« Voorbeelden van Balans (1): Taal | Main | De reikwijdte van het internet »

Piraat

Carnaval is op Curacao volksfeest nummer één. In januari begonnen de Jump-Up's, waarbij de deelnemers achter en tussen geluidswagens dansend en drinkend een parcours van een kilometer of acht afleggen. Veel carnavalsverenigingen organiseren een dergelijke Jump-Up om de kosten enigszins te dekken. Deelname kost al snel 50 gulden per persoon.

Luchiano alias BlauwbaardAfgelopen zondag was het Karnaval di Mucha (Kindercarnaval), vrijdag de Teen Parade, zaterdag het Carnaval op Band'a Bou en zondag het grote evenement, de Gran Marcha.

Maandag heeft heel Curacao vrij, Carnaval is belangrijker dan pak hem beet Pinksteren en daarom is Tweede Pinksterdag geruild als vrije dag met Carnavals maandag.

Op maandag is het Afscheid van het Kindercarnaval en dinsdag het Afscheid van het 'grote' Carnaval, waarbij een pop van stro die Koning Momo verbeeldt, wordt verbrand. En dan ben ik het Karnaval riba Kabai (Paardencarnaval) nog vergeten!

Vrijdag wordt op Luchiano's school een Carnavalsfeest gevierd. De kinderen worden geacht als piraat te verschijnen. Lucy is al sinds maandag bezig om een piratenpak in elkaar te naaien. Gisteren was het zover, de outfit was klaar.

Luchiano was dermate opgewonden van het piratengebeuren dat hij het pak meteen wilde passen. Lucy tekende een baard en een snor op zijn gezicht en de kleine man rende naar de spiegel om zichzelf te bekijken.

Lucy en ik staan zondag lekker in het zonnetje langs de kant. Luisteren naar de keiharde tumba's onder het genot van een Polar. Luchiano mag ook dan de piraat uithangen.

About

This page contains a single entry from the blog posted on February 26, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Voorbeelden van Balans (1): Taal.

The next post in this blog is De reikwijdte van het internet.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33