« Compromis | Main | De Doritos Kwestie »

Gas kopen

Twee weken geleden zei Lucy tegen mij dat het gas op was. Gelukkig was het niet zo, maar dat moment zit er wel aan te komen. De meeste mensen op Curacao koken met gas. Buiten staan twee grote gasflessen. Het handigst is het als men een nieuwe koopt als één van die twee flessen op is. Ik vergeet dat echter altijd en dan is het altijd spannend of we het met de bijna lege flessen redden totdat de nieuwe geleverd worden.

Het gas dient besteld te worden bij Curgas op Muizenberg en de levertijd bedraagt normaliter drie weken. Ik vraag altijd om een spoedbestelling, dat wordt ook geaccepteerd, maar heeft verder geen gevolgen voor de levertijd. Sterker nog, het gas is er eigenlijk nooit na drie weken en dan moet ik dus bellen. Ik heb het al eens meegemaakt dat de Curgas-telefoniste zei: 'Ik weet niet wanneer het gas komt, u moet morgen bellen'. Toen ik de volgende dag weer belde, zei dezelfde dame wederom: 'U moet morgen bellen'.

Toen ik kwaad antwoordde dat er toch ergens een planning moest liggen, welke wijk op welke dag bezocht werd, kreeg ik te horen dat het gas de volgende dag bezorgd zou worden. Dat betekent nog niet dat het gas er dan ook werkelijk is. Wij hebben hier geen bel aan de huisdeur. De meeste bezoekers wachten voor het hek en drukken even op de claxon van de auto. Dit in verband met angst voor mogelijke honden in de tuin. De mannen van Curgas toeteren en rijden vervolgens binnen tien seconden weg. Lucy heeft het al meegemaakt dat zij de auto met hoge snelheid nog juist de straat uit zag rijden.

Laat ik niet op de zaken vooruitlopen, vanmiddag ga ik eerst maar eens het gas bestellen.

About

This page contains a single entry from the blog posted on February 19, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Compromis.

The next post in this blog is De Doritos Kwestie.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33