prijs gewonnen! Weet je wat de Eerste Prijs is?'. Verwachtingsvol keek Luchiano me aan: 'Nee, wat is het papa?'. 'Nou, wie het eerst aangekleed is mag de strandtas inpakken! Mwoahaha!', antwoordde ik semi-gevat.

Na een paar weken had Luchiano deze truc wel enigszins door en vandaag was ik ietwat gestressed. Net toen we naar het strand wilden gaan werd ik gebeld door het werk. Ik moest er snel naar toe om onze belangrijkste database weer in de lucht te brengen. Om iets na vieren was ik weer thuis. Lucy en Luchiano lagen op bed en ik maande hen tot spoed. Het was immers al bijna Happy Hour!

Snel zocht ik Luchiano's kleren bij elkaar en kleedde mijzelf om. Toen ik klaar was kwam Luchiano naar me toe. Hij had alles aan, behalve zijn T-shirt. 'Ben je al klaar, papa?', vroeg hij belangstellend. Ik, nog steeds gestressed, zei: 'Ja, ik ben klaar, jij ook?'.

'Je hebt gewonnen, papa, en weet je wat je prijs is?', vroeg Luchiano triomfantelijk. Daar had hij me tuk en ik moest lachen. 'Ja, ik weet het', zei ik, 'nu moet ik zeker de strandtas inpakken'. Luchiano: 'Ja precies, jij moet de tas pakken. Nu krijg je een koekje van eigen deeg!'.

Ik weet dat hij de uitdrukking een koekje van eigen deeg al een tijdje fascinerend vond. Vandaag was het moment aangebroken om hem te gebruiken, jammer genoeg ten koste van mij...

Comments

Hoe zal jouw leven er uitzien als Luchiano een jaar of 5 verder is?

Wat zijn die moeders toch goed he met kinderen als pa er niet is..

Ah, ik ken die oplossing...alleen trappen ze daar na een tijdje ook niet meer in! :-)