« Engelhardt | Main | CasaNews 19.05.2003 »

Sedula

Helemaal vergeten te schrijven dat we op vrijdagmiddag niet alleen naar de tandarts zijn geweest, maar ook nog naar Kranshi ofwel de Burgelijke Stand. Het is nogal ambitieus om daar op vrijdagmiddag na de tandarts naar toe te gaan. Wachttijden van enkele uren zijn er geen uitzondering en op vrijdagmiddag lonkt het Happy Hour, met name voor het dienstdoende personeel.

We hadden echter geluk. We moesten twee dingen doen en kregen twee nummertjes, ofschoon de receptioniste meldde dat Kranshi eigenlijk al gesloten was. Het was 15:00 uur. Voor activiteit #1 waren we meteen aan de beurt. Om iets voor half vier meldden wij ons bij een ander loket om nieuwe Sedula's (Identiteitskaart) te laten maken.

Toevallig stond ons volgnummer geprojecteerd, dus ook hier hadden we geluk. Toen we echter het nummertje overlegden, keek de dienstdoende ambtenaar zeer verbaasd.

Ambtenaar: 'U komt zeker van de paspoorten?'.
CasaSpider: 'Nee hoor, ik kom nu gewoon hier een nieuwe Sedula laten maken en mijn nummer is aan de beurt'.
Ambtenaar: 'Van wie heeft u dat nummer?'.
CasaSpider: 'Nou, gewoon, van die mevrouw daar'.

Een en ander werd geverifieerd, maar de ambtenaar bleef het maar raar vinden. Hij verkeerde in de stellige overtuiging al klaar te zijn. Naast hem zat een vrouwelijke ambtenaar, die wat nerveus keek. 'Nee hoor, we gaan de boel afsluiten', stelde de mannelijke ambtenaar haar gerust. Bij de gratie Gods mocht mijn Sedula toch gemaakt worden, die van Lucy niet.

Ik nam plaats op een draaistoel die eigenlijk wat te hoog stond. De vrouwelijke ambtenaar ging een foto nemen, maar ik moest mijn hoofd naar beneden doen, omdat de draaistoel te hoog stond. Vervolgens moest ik mijn hoofd ook nog wat schuin houden, omdat mijn bril spiegelde. En tenslotte moest ik de kleur van het lampje vertellen, want bij groen kon ze afdrukken. Het resultaat is een foto waarop ik nogal schalks van onder mijn bril de wereld ingluur. Lucy vond het wel een leuke foto.

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 19, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Engelhardt.

The next post in this blog is CasaNews 19.05.2003.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33