« Communicatiestoornis | Main | Andruw verslaat de Rangers »

Desde Santo Domingo: Miss Universe!

Desde la Republica Dominicana: Miss Universo 2003, Amelia Vega!Wat voor Nederlanders het Eurovisie Songfestival is, is voor Zuid Amerikanen de Miss Universe Verkiezing.

Tussen beide verkiezingen bestaan vele gelijkenissen, zoals bijvoorbeeld de macht van het kapitaal en de onverklaarbare jury-beslissingen. Persoonlijk blijf ik echter liever twee uur voor de buis zitten om naar mooie dames te kijken, dan vijf uur gekwijl aan te horen. Ieder zijn smaak natuurlijk.

Om me voor te bereiden surfte ik wat rond op de diverse Miss Universe websites. Mijn favoriete was Miss Israel. Zoals het vaker gaat met mijn favorieten kwam ook deze niet door de voorrondes. De vijf finalistes kwamen uit Zuid Afrika, Venezuela, Servie-Montenegro, Japan en de Dominicaanse Republiek.

Op dit moment klinkt er steeds uit een stoel alhier: "Santo Domingo, Santo Domingo, Ra Ra Ra!!!". Vraag mij niet wat dat Ra Ra Ra betekent, maar de schone Amelia Vega uit de Dominicaanse Republiek is zo'n 20 minuten geleden tot mooiste vrouw ter wereld gekroond.

Dat is niet ten onrechte, Amelia is een bijzonder mooi exemplaar van het vrouwelijk ras. Haar oom is overigens Juan Luis Guerra, Santo Domingo's beroemdste musicus. Lucy is werkelijk in alle staten, ik vreesde even voor onze huisraad. Voor haar is het geloof ik net zo emotioneel als dat Nederland wereldkampioen voetbal zou worden. Ze belde meteen haar tante Elsa op, die aan het werk is in Bachata-bar San Rafael, maar dat was niet nodig. De TV stond ook daar aan en iedereen leefde mee met Amelia.

De halve finaleplaats van Martin Verkerk op Roland Garros verbleekt erbij, maar stiekem is de CasaSpider ook wel trots dat hij getrouwd is met een vrouw uit het land waar Miss Universe vandaan komt!

About

This page contains a single entry from the blog posted on June 3, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Communicatiestoornis.

The next post in this blog is Andruw verslaat de Rangers.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33