« Het Beste Team ter Wereld | Main | Babysit »

30 Mei 2003

30 Mei is een belangrijke dag op Curacao en dan hebben we het over 30 mei van het jaar 1969. Toevallig ook het jaar dat AC Milan (zie onder) de Europacup-1 veroverde ten koste van Ajax.

Op 30 mei 1969 vond een soort van Revolutie plaats. Er was een staking bezig toen een van de leiders, Wilson Papa Godett, vader van Anthony, een schotwond opliep. Toen sloeg de vlam in de pan en werd een gedeelte van Punda in brand gestoken. Pan i Respekt was de leus, ofwel Brood en Respect. Het zou het einde betekenen van een tijd waarin Nederland alles voor het zeggen had op het eiland. De politieke partij Frente Obrero (FOL) werd opgericht en vergaarde vele stemmen.

30 Mei 2003 is een stuk rustiger. Dat komt met name door het feit dat het gisteren Hemelvaartsdag was. Als donderdag een vrije dag is, heeft dit tot gevolg dat vele bedrijven de vrijdag tot verplichte snipperdag uitroepen. Persoonlijk vind ik werken op zo'n algemene vrije dag helemaal niet erg, men wordt niet gestoord door allerlei telefoontjes en zometeen is het weekend.

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 30, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Het Beste Team ter Wereld.

The next post in this blog is Babysit.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33