« Bonaire | Main | P-Stand »

Rastaman

Gisterenmiddag gingen we na het strand naar Punda. Luchiano's koptelefoon van zijn draagbare radio was kapot en daarvoor zeurde hij me al wekenlang helemaal gek.

We vonden een koptelefoontje, kochten meteen batterijen voor de radio en liepen richting Pleincafé Wilhelmina voor een paar lekkere Duvels. Luchiano meldde plotseling dat hij erg moe was. Dat verbaasde mij. Lucy niet, zij wist meteen waarom: 'Ha, hij wil naar huis om de koptelefoon uit te proberen'. Zo was het.

Bij Pleincafé Wilhelmina bleek de Duvel op te zijn, een teleurstelling. We bestelden Red 8.6 of zoiets, niet zo lekker als Duvel maar toch goed te pruimen. Zeker met een sigaartje erbij.

De muziek wordt bij Pleincafé Wilhelmina op zaterdag al tijden verzorgd door een zanger-gitarist met karaoke installatie. De man speelt niet onverdienstelijk gitaar en zingt stukken beter dan ik. Na wekenlang dezelfde stem en dezelfde liedjes gehoord te hebben, komt hij je toch een beetje de neus uit.

Gisterenavond was daar opeens een gastoptreden van een Rastaman, een welkome afwisseling. 'Die gaat vast No woman, no cry zingen', zei ik tegen Lucy. Het eerste nummer van de Rastaman was No woman, no cry. Aan Luchiano (5) vroeg ik wat dat betekent, No woman, no cry.

'Geen mevrouw, geen huilen', antwoordde Luchiano. Luchiano kan een aardig mondje Engels en het gekke is dat wij dat nooit met hem spreken. Zijn kennis komt van Cartoonnet en van wat schoolvriendjes van zijn oude school Chispita, die thuis Engels spreken. Luchiano's vertaling van Everything's gonna be alright was 'Alles zal goed zijn'.

Grappig was ook dat iedereen na No woman, no cry voor de Rastaman applaudiseerde. Behalve Luchiano, die riep hardop: 'Boe!!!', dit tot ontsteltenis van ons. Even later had hij het nog over het gooien van tomaten, maar die hadden we gelukkig niet bij ons.

De nacht heeft Luchiano doorgebracht met de nieuwe earphones in zijn oren.

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 24, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Bonaire.

The next post in this blog is P-Stand.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33