« Dia di Bandera | Main | Dogs in Stress »

(No) Soap in Veendam

Een teleurgestelde tv-kijker, grimmig: ,,Als ik een aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden mis, sneuvelen er ruiten. Schrijf dat maar op.''

Soms word je gegrepen door een opmerking. Van deze schoot ik in de lach.

Locatie: Veendam
Hoofdrolspeler: J.H.A. Tillema
Website: http://www.kabelnetveendam.nl/

De HMG-groep wil niet langer betalen om programma's van RTL4, RTL5 en Yorin door te geven via de Stichting Kabelnet Veendam. Veendam wil de inkomsten niet missen en heeft bovengenoemde zenders van de kabel gehaald. Dit tot grote woede van de Veendamse gemeenschap.

J.H.A. Tillema creŽert Veendam's Eerste SoapWat is nu redelijk? Het hoofd van de heer Tillema beziend, vermoed ik hier eerder met een fanatiek kijker van Kerkepad te maken te hebben dan dat hij zich iedere avond vergaapt aan Goede Tijden, Slechte Tijden. Maar ja, schijn kan bedriegen!

Vroeger was het gemakkelijk. Toen ik in Noord-Brabant woonde ontvingen wij Nederland 1 & 2, Duitsland 1 & 2 en BelgiŽ. Mensen in Noord-Holland moesten het stellen met de twee Nederlandse zenders. Zij hadden daar vrede mee, aangezien het toen een technische beperking betrof, waardoor zij niet naar Duitsland konden kijken.

Nu is in theorie alles mogelijk. Op Curacao kan ik, technisch gezien, alle voetbalwedstrijden uit Nederland live volgen. Door auteursrechten, financiŽle belangen, programmasamenstellers en nog veel meer factoren worden mij vele programma's ontzegd. Zeker als een ooit geleverde service ineens wordt teruggetrokken, levert dit negatieve reacties op. Zo moesten wij dankzij de KNVB een tijdlang verstoken blijven van Studio Sport (uitgezonden via BVN-TV).

Nou ja, dat was dan alleen nog maar Studio Sport. In Veendam blijven nu vele mensen verstoken van de zenders waarop zij de gehele dag afstemmen. Dat is niet leuk.

In de toekomst wordt het probleem vanzelf opgelost, denk ik. Uiteindelijk zal men zich individueel kunnen abonneren op de zender(s) die men wil. Maar daar heeft de Veendammer Bold & Beautiful kijker nu even niets aan.

About

This page contains a single entry from the blog posted on July 2, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Dia di Bandera.

The next post in this blog is Dogs in Stress.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33